Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Θέσεις 25-28: Αργεντινή - Κούβα 43-30

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Στην αναμέτρηση για τις θέσεις  κατάταξης 25-28 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων, η Αργεντινή νίκησε την Κούβα με 43-30 κλείνοντας με θετικό πρόσημο την διοργάνωση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πάθος για τη νίκη και από τις δύο ομάδες, με τους Κουβανούς μάλιστα να αποκτούν προβάδισμα με ένα γρήγορο 2-0, ωστόσο η Αργεντινή απάντησε με ένα επιμέρους 3-0. Μέχρι το πρώτα 20 λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, το οποίο είχε συνεχείς εναλλαγές. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Αργεντινή με δύο πέναλτι και δύο κλεψίματα έκανε ένα επιθετικό «ξέσπασμα» που την επέτρεψε να πάρει ένα προβάδισμα στο παιχνίδι και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 22-15.

Στο δεύτερο μέρος, η «Αλμπισελέστε» εκμεταλλευόμενη την διαφορά που «έχτισε» στο πρώτο μέρος κατάφερε να παίξει πιο ελεύθερα. Μέχρι το 38ο λεπτό η Κούβα προσπάθησε να κάνει τη δική της αντεπίθεση, μείωσε την διαφορά στα τέσσερα τέρματα, όμως η Αργεντινή κατάφερε να διαχειριστεί την διαφορά και δεν επέτρεψε σε κανέναν σημείο του αγώνα στους Κουβανούς να γίνουν πιο απειλητικοί. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε νικήτρια την Αργεντινή με 43-30.

Δηλώσεις

Jung Rodolfo (Προπονητής Αργεντινής): «Το παιχνίδι ήταν περίπλοκο γιατί η Κούβα είχε πολλές ευκαιρίες, τα πρώτα 15 λεπτά το παιχνίδι ήταν ισόπαλο, αλλά αργότερα μπορέσαμε να ανοίξουμε την αναμέτρηση και να παίξουμε λίγο καλύτερα. Βελτιωθήκαμε και κάναμε τη διαφορά στο αποτέλεσμα και στο τέλος κερδίσαμε».

Maiko Antono Vazques Aballi (δεξιός εξτρέμ Κούβας): «Ήταν ένα δύσκολο, σκληρό παιχνίδι, ειδικά στα τελευταία λεπτά, δεν μπορέσαμε να το πάρουμε και ήταν πολύ άσχημο για εμάς. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια εμπειρία σφαλμάτων για εμάς και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Τα στατιστικα



e-genius.gr ...intelligent web software