Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Θέσεις 29-32: Χιλή - Γροιλανδία 27-18

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία την τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης επί ελληνικού εδάφους , η Χιλή πήρε την πρώτη της νίκη, καθώς επικράτησε με 27-18 της Γροιλανδίας, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε για τις θέσεις 29-32 της τελικής κατάταξης.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με την Γροιλανδία μάλιστα να περνά μπροστά στο σκορ με 2 τέρματα 5-3, στα πρώτα οκτώ λεπτά. Μέχρι το πρώτο τέταρτο του αγώνα οι Γροιλανδοί στεκόντουσαν πολύ καλά απέναντι στην Χιλή. Ωστόσο ακολούθησε ένα «νεκρό» επιθετικό διάστημα 11 λεπτών, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Χιλή και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά πέρασαν μπροστά στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 11-8.

Στο δεύτερο μέρος, η Χιλή εκμεταλλευόμενη την διαφορά που απέκτησε από το πρώτο μέρος και σε συνδυασμό με την επιθετική αστοχία της Γροιλανδίας, κατάφερε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την διαφορά φτάνοντας ακόμη και στα 15 τέρματα (25-10). Η Γροιλανδία μείωσε με ένα δικό της σερί στα 10 τέρματα, αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει την Χιλή, η οποία πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση επικρατώντας με 27-18 της Γροιλανδίας.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Χιλής EstebanMenanteau.

Οι δηλώσεις

Echaburu Aitor (προπονητής Χιλής): «Υπάρχει μια πίκρα που τελειώνει το τουρνουά. Θα ήθελα να έχουμε μερικά παιχνίδια ακόμα, 2-3 απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Δανία, ή η Ισπανία και η Γαλλία. Για να μετρηθούμε μαζί τους και μετά να παίξουμε με ομάδες όπως η Σαουδική Αραβία και την Κούβα. Να έχουμε αποκτήσει εμπειρίες για να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Ειδικά με τη Σαουδική Αραβία είμαστε πολύ κοντά. Με τηνΚούβα καταφέραμε να έρθουμε ισοπαλία. Πάντως περάσαμε υπέρροχα. Η φιλοξενία και η διοργάνωση ήταν πολύ καλές».

Kreutzmann Angutimmarik (προπονητής Γροιλανδίας): «Σήμερα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ξεκινήσαμε καλά αλλά από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου αρχίσαμε να κάνουμε πάλι πολλά λάθη. Χαρήκαμε τη διαμονή στην Ελλάδα. Είχε πολύ ζέστη και τώρα θα επιστρέψουμε  στο κρύο που επίσης είναι καλό».

Το στατιστικό



e-genius.gr ...intelligent web software