Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Μπούτσεκ: "Εχω μείνει, θετικά, έκπληκτος από την πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ"

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Προσκεκλημένος του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή, παρακολούθησε επί ένα διήμερο, σε Ρέντη και Ανω Λιόσια, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, ο ‘’νούμερο 3 ‘’ στην παγκόσμια ιεραρχία των διοικητικών παραγόντων του χάντμπολ, ο Γερμανός Γκερντ Μπούτσεκ, διευθύνων Σύμβουλος του Forum Club Handball , στο οποίο μετέχουν ως ενεργά μέλη, με δικαίωμα ψήφου, οι ομάδες που στην προηγούμενη ή στην τρέχουσα σεζόν, απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League και στο European League ή έφθασαν στη φάση των 16 European Cup όπως και όλοι οι εθνικές πρωταθλήτριες.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο αιρετό διοικητικό συμβούλιο του Forum Club Handball από τον Αθλητικό Διευθυντή της ΑΕΚ Στάθη Παπαχαρτοφύλη ενώ μη ενεργά μέλη του Forum, χωρίς δικαίωμα ψήφου, είναι ο Ολυμπιακός και ο Δούκας.

Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Κίελο, Βέζπρεμ μετέχουν στη διοίκηση του ισχυρού Forum, που έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του χάντμπολ.

‘’ Εχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και όταν δέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας , του φίλου μου Κώστα Γκαντή, ήλθα με χαρά για να παρακολουθήσω το Παγκόσμιο Νέων στην Αθήνα, μία διοργάνωση που αναβαθμίζει το ελληνικό χάντμπολ και δείχνει ότι ανεβαίνει επίπεδο σε όλους τους τομείς ‘’ είπε ο Μπούτσεκ.

Για τον πολύπειρο παράγοντα που σπούδασε μαθηματικά και υπήρξε αθλητής, διαιτητής, μάνατζερ, διοικητικό στέλεχος, η Ελλάδα είναι η μεγάλη αγάπη του.

‘’ Είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου ‘’ επισημαίνει και προφανώς για αυτόν τον λόγο, θα βρίσκεται εδώ και τον Ιούλιο, για διακοπές ενός μήνα στη μονοκατοικία που αγόρασε στην Γιάλοβα, κοντά στο Κόστα Ναβαρίνο, εκεί όπου περνά μέρος του ελεύθερου χρόνου του, παίζοντας το αγαπημένο του γκολφ.

‘’ Εχω μείνει, θετικά, έκπληκτος από την πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ , από την αποτελεσματικότητα των οργανωτικών προσπαθειών, το ταλέντο των Ελλήνων παικτών, την εξέλιξη, τις διακρίσεις και την συνολικά πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζετε σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και ειλικρινά χαίρομαι πολύ ‘’ τονίζει ο Μπούτσεκ, ο οποίος άλλωστε έχει από καιρό δώσει την καρδιά του στην Ελλάδα, καθώς η σύζυγος του Σοφία, είναι Θεσσαλονικιά…

‘’ Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε μία σπουδαία πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο χάρη στην καλή δουλειά που κάνει με έναν σπουδαίο ηγέτη, τον Σταμάτη Παπασταμάτη, νέοι παίκτες ανεβαίνουν από τις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες, αλλά, το μεγάλο σας πρόβλημα είναι πάντα το γηπεδικό ‘’ υποστηρίζει ο Μπούτσεκ.

‘’ Σε μία πόλη 160.000 κατοίκων, το Ζούλινγκεν, όπου μένω στη Γερμανία, έχουμε 25 κλειστά γήπεδα όπου παίζεται χάντμπολ σε εξαιρετικές συνθήκες. Στην ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό 200.000 κατοίκων , είναι ενεργοί 250 διαιτητές χάντμπολ. Γνωρίζω τα ελληνικά δεδομένα, τα ξέρετε και εσείς…Τι μπορούμε να πούμε…’’.

Η συνεργασία του με τον Αθλητικό Διευθυντή της ΑΕΚ Στάθη Παπαχαρτοφύλη, είναι αρμονική όσο και παραγωγική.

‘’ Ο Στάθης κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι θετικό τόσο για την ΑΕΚ όσο και συνολικά για το ελληνικό χάντμπολ ότι έρχεται σε άμεση επικοινωνία, ως μέλος της διοίκησης του Forum Club Handball, με τους μεγαλύτερους συλλόγους. Ανθρώπους έχει το ελληνικό χάντμπολ, γήπεδα πρέπει να αποκτήσει και τότε θα δείτε μία ακόμα μεγαλύτερη δυναμική ‘’



e-genius.gr ...intelligent web software