Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Θέσεις 25-32: Γροιλανδία - Κούβα 13-47

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισε η Κούβα, μετά από τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, καθώς επικράτησε εύκολα της Γροιλανδίας με 47-13.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, ωστόσο μετά τα πρώτα 7 λεπτά η Κούβα κατάφερε να πάρει διαφορά, την οποία όλο και μεγάλωνε μέχρι το σφύριγμα της κόρνας του πρώτου ημιχρόνου. Οι Κουβανοί πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 24-6.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθώς οι Λατινοαμερικάνοι συνέχισαν να έχουν την ίδια καλή εμφάνιση, με αποτέλεσμα να μην απειληθούν ποτέ από τους Γροιλανδούς.  Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την Κούβα να παίρνει τη νίκη με 47-13.

MVPτης αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Samuel Alejandro CordiesCastillo.

Πλέον, στο τελευταίο παιχνίδι για τους αγώνες κατάταξης, η Κούβα θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του προηγούμενου αγώνα Αργεντινή για τις θέσεις 25-28, ενώ η Γροιλανδία αντιμετωπίζει την Χιλή για τις θέσεις 29-32 της διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις

SamuelAlejandroCordiesCastillo(αθλητής Κούβας): «Ξέραμε σήμερα ότι το παιχνίδι με την Γροιλανδία θα ήταν εύκολο. Η Γροιλανδία είναι καινούργια στην διοργάνωση και θα πρέπει να ωριμάσουν περισσότερο, δεν έχον ακόμα εμπειρία. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο ροτέισον και χρησιμοποιήσαμε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Είναι η πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση και είμαστε πολύ χαρούμενοι»

Kreutzmann
Angutimmarik (προπονητής Γροιλανδίας): «Θέλω να είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσουμε να παίξουμε χάντμπολ. Και σήμερα πάλι δεν ήμασταν έτοιμοι σε πνευματικό επίπεδο. Δοκιμάζουμε τα πάντα στην ομάδα, αλλά αν δεν είσαι έτοιμος πνευματικά είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις πιο δυνατές ομάδες. Αν κάνουμε τόσα λάθη, φυσιολογικά θα χάσουμε με αυτόν τον τρόπο. Μας λείπουν βέβαια και παιχνίδια, κι αυτό παίζει ρόλο στο πόσο έτοιμοι μπορούμε να παρουσιαστούμε. Μας λείπει η εμπειρία. Δείξαμε σε τρία ματς ότι μπορούμε να παίξουμε χάντμπολ. Θεωρώ ότι τα νέα παιδιά που παίζουν σε αυτή την ομάδα θα παίζουν καλύτερα στο μέλλον».

 


e-genius.gr ...intelligent web software