Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Άτλασον: Ένα μεγαθήριο του παγκοσμίου χάντμπολ στον πάγκο της Δανίας

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Μετά από μια εξαιρετική αθλητική πορεία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις, πλέον, ο Άρνορ Άτλασον έρχεται να σημειώσει επιτυχίες και ως προπονητής.

Ο Ισλανδός τεχνικός, που είναι στον πάγκο της Εθνικής Νέων της Δανίας, κατάφερε να προκριθεί με την ομάδα του στα προημιτελικά του 24ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ21.

Μετά τη νίκη-πρόκριση κόντρα στο Μπαχρέιν, ο Άρνορ μίλησε για τις διαφορές του να είσαι προπονητής και παίκτης.

«Το να είσαι παίκτης είναι πολύ πιο εύκολο. Απλά κάνεις ότι λέει ο προπονητής σου. Φυσικά, πρέπει να είσαι καλά σωματικά και πνευματικά, ώστε να βγάλεις σωστά 60 λεπτά παιχνιδιού. Όταν είσαι προπονητής είναι αρκετά αγχωτικό. Πρέπει να κάνεις τα πάντα. Είναι δύσκολο να επηρεάσεις το παιχνίδι. Θέλει πολύ δουλειά ανάμεσα στα παιχνίδια, δηλαδή να αξιολογήσεις την αναμέτρηση, να προετοιμάσεις τους παίκτες ανάλογα τις θέσεις τους. Οπότε είναι εύκολο να είσαι αθλητής και πιο διασκεδαστικό. Θυμάμαι, όταν έπαιζα στα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών, ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Αυτό που λέω στους παίκτες μου είναι, ότι έχετε κάνει κάτι μαζί και θα το θυμάστε για όλη σας την ζωή. Ελπίζω να δω κάποιους από αυτούς και στην Εθνική Ανδρών στο μέλλον», είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Δανίας.

Ο Arnór θεωρείται ένας από τους καλύτερους πασέρ της γενιάς του, όντας βασικός παίκτης για την Εθνική ομάδα της Ισλανδίας και την Κοπεγχάγης, κρατώντας συχνά τον Μίκελ Χάνσεν εκτός της φυσικής του θέσης.

Παίρνετε περισσότερη χαρά όταν διαπρέπετε τώρα ως προπονητής ή ως παίκτης; «Πιστεύω ότι όταν κερδίζεις σαν προπονητής, ευχαριστιέσαι με την χαρά των παικτών. Γιατί όταν τους βλέπεις να είναι τόσο χαρούμενοι όταν καταφέρνουν κάτι, είσαι περήφανος για αυτό που δούλεψες μαζί τους τόσο καιρό. Είναι κάτι μοναδικό να τους βλέπεις να χαίρονται».

Μπορεί να μην έχει ξαναέρθει ποτέ στην Ελλάδα, όμως γνωρίζει Ελληνικές ομάδες και Έλληνες παίκτες, μεταξύ αυτών τον προπονητή της ΑΕΚ, Αλέξη Αλβανό και τον Σάββα Καρυπίδη: «Από ελληνικές ομάδες ξέρω την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αφού παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήμουν στη Μπουντεσλίγκα εκείνη τη χρονιά που έπαιζαν οι Αλβανός και Καρυπίδης, Τώρα είχα την τύχη να έρθω και στην Ελλάδα».

Η Εθνική νέων έπαιξε ένα κομβικό παιχνίδι με την Ισλανδία, ένα ματς το οποίο είδε ο Άρνορ εκφράζοντας τη δική του άποψη για την  αναμέτρηση: «Είδα το παιχνίδι της Εθνικής με την Ισλανδία, λόγω της εθνικότητάς μου. Όπως είδα η Ελλάδα δεν ήταν πολύ τυχερή. Η Ισλανδία με κάποια σουτ προς το τέλος βρήκε ρυθμό. Έχουν πιο πολύ εμπειρία σαν παίκτες και έχουν παίξει περισσότερα τουρνουά σαν αυτό. Ήταν, όμως, ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ελπίζω να δω περισσότερα άτομα στο γήπεδο. Η Ισλανδία ήταν πολύ τυχερή που ανταγωνίστηκε με τόσο κάλους παίκτες και κατάφερε να κερδίσει».

Ο Άρνορ ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Ισλανδία και τέταρτος συνολικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ του 2010, με 39 γκολ σε 66 σουτ (59%). Η Δανία έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδία του, αφού έχει συμπληρώσει 13 χρόνια πορείας εκεί.

«Έπαιξα έξι χρόνια στην Κοπεγχάγη, μετά μετακόμισα στο Φλένσμπουργκ και έπειτα στο Σεν Ραφαέλ και στη συνέχεια επέστρεψα στην Δανία για να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Άλμποργκ. Εκεί, έγινα βοηθός προπονητή πέντε χρόνια. Έτσι, ως παίκτης και τεχνικός επιτελείου, συμπλήρωσα 13 χρόνια στην Δανία. Αργότερα, ήρθα σε επαφή με την Ομοσπονδία της Δανίας, για προπονητής στην Εθνική Νέων, όπου είμαι αρκετά τυχερός που συνάντησα αυτά τα παιδιά. Τα αγαπώ πολύ. Αυτό καλοκαίρι θα σταματήσω, ως προπονητής στην Εθνική Νέων και θα πάω ως βοηθός προπονητή στην Εθνική ανδρών της Ισλανδίας», κατέληξε ο πρώην παίκτης και νυν προπονητής.



e-genius.gr ...intelligent web software