Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Άντρι Μαρ Ρούναρσον: Ο «καυτός» παίκτης από την παγωμένη Ισλανδία

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η εμφάνισή του και ο δυναμισμός του θυμίζει τον Δανό Μίκελ Χάνσεν. Το εγκεφαλικό του παιχνίδι, παραπέμπει στον Ισλανδό Άρον Πάλμαρσον ή τον Σουηδό Τζιμ Γκόντφριντσον. Διόλου τυχαίο που οι τρεις αυτοί αστέρες του διεθνούς χάντμπολ είναι τα πρότυπα του ηγέτης της ομάδας νέων της Ισλανδίας, Άντρι Μαρ Ρούναρσον.

Μπορεί ο αριστερός ίντερ της Χάουκαρ να στεναχώρησε τους Έλληνες φιλάθλους με την εντυπωσιακή εμφάνισή του με αντίπαλο την εθνική μας ομάδα στη B' φάση του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί παραγνωρίσει το γεγονός ότι αυτός ο 20χρονος παίκτης έχει τις προδιαγραφές για διεθνή καριέρα, όπως είχαν κάποτε σε αυτήν την ηλικία ο Πάλμαρσον, ο Γκόντφριντσον και ο Χάνσεν.

Μολονότι η Ισλανδία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» με αγχωτική νίκη επί του Μαρόκου, εντούτοις πέτυχε μόνο νίκες έκτοτε και πήρε ένα από τα οχτώ εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Βερολίνου.

«Στα πρώτα δύο παιχνίδια προσπαθούσαμε να συνηθίσουμε τις δύσκολες για εμάς τους Ισλανδούς καιρικές συνθήκες της Αθήνας. Ξέρετε, δεν έχει τόση ζέστη στη χώρα μου… Στο κλειστό ιδρώναμε πολύ, προσπαθούσαμε να κοντρολάρουμε την μπάλα. Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια εγκλιματιστήκαμε και στο ματς με τη Σερβία βροντοφωνάξαμε ‘Η Ισλανδία είναι εδώ’. Από εκεί και έπειτα βελτιωνόμασταν σε κάθε παιχνίδι» μας λέει ο Άντρι, ο οποίος για τους στόχους της ομάδας του σε αυτό το Παγκόσμιο τονίζει:

«Αρχικά θέλαμε να περάσουμε στο MainRound και τα καταφέραμε. Έπειτα θέσαμε το νέο στόχο, που ήταν να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια με την Ελλάδα και την Αίγυπτο και να συνεχίσουμε στο Βερολίνο. Τώρα, θα τα βάλουμε κάτω και θα θέσουμε νέο στόχο».

Στον καθοριστικό αγώνα με την Ελλάδα ο Ρούναρσον πρόταξε τα στήθη του, πέτυχε πέντε από τα οχτώ τελευταία γκολ της Ισλανδίας και πήρε στα χέρια του την μπάλα όταν αυτή «έκαιγε» και κάποιοι συμπαίκτες του είχαν αρχίσει να χάνουν την πίστη τους.

«Μου αρέσει να βγαίνω μπροστά και να κουβαλάω την ομάδα στις πλάτες μου. Καταλαβαίνω πότε η ομάδα μου έχει στριμωχτεί στα σχοινιά, όπως στο ματς με την Ελλάδα και κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να συνδράμω στην ανατροπή του σκηνικού. Προσπαθώ να μην κοιτάζω το σκορ, να καθαρίζω τη σκέψη μου και να μπαίνω δυναμικά για να σκοράρω. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αισθάνομαι υπέροχα».

Ένας παίκτης με το ταλέντο και τον ψυχισμό του Άντρι Μαρ δεν προβλέπεται να παραμείνει για πολύ ακόμα στην μικρή ισλανδική Χάουκαρ. Στο Βερολίνο τα ραντάρ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων θα στραφούν σε παίκτες όπως ο Ρούναρσον, αν και σίγουρα κάποιοι σύλλογοι έχουν ήδη σημειώσει το όνομά του στο μπλοκάκι τους. Ο ίδιος λέει για τις φιλοδοξίες του:

«Θέλω να παίξω στα μεγάλα πρωταθλήματα, στους καλύτερους συλλόγους και, φυσικά, στην εθνική ανδρών της Ισλανδίας. Μοχθώ καθημερινά γι’ αυτό και δουλεύω σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου».



e-genius.gr ...intelligent web software