Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Σάντμπεργκ: «Είμαι ανοιχτός στις προκλήσεις»

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Σουηδία ήρθε στην Ελλάδα με υψηλές βλέψεις, τις οποίες επέτρεπε και η 4η θέση που είχε κατακτήσει πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 όπου ηττήθηκε στο μικρό τελικό από τη Σερβία και ενώ είχε μείνει εκτός τελικού στο γκολ από την Πορτογαλία.

Η κλήρωση στο Παγκόσμιο Κ21 έφερε την ομάδα του Ντένις Σάντμπεργκ σε ένα εξαιρετικά δύσκολο σταυροδρόμι, καθώς για να κλείσει εισιτήριο για τη διαδρομή Άνω Λιόσια – Βερολίνο και την προημιτελική φάση της διοργάνωσης θα έπρεπε να αφήσει εκτός συνέχειας είχε την Ουγγαρία, είτε τη Δανία. Εμπόδια που έμοιαζαν βουνά και στην πράξη αποδείχθηκαν απροσπέλαστα.

«Είναι δύσκολο να παίζεις για τις θέσεις 9-16 όταν έχεις υψηλότερους στόχους. Δεν έχουμε πολύ χρόνο με τους παίκτες. Έχουμε κάποια καμπ κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά στη Σουηδία κάθε κλαμπ παίζει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο οπότε σχεδόν κάθε παίκτης είναι έτοιμος για την Εθνική. Η εθνική μου δίνει ενέργεια. Χτίσαμε αυτό του γκρουπ που αποτελείται από σπουδαία παιδιά. Παίζουμε καλή άμυνα με τον ίδιο τρόπο και είναι πιο εύκολο. Έχουμε παράδοση να παίζουμε άμυνα και να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό. Με αυτή την ομάδα πιάσαμε ταβάνι. Δεν νομίζω πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο» σχολίασε ο 59χρονος Σουηδός τεχνικός που δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες φίλους του χάντμπολ κι ειδικότερα σε αυτούς της ΑΕΚ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για άλλη διοργάνωση, αυτή του EHF European Cup όντας στον πάγκο της Αλίνγκσας ως άμεσος συνεργάτης του πρώτου προπονητή Μίκαελ Φράντζεν.

Στον πρώτο αγώνα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είχε νικήσει, 32-27 αλλά στη ρεβάνς στη Σουηδία ηττήθηκε 31-24 και αποκλείστηκε στους «32» της διοργάνωσης, με την Αλίνγκσας να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά.

«Θυμάμαι τον κόσμο. Νομίζω πως ήμασταν καλύτερη ομάδα. Αιφνιδιαστήκαμε στο πρώτο παιχνίδι γιατί από τα βίντεο δεν μπορούσαμε να έχουμε πλήρη εικόνα του πόσο γρήγορα ή αργό ήταν το παιχνίδι της ΑΕΚ. Αλλά επιστρέψαμε στη Σουηδία, διαβάσαμε και ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Ήμασταν έτοιμοι. Στη Σουηδία είμαστε καλοί στην τακτική» τόνισε ο Σάντμπεργκ που θα εξέταζε μια πρόταση από ελληνική ομάδα: «Γιατί όχι! Είμαι ανοιχτός στις προκλήσεις, είμαι ανοιχτός σε όλα».

Αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή ο Σάντμπεργκ θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με Έλληνες, αυτή τη φορά με την Εθνική Ελλάδος, αφού όπως προέκυψε από τα χθεσινά αποτελέσματα η Σουηδία θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής Νέων για τις θέσεις 9-16 της διοργάνωσης, το απόγευμα (19:00) της Πέμπτης στο ΚΓ Ρέντη.

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software