Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Γύρος των 16 - 4ος όμιλος: Ισλανδία - Αίγυπτος 29-28

| Παγκόσμιο Νέων 2023
Η μαγεία του χάντμπολ σε ένα παιχνίδι, την απίστευτη αναμέτρηση Ισλανδίας-Αιγύπτου, την συγκλονιστικότερη όλων όσων πραγματοποιήθηκαν έως τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, η οποία κρίθηκε σε νεκρό χρόνο με το εύστοχο πέναλτυ του Οskarsson, που διαμόρφωσε το τελικό 28-27.

Μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Αιγύπτιος Omar Mohammed , από τους καλύτερους σε απόδοση παίκτες της ομάδας του με 6 γκολ στο ενεργητικό του, λειτούργησε απερίσκεπτα μέσα στο πάθος του για την επιτυχία και στο προκειμένου να σταματήσει την επίθεση της Ισλανδίας, αν και η κατοχή της μπάλλας ήταν πλάγια και μόλις ένα μέτρο κάτω από το κέντρο, γκρέμισε με βίαιο μαρκάρισμα τον Gudjonsson.

Αποτέλεσμα ; Δίλεπτη ποινή από τους διαιτητές και πέναλτυ καθώς του καταλόγισαν πρόθεση καθυστέρησης.
Στην εκτέλεση ο Oskarsson ευστόχησε , οι Ισλανδοί πανηγύρισαν την πρόκριση , με τους Αιγύπτιους εμβρόντητους και τον Omar Mohammed να πέφτει πίσω από τον πάγκο της ομάδας του κλαίγοντας με αναφυλλητά ενώ από την υπερένταση , έπαθε σοκ που προκάλεσε σπασμούς ‘’παγώνοντας’’ με τις κραυγές του όσους ήταν στο γήπεδο και μετά τις πρώτες βοήθειες ώστε να συνέλθει, οδηγήθηκε στο ιατρείο του γηπέδου.

Αυτό το ματς, ωστόσο, ούτως ή άλλως, δεν θα το ξεχάσουν όσοι είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν.
Και πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, όταν μετά το αμφίρροπο πρώτο εικοσάλεπτο ( 8-7 στο 18΄ ) , είδαμε την Ισλανδία, αν και με περιορισμένους από την αιγυπτιακή άμυνα τους καλύτερους σκόρερς της, τους εξτρέμ Jonason και Gudjonsson, να ξεφεύγει στο σκορ με 15-8 στο 23.55’’, με σερί 7-1 και ηγέτη τον Runarsson.
 
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ισλανδία μπροστά με 19-13 μετά από ένα σκληρό 30λεπτο με 8 δίλεπτα ( από 4 σε βάρος κάθε ομάδας ) και στην επανάληψη η ομάδα της βορειοευρωπαϊκής χώρας, με καταιγιστική παρουσία, γρήγορο παιχνίδι, κλεψίματα, συλλογικότητα και γκολ από 11 παίκτες της, πέρασε μπροστά ακόμα και με 10 γκολ ( 25-15 ) στο 41΄.
Όμως, η Αίγυπτος, παρά τις ελλείψεις της από τραυματισμούς, αντέδρασε και με καθοριστική την βοήθεια που πρόσφερε με ( συνολικά ) 11 τέρματα ο πρώτος σκόρερ του αγώνα Doieb, μείωσε αρχικά σε 25-18 ( 45΄), στη συνέχεια σε 26-23 ( 51.30’’ ) και στο 55.55’’ ισοφάρισε σε 26-26 , με εκπληκτικό υπέρ της σερί, 11-1 !
 
Με το σκορ ισόπαλο στο 58.37’’ ( 27-27 ), ο Gudjonsson πέτυχε το 28-27 και στο 59.44’’ ισοφάρισε σε 28-28 ο Doieb , για να ακολουθήσει το ολέθριο σφάλμα του Omar Mohammed, ίσως του καλύτερου παίκτη της Αιγύπτου σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων και το εύστοχο πέναλτυ σε νεκρό χρόνο για το 29-28.
 
Η Ισλανδία νίκησε, η Αίγυπτος έχασε, το χάντμπολ κέρδισε μέσα από αυτό το ματς αποθέωση της μοναδικής ομορφιάς του, έστω με ένα μοιραίο ανθρώπινο λάθος ενός παιδιού που προορίζεται να βρεθεί πολύ ψηλά.
 
Οι δηλώσεις

EinarAndriEinarsson (προπονητής Ισλανδίας): «Ήμασταν απίστευτοι στα πρώτα 40 λεπτά. Στο τέλος όμως χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δώσαμε την ευκαιρία στην Αίγυπτο να επιστρέψει στο παιχνίδι. Ίσως να έφταιξε και λίγο το ροτέισον που κάναμε στα τελευταία λεπτά. Δείξαμε όμως χαρακτήρα και πανηγυρίσαμε μια νίκη που μας οδηγεί στην οκτάδα του Παγκοσμίου. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου»

BenediktGunnarOskarsson (αρχηγός Ισλανδίας): «Ήμασταν εκπληκτικοί για 40 λεπτά στον αγώνα. Από εκεί και μετά νομίζω ότι χαλαρώσαμε και δεν παίξαμε καλό χάντμπολ. Η Αίγυπτος μας έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι. Στο τέλος όμως καταφέραμε να επανέλθουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αστόχησα στο πρώτο πέναλτι και ήμουν πραγματικά θυμωμένος. Οπότε ανέλαβα την ευθύνη στο τελευταίο πέναλτι γιατί ήξερα ότι θα σκοράρω. Ένιωσα υπέροχα».

Mahmoud Shalby (αθλητής Αιγύπτου): «Τα δώσαμε όλα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται και λίγη τύχη την οποία όμως εμείς δεν είχαμε σήμερα».

Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software