Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

President's Cup (4ος όμιλος): Χιλή- Κούβα 25-25

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Στο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής, Χιλή και Κούβα ήρθαν ισόπαλες με 25-25, σε ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Χιλή κατάφερε να πάρει τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση με πέναλτι του Scarameli σε νεκρό χρόνο. Από την άλλη η Κούβα ναι μεν έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, αλλά με τον δεύτερο σημερινό βαθμό της τερματίζει στην 3η θέση του 4ου ομίλου στο PresidentsCup.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ, καθώς καμία δεν έδειχνε ότι μπορεί να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας. Η ομάδα της Χιλής όμως κατάφερε 2 λεπτά πριν το άκουσμα της κόρνας να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 13-11.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια, καθώς όσο κι αν η Χιλή προσπαθούσε να αυξήσει την διαφορά των δύο τερμάτων, οι Κουβανοί δεν της επέτρεψαν ποτέ να ξεφύγει διατηρώντας επαφή. Έτσι το παιχνίδι απέκτησε δραματικό χαρακτήρα στα τελευταία πέντε λεπτά καθώς και οι δύο ομάδες ήθελα πάση θυσία τη νίκη. Με το σκορ στο 23-22 στο 57ο λεπτό ο Barriosέχασε μοναδική ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά στα δύο τέρματα καθώς αστόχησε σε πέναλτι, ενώ ο  Vasquezισοφάρισε με 23-23 για την Κούβα. Ο ίδιος παίκτης είχε απάντηση και στο επόμενο γκολ της Χιλής. Μάλιστα, η Κούβα κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ με γκολ που σημείωσε ο τερματοφύλακάς της Semanate στο 59:36  από την μια εστία στην άλλη, καθώς η Χιλή είχε εκτός τον τερματοφύλακά της για να αποκτήσει πλεονέκτημα στην επίθεση.

Η «λύτρωση» και ο πόντος για την ομάδα της Χιλής ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα καθώς ο Ceballosκέρδισε πέναλτι από τη θέση του εξτρέμ που του έκανε ο VasquezOScaramelli ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 25-25 σε νεκρό χρόνο.

Με την ισοπαλία αυτή, η Κούβα με 2 βαθμούς τερμάτισε στην 3η θέση του 4ου ομίλου στο PresidentsCup, ενώ η Χιλή πήρε την 4η. Οι δύο ομάδες θα έχουν δύο τελευταίους αγώνες στην διοργάνωση για την τελική τους κατάταξη.

Οι δηλώσεις

Aitor Echaburu ( προπονητής Χιλής ) : Μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά και να χάσουμε. Η ισοπαλία είναι σωστό αποτέλεσμα για αυτό το ματς. Θέλαμε να νικήσουμε , όμως, όπως είχαμε εμείς καλά διαστήματα στον αγώνα,  έτσι είχαν και οι αντίπαλοι μας. Οι δύο ομάδες είναι, σε γενικές γραμμές, στο ίδιο επίπεδο άλλωστε. Οι εμπειρίες που κερδίζουμε από αυτή τη διοργάνωση είναι ότι πιο σημαντικό. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας. Καλοδεχούμενος φυσικά ο πρώτος πόντος μας, ωστόσο, ακόμα σημαντικότερο ίσως είναι ότι απολαύσαμε τα δύο τελευταία παιχνίδια μας , με την Σαουδική Αραβία και την Κούβα, είδαμε βελτίωση απέναντι σε αντιπάλους που είναι πιο κοντά στη δυναμικότητα μας και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.
Daniel Montecino ( αθλητής Χιλής    ) :  Ευχαριστώ τον Θεό για τον βαθμό που πήραμε και το ισόπαλο τελικό αποτέλεσμα. Ισοφαρίσαμε στο τέλος, νιώθουμε όμορφα, αλλά, ακόμα σημαντικότερο είναι ότι αποκτούμε εμπειρίες και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.
Alexis Luis Michel ( προπονητής Κούβας ) : Η απειρία των παικτών μου φάνηκε σε αυτή την αναμέτρηση, όπου πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Εγιναν αρκετά λάθη, θέλαμε πολύ την νίκη, όμως, δεχόμαστε την ισοπαλία. Απειρα παιδιά και στις δύο ομάδες, υπήρχαν μεταπτώσεις στην απόδοση , το ματς πήγε όπως πήγε, αυτό είναι και πρέπει να το δεχθούμε, κρατώντας τις εμπειρίες που κερδίζουμε.
Aballi Vasques  ( MVP-αθλητής Κούβας ) : Δεν έπαιξα όπως μπορούσα, σύμφωνα με το ταλέντο μου και ας αναδείχθηκα πολυτιμότερος παίκτης στην αναμέτρηση. Δεν έμεινα ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, ούτε από το αποτέλεσμα, ούτε από το  πέναλτυ που έδωσαν οι διαιτητές στην τελευταία φάση . Εξελισσόμαστε πάντως και μαθαίνουμε μέσα από τις εμπειρίες .



Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software