Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Γύρος των 16 - 3ος Όμιλος: Ουγγαρία-Σουηδία 29-26

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Ουγγαρία νίκησε την Σουηδία 29-26 και πήρε αήττητη την πρόκριση στα προημιτελικά της Γερμανίας με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ η Σουηδία θα παίξει για τις θέσεις 9-16.

Ο αγώνας ήταν σε όλη του την διάρκεια συναρπαστικός και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η Ουγγαρία ξέφυγε στο 36΄ με 18-14 και στο 40΄ με 20-17.Η Σουηδία ισοφάρισε στο 50΄ 22-22 και προηγήθηκε στο 57΄ με γκολ του Σάντερχεμ 26-25 αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την νίκη.

Η συνέχεια  ήταν ένας μονόλογος για τους Ούγγρους αφού οι Σουηδοί ήταν άστοχοι και οι Ούγγροι με 4-0 πήραν πανηγυρικά την νίκη-πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης με 29-26.

Η Ουγγαρία είχε έναν εκπληκτικό Μπενς Ίμρε ο οποίος πέτυχε 11 γκολ και σημαντική βοήθεια από τον τερματοφύλακά της Κριστιάν Μίκλερ που ολοκλήρωσε τον Αγώνα με 12 επεμβάσεις (33%).

 

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο BenceImre 

Οι δηλώσεις

Sótonyi László (προπονητής Ουγγαρίας): «Στην αρχή είχαμε ανοίξει την άμυνά μας και δεν πήγε πολύ καλά αυτό. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε το ροτέισον, εμφανιστήκαμε διαφορετικοί στον αγωνιστικό χώρο, καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ και στη συνέχεια να πάρουμε τη νίκη. Είμαι χαρούμενος που τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο».

Imre Bence (δεξί εξτρέμ): «Ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πίσω στο σκορ, όμως στη συνέχεια αλλάξαμε κάποια πράγματα και πήραμε το ματς. Το βραβείο του MVP, ανήκει στην ομάδα όχι σε εμένα, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα κατάφερνα. Έπρεπε να πάρουμε μεγάλα ρίσκα για να κερδίσουμε το παιχνίδι και το κάναμε».

DennisSandberg (προπονητής Σουηδίας): «Πρώτα από όλα θα πρέπει να συγχαρώ την Ουγγαρία. Έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είχαμε τη δυνατότητα όταν παρουσιάστηκαν κάποιες ευκαιρίες να κερδίσουμε τα τελευταία 7-8 λεπτά. Δεν είναι πολύ ευχάριστο να παίζεις για τις θέσεις 9-16. Αλλά χάσαμε από δύο μεγάλες ομάδες όπως είναι η Δανία και η Ουγγαρία οπότε δεν υπήρχαν και πολλά που θα μπορούσαν να γίνουν».  

Palmar Kasper (παίκτης Σουηδίας) :«Δεν ξέρω τι να πω. Έπρεπε να κερδίσουμε αλλά παίξαμε χάλια. Είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε προβάδισμα, αλλά χάσαμε πολλά σουτ. Είναι ξεκάθαρα δικό μας φταίξιμο, δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας».

Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software