Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

President's Cup (4ος όμιλος): Σαουδική Αραβία - Χιλή 19-18

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου του PresidentsCup«σκαρφάλωσε» η Σαουδική Αραβία καθώς επικράτησε της Χιλής με 19-18 σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή μαχητικότητα και θέληση να διεκδικήσουν τη νίκη, κάτι που μαρτυρά και το σκορ καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να «ξεφύγει» στο σκορ. Προς το τέλος του ημιχρόνου η Σαουδική Αραβία κατάφερα να περάσει μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα και τελικά να πάει στα αποδυτήρια με το υπερ της 10-9.

Στο δεύτερο μέρος, ο προπονητής της Χιλής αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και σε κάθε επίθεση της ομάδας του να βγάζει τον τερματοφύλακά του έτσι ώστε να αποκτήσει υπεραριθμία στην επίθεση. Η τακτική αυτή σε κάποιες επιθέσεις του βγήκε όμως σε κάποιες όχι, καθώς οι Σαουδάραβες βρήκαν την ευκαιρία να πετύχουν κάποια εύκολα τέρματα.

Οι Χιλιανοί ωστόσο δεν έχασαν ποτέ επαφή με το σκορ, μιας και η Σαουδική Αραβία ένιωθε «καυτή» την ανάσα τους μέχρι τα τελευταία λεπτά. Οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Χιλής Esteban  Menanteau (που ανακηρύχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα) ήταν αυτές που κράτησαν την Χιλή στο παιχνίδι. Ο DanielMontecinoήταν αυτός που μείωσε για την Χιλή σε 19-18 δυο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Μάλιστα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα, ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα (που προηγήθηκε δίλεπτη αποβολή του  AlabdullahoCastroδεν κατάφερε να πιάσει τη μπάλα μετά την πάσα του Oyarzunμε αποτέλεσμα η κόρνα της λήξης να βρει νικήτρια ομάδα την Σαουδική Αραβία.

Στην επόμενη αγωνιστική η Σαουδική Αραβία θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο, ενώ η Χιλή την Κούβα με στόχο την καλύτερη δυνατή θέση στη διοργάνωση.

Οι δηλώσεις: 

Juan Lopez ( προπονητής Σαουδικής Αραβίας ) : Οι παίκτες μου ήταν κουρασμένοι και δεν απέδωσαν όπως θα μπορούσαν. Αμυντικά στάθηκαν καλά, όχι όμως και επιθετικά. Δεν είχαμε διάρκεια στην απόδοση μας και γενικά δεν παίξαμε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια μας, απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους. Συγχαρητήρια στη Χιλή του φίλου μου Aitor , που έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα. Νομίζω ότι στο τέλος κερδίσαμε δίκαια, σε ένα παιχνίδι λεπτομερειών.
Aitor Echaburu ( προπονητής Χιλής ) :  Δύσκολο παιχνίδι για τους παίκτες μου, που είναι πολύ απογοητευμένοι από την ήττα. Τα έδωσαν όλα, πολέμησαν, ήθελαν πολύ την νίκη, αλλά, δεν τα κατάφεραν. Ωστόσο, είμαι υπερήφανος για αυτούς. Αν και δεν έχουν εμπειρίες , προσπάθησαν και στάθηκαν πολύ καλά. Θέλαμε να δούμε το επίπεδο μας απέναντι σε μία μη ευρωπαϊκή ομάδα και είμαι ευχαριστημένος από ότι είδα από τους παίκτες μου.
Esteban Menanteau ( MVP-τερματοφύλακας Χιλής ) : Είμαι χαρούμενος για την ατομική διάκριση μου αλλά και λυπημένος γιατί η ομάδα μου έχασε. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το ματς. Μπορούσαμε να κερδίσουμε, ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι, όμως, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Οπότε, δεν έχει σημασία πόσες αποκρούσεις έκανα αφού πάνω από όλα μετρά η ομάδα.

Τα στατιστικά




e-genius.gr ...intelligent web software