Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

H Media Day της Εθνικής Ανδρών: Δηλώσεις Βρούτση, Μαυρωτά, Γκαντή

| Εθνική Ομάδα Ανδρών

Πραγματοποιήθηκε στο προπονητήριο χάντμπολ του ΣΕΦ η Media Day της Εθνικής Ανδρών ενόψει της συμμετοχής της στο EURO 2024.

Το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ παραθέτει τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή.

Γιάννης Βρούτσης (Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού):

«Χρόνια πολλά και τις καλύτερες ευχές στην εθνική ομάδα χάντμπολ, που κατάφερε μετά από 20 χρόνια να πάει στα υψηλότερα σαλόνια της Ευρώπης, προκρινόμενη στους «24» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είναι μια ιδιαίτερα τιμητική, και γεμάτη προκλήσεις, διάκριση για την Εθνική, η οποία πήγε εξαιρετικά και προσδοκούμε να πάει ακόμα ψηλότερα.
Ευχόμαστε, στο σύνολο της η πολιτική ηγεσία και το Υπουργείου Αθλητισμού, τα καλύτερα για την εθνική μας ομάδα, τα καλύτερα γι’ αυτά τα παιδιά, που δείχνουν τη μαχητικότητά τους, την αποφασιστικότητά τους, την αγάπη τους για το χάντμπολ, αλλά και την πιο μεγάλη αγάπη τους γι’ αυτό που φοράνε αριστερά στη φανέλα, το εθνόσημο».

Σχετικά με το γηπεδικό ζήτημα, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, είπε:
«Δεν εξαγγέλλω τίποτα. Έχουν οριστικοποιηθεί οι μεγάλες αυξήσεις που δίνουμε στους προϋπολογισμούς όλων των εθνικών αθλητικών κέντρων, όπως εδώ στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ.
Και θα συνεχίσουμε στο ίδιο έργο, όχι μόνο σ’ αυτά τα γήπεδα αλλά και σε όλα τα εθνικά αθλητικά κέντρα της χώρας, για να αξιοποιήσουμε όλους τους αθλητικούς πόρους σε τέσσερις κεντρικές και αποκλειστικές κατευθύνσεις. Άδεια ασφάλειας και στατική επάρκεια, 100% προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ, ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός, βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.
Θα κάνουμε και πάλι όλα τα αθλητικά κέντρα πρότυπα, ενώ μη ξεχνάτε πως δώσαμε 7,5 εκατομμύρια για να ξεκινήσει τώρα η μεγάλη προσπάθεια μέσα στο ΟΑΚΑ για να γίνει το ονομαζόμενο «Πολυδύναμο», που θα καλύψει πάρα πολλές ανάγκες του αθλητισμού. Είναι κάτι το οποίο τρέχει, ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης και σε 2 χρόνια πιστεύω θα είναι έτοιμο».

Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού)
«Μετά από δύο δεκαετίες το ελληνικό χάντμπολ έχει παρουσία στα μεγάλα σαλόνια και πηγαίνει στη Γερμανία με όλες μας τις ευχές. Πιστεύω γίνεται πολύ καλή δουλειά με τον Γιώργο Ζαραβίνα, αλλά και με όλα τα παιδιά της Εθνικής, έχουν πολύ καλό δέσιμο και αυτή είναι η συνταγή.
Το δέσιμο που σου προκαλεί το εθνόσημο είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να τα δώσουν όλα στη Γερμανία. Θα έχουν και τη στήριξη των ομογενών μας. Αν εξαιρέσουμε τη Δανία από τον όμιλό μας, Πορτογαλία και Τσεχία είναι ομάδες που δε θα πρέπει να μας τρομάζουν. Τις καλύτερες ευχές μας και ότι καλύτερο για το ελληνικό χάντμπολ».

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ):
«Ξεκινάει μια δύσκολη προσπάθεια για την Εθνική Ανδρών στο EURO. Τα Ευρωπαϊκά είναι πιο ισχυρά και από τα Παγκόσμια και από τα τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ομάδα μας θα κληθεί να αγωνιστεί με υπερδυνάμεις του αθλήματος. Έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση που μας αναγκάζει να ανεβάσουμε αγωνιστικό επίπεδο. Έχω την εντύπωση ότι τα παιδιά είναι έτοιμα, οι προπονητές έχουν κάνει καλή προετοιμασία με δυνατά φιλικά. Θα είμαστε εκεί στο Μόναχο για να τους παρακολουθήσουμε και να τους εμψυχώσουμε.
Το μυστικό είναι πως η ομάδα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Οι αθλητές είναι πολλά χρόνια μαζί και ο προπονητής έχει κατορθώσει να τους κάνει «ένα».



e-genius.gr ...intelligent web software