Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ο Ολυμπιακός νικητής του Σούπερ Καπ 2022!

| Super Cup

Υπερπρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, αφού μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Σούπερ Καπ, κερδίζοντας με 30-24 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο κλειστό της Ηλιούπολης, στην αναβίωση του θεσμού μετά από 23 χρόνια! 

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο δεξιός εξτρέμ των «ερυθρολεύκων» Ρόμπερτ Βέμπερ που ήταν και πρώτος σκόρερ  με 8 γκολ. 

Το ματς
Ο αγώνας κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με την ομάδα της Πυλαίας να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική, παρά το γεγονός πως παρατάχθηκε με δύο σοβαρές απουσίες (Στογιάνοβιτς και Σεϊρεκίδης).
Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή το προβάδισμα και ξέφυγε σε τρεις περιπτώσεις στο σκορ (9-6 στο 17’, 17-12 στο 32’, 20-16 στο 39’, αλλά η Πυλαία κατάφερνε πάντα να επιστρέψει. Μετά το 20-19 (42’) οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν σερί 4-0 με Παπαδόπουλο, Πασσιά και δύο τέρματα του Βέμπερ και έφτασαν στο 24-19 (49’) και λίγο αργότερα στο 27-22 (54’), κλειδώνοντας τη νίκη.
Για την ομάδα της Πυλαίας ξεχώρισαν Μπάτζιος και Αλεξανδρίδης που σημείωσαν 6 και 5 γκολ αντίστοιχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ 30-24
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-4, 7-5, 10-10, 12-11, 16-12 (ημχ.), 18-14, 20-17, 22-19, 24-20, 27-23, 30-24
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Νιόκας 3, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 3, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 5, Δομπρής 2, Βέμπερ 8, Πασσιάς 1, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα 2, Οστρούτσκο, Γκράνταν 3, Μιχαηλίδης, Μπάουερ
ΠΥΛΑΙΑ (Ανανιάδης): Μπαμπατσανίδης 1, Ζαφείρης 1, Μανωλούδης 2, Μέτσης 2, Τσαμεσίδης 3, Καραγκιοζόπουλος, Λατσάκου 3, Γιαννακίδης, Κουκμίσης 1, Τσορτέκης, Μπάτζιος 6, Αλεξανδρίδης 5, Κυριακίδης, Συγγιρίδης, Γιορανίδης, Αλατσατιανός
Διαιτητές: Παπαματθαίου- Χρηστίδη, Νικολίτσας- Αντωνόπουλος, Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 3/4-1/2

Κέρδισαν το χειροκρότημα τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ Βούλας
Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια διατέθηκαν για τις ανάγκες των 90 παιδιών που φιλοξενεί η δομή μέσω του συλλόγου «Φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας».

Παιδιά από τη δομή παρέδωσαν το Κύπελλο του Σούπερ Καπ στον αρχηγό του Ολυμπιακού Πέτρο Κανδύλα μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιο Αγγελούδη.

Τα χρυσά μετάλλια απένειμαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, η Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Ανδρέας Μούκιος, ενώ τα μετάλλια στη φιναλίστ Πυλαία έδωσαν το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος. Το έπαθλο του ΜVP παρέδωσε στον Αυστριακό Βέμπερ το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης.

Οι Διαιτητές του αγώνα Ιωάννα Παπαματθαίου και Ιωάννα Χρηστίδη βραβεύτηκαν από την ΚΕΔ/ΟΧΕ για τον ορισμό τους στον τελικό και την απονομή έκανε η  η Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου, ενώ η ΚΕΔ/ΟΧΕ βράβευσε τον παρατηρητή Θανάση Νικολίτσα για την προσφορά του στην ελληνική διαιτησία, καθώς ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και Πρόεδρος της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης. 

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενικής Γραμματέως του Διομήδη Άργους Λένας Πετράκη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. 

Δηλώσεις στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ
Γιώργος Καρασαββίδης (προπονητής Ολυμπιακού): «Αρχικά να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Πυλαίας, παρουσιάστηκε ακριβώς όπως την περιμέναμε και σίγουρα θα δυναμώσει και άλλο με τους αθλητές που θα ενσωματωθούν. Είμαι ευχαριστημένος για το πώς παίξαμε, μόλις οι τερματοφύλακες έκαναν τις αποκρούσεις που έπρεπε, φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων. Είχαμε μεγαλύτερη άνεση στην επίθεση σε σχέση με το πώς ολοκληρώσαμε την προηγούμενη χρονιά. Θα ήθελα να τρέξουμε λίγο παραπάνω, αλλά είναι αρχή της σεζόν και ήταν λογικό οι αθλητές να μην θέλουν να ρισκάρουν τόσο πολύ».


Μπάμπης Ανανιάδης (προπονητής Πυλαίας): «Το ματς μου αφήνει γλυκόπικρη γεύση γιατί δείξαμε στην Αθήνα ότι είμαστε πολύ δυνατοί και… κοιτάξαμε στα μάτια τον Ολυμπιακό. Γυρίσαμε πολλές φορές το ματς και είναι κάτι που στην πορεία της σεζόν θα μας δώσει νίκες. Είμαστε ακόμα στο χτίσιμο της ομάδας, μας λείπει η ομοιογένεια. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά ένας τελικός είναι πάντα τελικός και υπάρχει στεναχώρια γιατί χάσαμε στις λεπτομέρειες».


Ρόμπερτ Βέμπερ (ΜVP- δεξιός εξτρέμ Ολυμπιακού): «Όλοι ήμασταν κάπως νευρικοί, ξέραμε πως αυτός ο θεσμός είχε να διεξαχθεί 23 χρόνια. Ήταν μια μακρά περίοδος προετοιμασίας με πολλά φιλικά και σήμερα ήταν το πρώτο επίσημο ματς. Στο τέλος δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είμαι εδώ για να κερδίσουμε και άλλα τρόπαια για αυτό το μεγάλο κλαμπ, τον Ολυμπιακό. Μετά από πολλά χρόνια στην Μπουντεσλίγκα ήρθα στο ελληνικό πρωτάθλημα, το στυλ είναι διαφορετικό, αλλά βλέπω πολύ ταλέντο και αρκετοί μπορούν να παίξουν στη Γερμανία, όπως εξάλλου το έκαναν οι Σανίκης, Καρυπίδης, Βασιλάκης, Αλβανός και άλλοι».

Αντώνης Μέτσης (αθλητής Πυλαίας): «Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση, ήταν ένας πολύ όμορφος τελικός. Είναι αρχή της σεζόν, θεωρώ πως καμία ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμη. Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια, εμείς ψάχνουμε να βρούμε τα πατήματα μας και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχει όρεξη και ενθουσιασμός».


Μπάμπης Δομπρής (πλέι μέικερ Ολυμπιακού): «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τη χρονιά με νίκη που μάλιστα σημαίνει και ένα ακόμα κύπελλο για το σύλλογο. Αργήσαμε να βρούμε ρυθμό πράγμα φυσιολογικό, απέχουμε καιρό από επίσημες υποχρεώσεις, αλλά στην πορεία του αγώνα, ξεδιπλώσαμε κάποιες από τις αρετές που έχουμε φέτος, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στην έναρξη του πρωταθλήματος και το μεγάλο ντέρμπι στην έδρα της ΑΕΚ».

 



e-genius.gr ...intelligent web software