Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Θέσεις 9-12:Σουηδία - Αίγυπτος 35-37

| Παγκόσμιο Νέων 2023
Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία των αγώνων στην Ελλάδα και αφορούσε τις θέσεις 9-12, η Αίγυπτος κέρδισε την Σουηδία με 37-35 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με νίκη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατακτώντας την 10η θέση. Από την άλλη πλευρά η Σουηδία έμεινε στην 11η.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης ήταν χέρι-χέρι στο σκορ, όμως από εκείνο το σημείο και μετά η Σουηδία κατάφερε να πάρει μια διαφορά της τάξεως των τριών τερμάτων. Η Αίγυπτος όμως αντέδρασε και με δύο γκολ του Abdelhakκατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. To ημίχρονο βρήκε του Σουηδούς να προηγούνται με 17-16.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν ξανά στο σκορ. Η Αίγυπτος και πάλι με πρωταγωνιστή τον Abdelhak πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ καταφέρνοντας σε κρίσιμο χρονικά σημείο να φύγει μπροστά στο σκορ με 27-24.

Το τελευταίο λεπτό στο παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό οι δύο ομάδες πέτυχαν 4 τέρματα, πράγμα που φανέρωνε το πάθος τους και την θέληση να τα δώσουν όλα μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν κρινόταν κάποιο μετάλλιο.

Το τελικό σφύριγμα βγήκε την Αίγυπτο να κερδίζει με 37-35 την Σουηδία.  

Μετά και αυτό το αποτέλεσμα, η Αίγυπτος κατέκτησε την 10η θέση στη διοργάνωση εδώ η Σουηδία την 11η.

Οι δηλώσεις
MOHAMED Omar (παίκτης Αιγύπτου): Ο στόχος μας ήταν να φτάσουμε στο final four αλλά είχαμε κάποιες αναποδιές, τραυματισμούς. Ωστόσο, σήμερα δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και εύχομαι στο μέλλον να κατακτήσουμε τρόπαια και με την εθνική ανδρών. 

MÖLLER Felix( παίκτης Σουηδίας):  Ήταν μία πολύ απολαυστική διοργάνωση. Θα θέλαμε να είχαμε προχωρήσει περισσότερο, δεν είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, το χαρήκαμε αρκετά.  

Τα στατιστικά


e-genius.gr ...intelligent web software