Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Θέσεις 17-20: Νορβηγία - Σλοβενία 28-24

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Νορβηγία επικράτησε 28-24 της Σλοβενίας για τις θέσεις κατάταξης 17-20 και κατέλαβε την 18η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21. Οι Σκανδιναβοί, σε σχέση με το ματς στο όμιλο του PresidentsCup όπου είχαν νικήσει εύκολα με 36-25, αυτή τη φορά επιβλήθηκαν πιο δύσκολα, με τον αγώνα να εξελίσσεται σε ντέρμπι μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημίχρονου.

Οι Σλοβένοι – που κατετάγησαν τελικά 20οι, πίσω από την Ιαπωνία - αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος βρήκαν τις λύσεις όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να περάσουν μπροστά ( ήταν πίσω με 6-10 στο 13’ και προηγήθηκαν 14-13 στο ημίχρονο).

Η Νορβηγία εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική άμυνά της αλλά και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο δεύτερο 30λεπτο με 15/25 σουτ και 60% (αντίθετα με το πρώτο όπου είχε μόλις 46% με 13/28 έναντι του 64% με 14/22 των Σλοβένων) και πήρε τα ηνία στο σκορ με 19-18 στο 42’, προβάδισμα που δεν έχασε έκτοτε, αλλά ολοένα μεγάλωνε τη διαφορά για να φτάσει τελικά στη νίκη.

 MVPτου αγώνα αναδείχθηκε ο αριστερός ίντερ της Νορβηγίας Αλεξάντερ Χόινες που πέτυχε 5 τέρματα (4 από την περιφέρεια κι ένα με πέναλτι) ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

Οι δηλώσεις
Hoiness  Aleksander (παίκτης Νορβηγίας): Στην αρχή είχαμε δύο ήττες, ωστόσο συνεχίσαμε να προσπαθούμε. Προετοιμαστήκαμε για το γκρουπ μας και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, το οποίο τελικά απέδωσε.
  
Praprotnik Saša  (προπονητής Σλοβενίας):Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου με πολύ καλές ομάδες. Τιμήσαμε το χάντμπολ και θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία για τη διοργάνωση αυτή.
 

Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software