Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής Νέων στην οχτάδα

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Ολοκληρώνεται σήμερα σε Ελλάδα και Γερμανία η Β’ φάση (Main Round) του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) και θα γίνουν γνωστές οι 8 ομάδες που θα προκριθούν στην προημιτελική φάση που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.

Από τη διοργάνωση στην Ελλάδα θα προκύψουν 4 ομάδες, 2 από τον όμιλο (3ος) στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και άλλοι 2 από τον όμιλο (4ος) στο ΚΓ Ρέντη Μελίνα Μερκούρη.

Όσον αφορά την Εθνική Ελλάδος που αγωνίζεται στον 4ο όμιλο με αντιπάλους Ισλανδία, Σερβία και Αίγυπτο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το σενάριο πρόκρισης της στην οχτάδα, το οποίο είναι και μοναδικό!

Μετά τις ήττες από Αίγυπτο (36-30) και Ισλανδία (29-28) η Εθνική μας ομάδα προκρίνεται μόνο αν ηττηθεί η Αίγυπτος από την Ισλανδία στο ματς που θα προηγηθεί (17:30) και δική της νίκη με +7 γκολ απέναντι στη Σερβία (19:45)

Η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί στη 2η θέση του ομίλου πίσω από την Ισλανδία, καθώς θα υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων απέναντι σε Αίγυπτο και Σερβία, στην τριπλή ισοβαθμία στους 2 πόντους.

Αυτή τη στιγμή η Αίγυπτος έχει 2 πόντους και -1 τέρματα (+6 με Ελλάδα, -7 με Σερβία), η Σερβία έχει +7 (νίκη με Αίγυπτο) και η Ελλάδα -6 (ήττα από Αίγυπτο).

Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση είναι ρυθμιστής της πρόκρισης, καθώς ακόμη και αν κερδίσει η Αίγυπτος την Ισλανδία, το αποτέλεσμα του δικού της αγώνα με τη Σερβία θα κρίνει τη 2η θέση.

Ακόμα και όμως στο σενάριο του αποκλεισμού από την οχτάδα η Ελλάδα θα έχει κίνητρο να κερδίσει τη Σερβία (ειδικά αν κερδίσει η Αίγυπτος) αφού η νίκη μας θα μας δώσει την 3η θέση του ομίλου και έναν θεωρητικά βατό αντίπαλο (πιθανότατα το Μπαχρέιν) στο πρώτο ματς για τις θέσεις 9-16.

Είναι προφανές ότι σε μία διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα σου ο στόχος είναι η κατάκτηση μίας όσο το δυνατόν καλύτερης θέσης.

Β’ φάση (Main Round)
MR 4ος Όμιλος
(ΚΓ Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη)
1. Ισλανδία 4
2. Σερβία 2
-------------------------
3. Αίγυπτος 2
4. Ελλάδα 0

Αποτελέσματα
Α΄ φάση
Αίγυπτος – Ελλάδα 30-36
Σερβία – Ισλανδία 29-32

Β’ φάση
Ισλανδία- Ελλάδα 29-28
Αίγυπτος- Σερβία 26-33

Σημερινό πρόγραμμα
Δευτέρα 26 Ιουνίου
17:30 Ισλανδία- Αίγυπτος
19:45 Σερβία - Ελλάδα

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software