Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η νίκη του Μπαχρέιν, που θύμισε την ΕΣΣΔ

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Το Μπαχρέιν αποδείχθηκε ανελέητο. Η ανάγκη νίκης με πάνω από 44 γκολ για να περάσει στην κυρίως φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ21 εις βάρος των Σλοβένων, με τους οποίους είχε φέρει ισοπαλία, δεν άφησε περιθώρια στον Εσά Αμπντουλά και στους παίκτες του παρά να παρουσιαστούν χωρίς ίχνος οίκτου απέναντι στους φιλότιμους, μαχητικούς αλλά σαφέστατα εξαιρετικά αδύναμους Γροιλανδούς.

Τα 63 γκολ που πέτυχαν οι παίκτες του Μπαχρέιν κόντρα στην Γροιλανδία είναι από τα υψηλότερα σκορ σε αγώνα χάντμπολ επίσημο ή φιλικό.

Η αναζήτηση του συγκεκριμένου ρεκόρ δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς υπάρχουν αρκετά κενά στα στατιστικά, αλλά δεδομένα, κάποια από αυτά που ανέσυρε η αναζήτηση μέσω του διαδικτύου ή και πολύτιμων αρχείων δημοσιογράφων που έχουν παρακολουθήσει το άθλημα από την δεκαετία του 1970.

Στο Παγκόσμιο  πρωτάθλημα του 2003 η Ισλανδία δεν επέτρεψε στην Αυστραλία να πάρει ανάσα και το τελικό 55-15 έχει τη δική του στιγμή στη διοργάνωση.

Η Αυστραλία πρωταγωνίστησε και στο ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην Αγία Πετρούπολη  το 2005 η Ουγγαρία συνέτριψε τα «καγκουρό» με 57-9.

Στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1981 στο Μπάια Μάρε η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και ήρθε η ήττα με 60-14 από τους Ρουμάνους.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2022 η Αργεντινή παρουσιάστηκε αμείλικτη κόντρα στη Βολιβία στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής, όπως φανερώνει και το 70-8.

Το απόλυτο ρεκόρ, όμως, το οποίο δύσκολα θα σπάσει, έχει η πρώην ΕΣΣΔ. Τον Αύγουστο του 1981, η ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης, σε στρατιωτικό τουρνουά στην Ουγγαρία, διέλυσε 86-2 την αντίστοιχη του Αφγανιστάν, με το οποίο βρισκόταν σε πόλεμο εκείνη την περίοδο.



e-genius.gr ...intelligent web software