Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Νίκος Γραμματικός: «Βλέπω μια πάρα πολύ καλή ελληνική ομάδα»

| Παγκόσμιο Νέων 2023

 Ο Νίκος Γραμματικός έζησε από πρώτο χέρι τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού χάντμπολ, όντας βασικότατο μέλος της Eθνικής ομάδας που πανηγύρισε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 στην Τυνησία.

Βίωσε την προσμονή, το άγχος, και το έξτρα βάρος που προκαλεί ένας αγώνας μπροστά στα μάτια των δικών σου ανθρώπων. Αυτών που περιμένουν να διακριθείς σε μια διοργάνωση για την οποία προετοιμάζεσαι πολλά χρόνια, για την οποία έχεις μοχθήσει, έχεις στερηθεί. Όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες με την Eθνική νέων.

«Τα παιδιά κάνουν μια παρόμοια προσπάθεια. Έχουν δουλέψει σκληρά εδώ και πολύ καιρό για να παρουσιαστούν στην καλύτερη δυνατή κατάστασησε προγραμματισμένους αγώνες, συγκεκριμένη περίοδο», μας λέει ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού και συνεχίζει: «Στη δική μου εποχή υπήρχε ένας πολύ μεγάλος στόχος, όχι μόνο της ομοσπονδίας χάντμπολ, αλλά και της Πολιτείας. Τώρα δεν υφίσταται εθνικός στόχος, ωστόσο η ομοσπονδία έχει κάνει τα αδύνατα-δυνατά ώστε αυτή η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν ισχυρότερη σε αυτούςτους αγώνες».

Έχεις δει την Eθνική νέων στα τρία πρώτα παιχνίδια της. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει:

«Βλέπω μια πάρα πολύ καλή ελληνική ομάδα. Τα παιδιά πρέπει κατ’ αρχάς να ευχαριστηθούν τους αγώνες και βέβαια να δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, ώστε να διεκδικήσουν τους στόχους τους. Κι αν δεν τα καταφέρουν, τουλάχιστον να μείνουν με την ικανοποίηση ότι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους».

Μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για το ελληνικό χάντμπολ μετά την πρόκριση της ομάδας των ανδρών στα τελικά του Euro 2024 και στη συνέχεια με την εξέλιξη των παιδιών της ομάδας των νέων;

«Σίγουρα το ελληνικό χάντμπολ έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να προχωρήσει με την προσπάθεια αυτής της ομάδας και την πρόκριση των ανδρών στα τελικά του Euro. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομοσπονδία, γιατί μπήκαμε πάλι στο κάδρο των μεγάλων διοργανώσεων.Αυτά τα παιδιά βρίσκονται σε μια κρίσιμη ηλικία. Πολλοί από αυτούς μπορούν να εξελιχθούν, να διεκδικήσουν θέσεις σε μεγάλες ελληνικές ομάδες και - γιατί όχι; - να αγωνιστούν στο εξωτερικό. Ξέρουν ότι θα πρέπει να δουλέψουν για να εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους. Το μέλλον τους εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη δική τους προσπάθεια.
Από εκεί και πέρα μπαίνουν κι άλλα στοιχεία. Χρειάζεται και η τύχη, να πέσουν στα χέρια των κατάλληλων προπονητών, να βρεθούν στην ιδανική γι’ αυτούς ομάδα. Αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει, όμως, είναι η πολύ σκληρή δουλειά και σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο.Σε αυτήν την ομάδα βλέπω παιδιά που έχουν δουλέψει σκληρά με τις ομάδες τους και τους προπονητές τους, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.Η συμμετοχή τους στην HandballPremier τους έχει κάνει καλό. Ξεχωρίζουν σε ποιότητα και εμπειρία».

Θα έπαιρνες κάποιους από αυτούς στην ομάδα σου, τον Ολυμπιακό;

«Εννοείται…»

Κι από τους παίκτες των άλλων χωρών. Έχεις ξεχωρίσει κάποιους;

«Φυσικά! Εδώ βλέπουμε τους παίκτες του μέλλοντος.Εντυπωσιάστηκα από τα εντυπωσιακά σωματοδομικά στοιχεία των παικτών της Αιγύπτου. Δεν θα είναι έκπληξη να τους δούμε σε δυο-τρία χρόνια να συμμετέχουν σε ομάδες υψηλού επιπέδου.Αυτή είναι η διαφορά μας με άλλες προηγμένες χώρες, όπου τα παιδιά εκεί συνεχίζουν την σκληρή δουλειά, εξελίσσονται.Το λέμε πολλά χρόνια. Οι έφηβοι και οι νέοι μας πρέπει να προσέξουν και να προσεχθούν, να τους δουλέψουμε, να τους εξελίξουμε, ώστε τους περισσότερους να τους κερδίσουμε και ως άνδρες. Να μείνουν στο άθλημα και να διακριθούν».

 



e-genius.gr ...intelligent web software