Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 28-24

| Κύπελλο Ανδρών

Η Ένωση προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΕΣΧ Πυλαίας

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για 8η φορά στην ιστορία της προκρίθηκε η ΑΕΚ, που νίκησε τον Ολυμπιακό με 28-24 στον δεύτερο ημιτελικό του 18ου Final Four, στην Κοζάνη και το βράδυ του Σαββάτου (20:00, ΕΡΤ3) θα αντιμετωπίσει τον ΑΕΣΧ Πυλαίας με στόχο το 5ο της τρόπαιο στο θεσμό.

Η ΑΕΚ είχε τις λύσεις και το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν για να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού. Ο τερματοφύλακας Πέτρος Μπουκοβίνας με καθοριστικές  επεμβάσεις και οι Μυλωνάς, Λέμος, Μόγια και Τζηρας ήταν πρωταγωνιστές, ενώ από τον Ολυμπιακό ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Οστρούσκο με 9 γκολ, ο Μπάμπης Δομπρής με 7 τέρματα και ο Τόμας Μπάουερ, ήταν κορυφαίοι .

Το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από δυνατές άμυνες εκατέρωθεν. Από το 15’ έως το τέλος του πρώτου μέρους η Ένωση διατήρησε μία διαφορά 2-3 τερμάτων για να μπει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 13-11. Μάλιστα, το ενδέκατο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε με ρίψη σε νεκρό χρόνο από τον Μοντόρο, και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο τοίχος των παικτών της ΑΕΚ, που σχημάτισαν τείχος.  

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 36’ισοφάρισε σε 15-15, με τον Οστρούσκο. Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις με τους Λέμος και Μυλωνά, ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο εύστοχα πέναλτι του Παπαδόπουλου και οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (17-17) στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Τρία αναπάντητα γκολ και μία απόκρουση του Μπουκοβίνα σε πέναλτι του Παπαδόπουλου έφεραν και πάλι την ΑΕΚ μπροστά με 20-17 στο 46’. Με δύο γκολ του Μυλωνά η ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (22-18) στο 48:38. Με την καλές επιθετικές επιλογές η Ένωση διατήρησε τη διαφορά στα 3-4 γκολ έως το 55’(25-22) και πλέον ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά τον Ολυμπιακό.  Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν στο 56’ με τον Καραμπουρνιώτη σε 25-23. Ο Τζηράς έκανε με πέναλτι το 26-23 στο 57:00, ο Μπουκοβίνας απέκρουσε τετ α τετ του Μπάγιου στην επόμενη επίθεση και στο 57:45 και ακολούθησε απόκρουση του Μπάουερ σε τετ α τετ του Μόγια. Ουσιαστικά το ματς τέλειωσε στο 58:21 όταν μετά από κλέψιμο ο Τζηράς έκανε το 27-23 στον αιφνιδιασμό και η κόρνα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια να πανηγυρίζουν για το τελικό 28-24.

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 28-24
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-3, 5-4, 7-5, 10-8, 13-11 (ημχ), 15-13, 17-17, 19-17, 23-19, 25-22, 28-24
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Στεφάνοβιτς 1, Τζηράς 5, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 6, Άντζελιτς, Μυλωνάς 6, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 2, Μόγια 5, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος, Κεδέρης.
Ολυμπιακός (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Κρητικός, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 3, Δομπρής 7, Αραπακόπουλος, Πασσιάς, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης, Οστρούσκο 9, Μπάουερ.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος – Μπέτμαν. Δίλεπτα: 5-2. Πέναλτι: 5/6 – 5/7

 

Δηλώσεις

Δημήτρης Δημητρούλιας (τεχνικός ΑΕΚ): "Το σημερινό παιχνίδι έμοιαζε με τελικό. Και οι δύο ομάδες είχαμε άγχος γιατί ήταν παιχνίδι δίχως αύριο. Το θέλαμε πολύ, μας πείσμωσαν οι δύο ισοπαλίες. Ξέρουμε ότι είναι μία νίκη- πρόκριση που μας φτάνει κοντά στο Κύπελλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι αύριο. Θυμόμαστε πόσο πολύ μας δυσκόλεψε στη Θεσσαλονίκη και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την Πυλαία, η οποία αξίζει συγχαρητήρια για την σπουδαία πρόκριση της στον τελικό. Και οι δύο ομάδες κάναμε λάθη, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν λίγο πιο ευάλωτη χωρίς τον Πέτρο (Κανδύλα), αλλά παραμένει μία ομάδα με καλούς αμυντικούς και το έδειξε σε αρκετά σημεία. Σίγουρα όμως ο Πέτρος είναι ο κορυφαίος αμυντικός του Ολυμπιακού και η εικόνα του στην άμυνα θα βελτιωθεί στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος. Και εμείς ωστόσο περιμένουμε τον Αραμπατζή που είναι πολύ νευραλγικός παίκτης για την ομάδα μας. Οι τερματοφύλακες και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλοί, ενώ θα πρέπει να δώσω και το respect μου στον Οστρούσκο που έκανε σπουδαίο  ματς και μας έβαλε δύσκολα". 

Πέτρος Μπουκοβίνας (τερματοφύλακας ΑΕΚ): "Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι, το περιμέναμε πως και πως. Νομίζω με την αμυνά μας μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου, ο ένας παλεύει για τον άλλον. Σήμερα παλέψαμε την κάθε φάση, αφήσαμε τον ιδρώτα μας στο γήπεδο. Νομίζω αξίζαμε αυτή την πρόκριση".

Γιώργος Καρασαββίδης (προπονητής Ολυμπιακού): «Νομίζω, μας λείπει ρυθμός από την Εθνική ομάδα, περισσότερο από την ΑΕΚ, γιατί ξέρουμε ότι λείπει όλη η περιφέρεια μας, ενώ και στην άμυνα δεν παίξαμε τόσο καλά όσο θέλαμε. Είχαμε και την σημαντική απουσία του Κανδύλα, προχωράμε, συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα».

Βύρων Παπαδόπουλος (αριστερό εξτρέμ Ολυμπιακού): «Το θετικό που κρατάω από το σημερινό ματς είναι, ότι από ενέργεια και θέληση δώσαμε ό,τι είχαμε. Από εκεί και πέρα, στους τελικούς που έρχονται για το πρωτάθλημα, πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας και την άμυνα μας κόντρα στην ΑΕΚ. Πιστεύω, κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά υστερήσαμε στην αποτελεσματικότητα μας στην επίθεση στα ελεύθερα σουτ, τα οποία βρήκαμε, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν κομβικό το κομμάτι στο οποίο ισοφαρίσαμε και δεν μπορέσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ, μετά το 17-17. Η ΑΕΚ πήρε διαφορά τεσσάρων τερμάτων, τη διαχειρίστηκε, εμείς είχαμε την πίεση με τον χρόνο να τελειώνει και έτσι, δεν κάναμε καλές επιλογές στην επίθεση».

 



e-genius.gr ...intelligent web software