Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΠΑΟΚ- Φίλιππος Βέροιας 34-26

| Κύπελλο Ανδρών

Πρόκριση για τον «δικέφαλο» του Βορρά

Για 5η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών επικρατώντας 34-26 του Φιλίππου Βέροιας στον 2ο ημιτελικό του 17ου Final Four που διεξάγεται στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα διεκδικήσει απέναντι στην ΑΕΚ το 4ο τρόπαιο της ιστορίας του σε ένα ματς που θα αρχίσει στις 16:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.
Είναι η 4η φορά που οι δύο ομάδες συναντιούνται στον τελικό με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται 2-1 στις νίκες, έχοντας κερδίσει σε Πάτρα (2012) και Θεσσαλονίκη (2015), ενώ η Ένωση είχε πάρει το Κύπελλο στην Κέρκυρα (2013)

ΠΑΟΚ- Φίλιππος Βέροιας 34-26
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-6, 9-7, 11-8, 14-10, 16-12 (ημχ), 17-15, 19-17, 24-19, 28-19,31-24, 34-26.
ΠΑΟΚ (Γούσιος): Τσαναξίδης 3, Μέντουριτς 1, Λιάπης 3, Αποστόλου 1, Στογιάνοβιτς 7, Σεϊρεκίδης 7, Καραγκιοζόπουλος 3, Καβουσανάκης, Τζωρτζίνης 3, Γκίγκοφ, Άρσιτς, Παπαβασίλης 4, Νικολαΐδης 1, Γιορανίδης 1, Κυριακίδης, Παπαγιώτας.
Φίλιππος Βέροιας (Τούτσης): Παπαγιάννης, Κακαφίκας, Καραγιοβάνης, Στανκίδης, Κωστακίδης 9, Κριούτσκοφ, Παπαδόπουλος, Κουκουτσίδης 1, Τριανταφυλλίδης 8, Μούγιτς 2, Κ. Φιλόσογλου, Σόφρανατς 1, Τσαμήτρος , Β. Φιλόσογλου 3, Μπαλτατζής 2, Πετρομελίδης.
Διαιτητές: Κινατζίδης – Φωτακίδης. Δίλεπτα: 7-4. Πέναλτι: 2/2 – 5/6

Δηλώσεις στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ

Πάνος Γούσιος (τεχνικός ΠΑΟΚ): «Συνολικά είχαμε συγκέντρωση στο ματς , τα παιδιά ήταν ο ένας δίπλα στον άλλον, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που ο Φίλιππος είχε το μομέντουμ. Καταφέραμε να διαχειριστούμε καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά όλες τις καταστάσεις του παιχνιδιού. Στον τελικό γνωρίζουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ, άλλος θα έλεγε πως έχουμε 1%, άλλος 5%, άλλος 10%, όμως είναι διαφορετικό παιχνίδι. Όλο τον χρόνο με τους αντιπάλους που είχαμε παίζαμε με την ψυχολογία ότι πρέπει να κερδίζεις, αλλά αύριο πηγαίνουμε με την ψυχολογία και αν μας κάτσει…»

Γιώργος Παπαβασίλης (αριστερός εξτρέμ ΠΑΟΚ): «Πιστεύω μπήκαμε στο παιχνίδι πολύ συγκεντρωμένοι. Ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι τακτικά, ξέραμε που θα σημαδέψουμε στην επίθεση και τι πρέπει να προσέξουμε στην άμυνα. Τρέξαμε όσο μπορούσαμε και πετύχαμε εύκολα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά την κόπωση του Φιλίππου καταφέραμε να πάρουμε μια διαφορά ασφαλείας και να κερδίσουμε. Αύριο παίζουμε με την ΑΕΚ είναι μια ομάδα σε πολύ καλό επίπεδο. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, θα παίξουμε χωρίς άγχος, δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, θέλουμε να παίξουμε για εμάς, την ομάδα μας και τον αρχηγό μας τον Τόλη Παλάσκα που τραυματίστηκε. Πάμε για ένα τέλειο ματς να το χαρούμε και να το διασκεδάσουμε».

Κώστας Τούτσης (τεχνικός Φιλίππου): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι κέρδισε δίκαια. Ελπίζουμε να δούμε έναν ανταγωνιστικό τελικό από τον οποίο θα κερδίσει το άθλημα. Όσον αφορά το ματς ξεκινήσαμε με καλή τακτική σκέψη, στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία στο παιχνίδι, το γύρισε και είχε μία αξιόλογη διαφορά. Αλλάξαμε την άμυνα, πιέσαμε, πήραμε κάποιες μπάλες και όταν μειώσαμε στο γκολ, πίστεψα ότι η εξέλιξη του θα ήταν να πιεστεί περισσότερο η αντίπαλη ομάδα. Αυτό δεν συνέβη και εμείς υποχωρήσαμε, δεν μπορώ να καταλάβω ψυχολογικά πως λειτουργήσαμε και εκεί που το ματς είχε πάρει την ροπή του ντέρμπι, τελικά δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Δεν ήταν σε καλή ημέρα και κάποιοι παίκτες, ίσως επηρέασε και το νεαρό της ηλικίας, αλλά νομίζω ότι είμαστε κερδισμένοι από την όλη διαδικασία. Αν η ομάδα κρατήσει τον κορμό της, πιστεύω του χρόνου θα πάμε ένα βήμα παραπάνω».

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (περιφερειακός Φιλίππου): «Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για μεγάλο διάστημα. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πιο γεμάτο ρόστερ από το δικό μας, εμείς είμαστε μια ομάδα που αποτελούμαστε από νέα παιδιά με λίγες εμπειρίες. Έχουμε τρεις έμπειρους αθλητές τον Κριούτσκοφ, τον Παπαδόπουλο και τον Κωστακίδη που μας βοηθάνε πολύ στο να εξελιχθούμε και να είμαστε πιο σοβαροί στο παιχνίδι μας. Η δυνατή άμυνα του ΠΑΟΚ μας κούρασε και μας οδήγησε σε λάθη και αυτά τους έδωσαν διαφορά στο σκορ. Προσπαθήσαμε λίγο ανορθόδοξα να ξαναμπούμε στο ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά σοβαρός και κατάφερε να φτάσει στη νίκη».

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software