Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Στους «4» του ΕΗF European Cup ο Ολυμπιακός!

| Διεθνή Νέα

 Μεγάλη και ιστορική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του ΕHF European Cup.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν για δεύτερη φορά (25-19) την Κρκα στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας μετά το 31-26 της Ηλιούπολης και για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα βρεθούν στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο χάντμπολ.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή διεύρυνε το απόλυτο (8/8) νικηφόρο σερί του στην Ευρώπη για φέτος.

Όπως και στο α’ ματς καθοριστικός ήταν ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Παπαντωνόπουλος που είχε 8/16 επεμβάσεις με 50% αποτελεσματικότητα, μπαίνοντας στη θέση του Κώστα Κοτανίδη. 

Στους "4" ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Φερεντσβάρος που απέκλεισε την Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία) με δύο νίκες 32-29 και 31-28. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία και ο επαναληπτικός στην Ελλάδα. 

Ημιτελικά (20-21 και 27-28 Απριλίου)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)- Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Βάλουρ (Ισλανδία)- Μπάγια Μάρε (Ρουμανία) 

ΜΡΚ ΚΡΚΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 19-25
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-6, 5-6, 6-7, 8-7, 10-10 (ημχ), 14-16, 16-19, 18-22, 19-25
ΚΡΚΑ (Σκόκο): Ράουχ, Μπραντέσκο, Μαιστόροβιτς 5, Μούχιτς 5, Λ. Ράσο, Βούκιτς 1, Στανόγεβιτς 1, Ν. Ράσο 1, Νίκολιτς 4, Μπράγερ, Λάβριτς, Μάτκο 1, Ντέργκαντς, Μπλάζεβιτς, Χόρβατ 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 3, Βίντα 4, Τζίμπουλας 2, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 3, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 1, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτιτς 3, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 5.
Διαιτητές: Γιόβιτς- Αρναούτοβιτς (Βοσνία), Παρατηρητής: Λέβιν (Ισραήλ), Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι: 3/4-1/1

Δηλώσεις:

Ζέλικο Μπάμπιτς: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω, πώς έχουμε πετύχει μια ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό στα κύπελλα Ευρώπης. Όλοι μας είμαστε πολύ περήφανοι! Γιατί αγωνιστήκαμε με καρδιά. Επίσης, παλέψαμε σαν... λιοντάρια! Έτσι, στο τέλος καταφέραμε εκτός από την πρόκριση να πάρουμε και τη νίκη. Επομένως, τώρα θα αγωνιστούμε στα ημιτελικά του EHF European Cup. Επιπρόσθετα, θα ήθελα να υπογραμμίσω την εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου. Επαναλαμβάνω, πώς είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Καθώς έκαναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και είμαστε πολύ χαρούμενοι για ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη».

Σάββας Σάββας: «Σήμερα, ήταν μία πολύ ιστορική νίκη το σύλλογο, περάσαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, αυτός ήταν ο στόχος που είχαμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κερδίσαμε για δεύτερη φορά τον ίδιο αντίπαλο μέσα σε μια δύσκολη έδρα! Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου! Συνεχίζουμε».



e-genius.gr ...intelligent web software