Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ολυμπιακός- Κρκά στους «8» του European Cup

| Διεθνή Νέα

Tη σλοβένικη MRK Kρκά θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή στην προημιτελική φάση του EHF European Cup, όπως ανέδειξε η κλήρωση που διεξήχθη στη Βιέννη.

Ο Ολυμπιακός με 6/6 έως τώρα στην Ευρώπη θα παίξει απέναντι στην MRK Kρκά που κάνει ντεμπούτο φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας και αυτή το απόλυτο!

Έχει αποκλείσει έως τώρα με δύο νίκες (23-32 και 33-25) τη Βιλγιάλντι (Εσθονία), τη Βίσε (Βέλγιο) με 27-31 και 37-31, αλλά και τη Σλόμποντα (Βοσνία) με 15-19 και 29-26.

Στο πρωτάθλημα πέρσι κατέλαβε την 4η θέση σε σύνολο 14 ομάδων με 36 βαθμούς (18 νίκες- 8 ήττες), ενώ φέτος βρίσκεται στην 7η θέση με 17 πόντους (7 νίκες- 3 ισοπαλίες- 4 ήττες).

Στο Κύπελλο πέρσι έφτασε στο Final Four, κατακτώντας τελικά την 3η θέση, ενώ φέτος βρίσκεται στα προημιτελικά όπου θα παίξει με την πανίσχυρη Τσέλιε για μία θέση στο Final Four.

Στην ιστορία της έχει κατακτήσει μόλις ένα τίτλο, το Σούπερ Καπ το 2018.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2000 και εδρεύει στο Νόβο Μέστο, μία πόλη 25.000 κατοίκων στα νοτιοανατολικά της Σλοβενίας κοντά στα σύνορα με την Κροατία και έχει πάρει το όνομα της από τον ποταμό Κρκά που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στη χώρα με μήκος σχεδόν 100 χλμ.
Στο ρόστερ της κυριαρχούν οι Σλοβένοι, ενώ έχει έναν τον 25χρονο Σέρβο αριστερό εξτρέμ Μάρκο Νίκολιτς με 28 γκολ στην Ευρώπη έως τώρα, τον Βόσνιο αριστερό εξτρέμ Μάρκο Μαιστόροβιτς με 22 γκολ, τον Μαυροβούνιο δεξιό εξτρέμ Βόγισλαβ Βούκιτς με 21 γκολ και τον Σέρβο δεξιό ίντερ Βέλικο Στανόγεβιτς με 16 γκολ.

Τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο στα ημιτελικά, καθώς αν προκριθεί οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα παίξουν με το νικητή του ζευγαριού Φερεντβάρος- Τατράν Πρεσόφ, δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, ωστόσο το θετικό για την ελληνική ομάδα είναι πως θα έχει εντός έδρας τον επαναληπτικό.

Προημιτελικά (23-24 και 30-31 Μαρτίου)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)- ΜRK Κρκά (Σλοβενία)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)- Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία) Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)- Βάλουρ (Ισλανδία)
Μπάγια Μάρε (Ρουμανία)- Μπρέγκεντς (Αυστρία)

Ημιτελικά (20-21 και 27-28 Απριλίου)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία)- Ολυμπιακός (Ελλάδα)ή ΜRK Κρκά (Σλοβενία)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)ή Βάλουρ (Ισλανδία)- Μπάγια Μάρε (Ρουμανία)ή Μπρέγκεντς (Αυστρία)

 



e-genius.gr ...intelligent web software