Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η κλήρωση της ΑΕΚ στο Εuropean League

| Διεθνή Νέα

 Στον Β’ όμιλο με αντιπάλους την Πολωνική Γκόρνικ, την Ελβετική Κριένς και τo νικητή ανάμεσα στη Σουηδική Ίσταντς και τη Γερμανική ομάδα Ανόβερο, κληρώθηκε η πρωταθλήτρια Ελλάδος ΑΕΚ στο EHF Εuropean League περιόδου 2023-2024.

Οι πρώτες δύο ομάδες από τα γκρουπ Α,Β θα προκριθούν στην επόμενη φάση, δημιουργώντας νέο όμιλο με 4 ομάδες από τον οποίο οι δύο πρώτοι θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Στον Α’ όμιλο που είναι ο δυσκολότερος της διοργάνωσης κληρώθηκαν η Γαλλική Ναντ, η Πορτογαλική Μπενφίκα, η Σουηδική Κρίστιανσταντ και το νικητή ανάμεσα σε Βάρνταρ (Βόρεια Μακεδονία) και Ράιν Νέκαρ Λόβεν (Γερμανία).

Oι 6 αγωνιστικές θα πραγματοποιηθούν από 17 Οκτωβρίου έως 5 Δεκεμβρίου και το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την EHF τις επόμενες ημέρες μετά από επικοινωνία και τυχόν αιτήματα για αλλαγές από τις ομάδες. 

 Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ 

Η Γκόρνικ προέρχεται από ένα προηγμένο πρωτάθλημα το Πολωνικό (7o στην Ευρώπη) όπου κατέλαβε την 3η θέση πίσω από τα μεγαθήρια Βίσλα και Κιέλτσε. Έχει 76 χρόνια ιστορίας και στην τροπαιοθήκη της έχει 2 πρωταθλήματα (1989, 1990) και 3 κύπελλα (1984, 1988, 1990). Στην Ευρώπη δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο στην 6χρονη ιστορία της, ενώ είναι μόλις η 1η φορά που συμμετέχει στους ομίλους διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Κριένς είναι κυπελλούχος και δευτεραθλήτρια Ελβετίας για το 2023, οι οποίες είναι και οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας που έχει 57 χρόνια ζωής. Στην Ευρώπη έχει μικρή εμπειρία και κορυφαία της στιγμή ήταν η παρουσία της στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ το 2012 όπου και αποκλείστηκε από τον μετέπειτα κάτοχο Διομήδη Άργους.

Όσον αφορά το ζευγάρι Ίσταντς- Ανόβερο, η Σουηδική ομάδα είναι γνώριμη στην ΑΕΚ, αφού την κέρδισε στον διπλό τελικό της Χαλκίδας το 2021 για να κατακτήσει το ΕΗF European Cup. Η Ίσταντς με 115 χρόνια ιστορίας κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2022, το 1992 και το 1976. Πέρσι κατέλαβε την 3η θέση, ενώ έφτασε μέχρι τους «16» του European League. Έχει σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία με πολλά παιχνίδια σε ομίλους, αλλά και ικανότητα στα νοκ άουτ ματς.

To Ανόβερο δεν χρειάζεται συστάσεις αφού προέρχεται από το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο τη Γερμανική Μπουντεσλίγκα, κατακτώντας πέρσι την 6η θέση. Eίναι ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και δυνατό ρόστερ. Το 2019 έπαιξε στα προημιτελικά του EHF Cup.



e-genius.gr ...intelligent web software