Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

European Cup: ΑΕΚ - Alingsas (4/12-17:00)

| Διεθνή Νέα

Η ΑΕΚ υποδέχεται την σουηδική Alingsas την Κυριακή (4/12, 17:00) στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο γύρο του European Cup.

Η Ένωση θέλει τη νίκη για να βάλει θεμέλια πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και ο Αλέξης Αλβανός έχει όλους τους αθλητές του διαθέσιμους.

H αναμέτρηση θα μεταδοθεί απευθείας από το επίσημο κανάλι της ΑΕΚ στο Youtube.

Η Alingsas iδρύθηκε το 1973 και έχει να παρουσιάσει μία πολύ καλή πορεία τόσο στο Σουηδικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα το 2009 και το 2014, ενώ στην Ευρώπη έχει συμμετάσχει δύο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τις περιόδους 2009-2010 και 2014-2015. Πέρσι έφτασε έως τα ημιτελικά του EHF European Cup, ενώ τη σεζόν 2020-2021 πήρε μέρος στους ομίλους του European League. Φέτος, στον 2ο γύρο απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση την Τουρκική Μπεικόζ, κερδίζοντας την 32-28 εκτός έδρας και 46-21 στη Σουηδία.

Ο Ορελιέν Τσιτόμπι δήλωσε στο aek.gr για τη νέα ευρωπαϊκή «μάχη» της ΑΕΚ: «Γνωρίζουμε ότι έχουμε απέναντί μας μία ομάδα από το σκανδιναβικό χάντμπολ, όπου το άθλημα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι κυρίως παίζουμε απέναντι στους εαυτούς μας, όχι απέναντι στην Αλίνγκσας. Έχουμε δουλέψει σωστά όλες αυτές τις μέρες και πάμε για το… πρώτο ημίχρονο, καθώς φυσικά υπάρχει και η ρεβάνς. Και σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ξέρουμε τι σημαίνει να είναι γεμάτο το γήπεδο και μας βοηθάει πάρα πολύ».



e-genius.gr ...intelligent web software