Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

EΣΝ Βριλήσσια- Ιωνικός Affidea (24/9, 15:00)

| Handball Premier

Ντέρμπι από τα παλιά στα Βριλήσσια. Η τοπική ομάδα στο πρώτο εντός έδρας ματς στη Handball Premier μετά από 11 χρόνια υποδέχεται τον Ιωνικό ΝΦ. Οι δύο ομάδες κατά το παρελθόν είχαν δώσει μεγάλες «μάχες» και διεκδικούσαν τους εγχώριους τίτλους.

Ο Ιωνικός με 16 τρόπαια και τα Βριλήσσια με 3, αποτελούν δύο από τα ιστορικότερα σωματεία του αθλήματος και ιδρυτικά μέλη της ΟΧΕ.

Τελευταία τους κοινή παρουσία στο πρωτάθλημα ανδρών ήταν την περίοδο 2010-2011, ενώ από αυτό της επόμενης χρονιάς απουσίαζαν και οι δύο.

Τα Βριλήσσια παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου (νίκησε την ΑΕΚ στα Χανιά)και την 6η θέση στο πρωτάθλημα, ενημέρωσε (Αύγουστο)την Ομοσπονδία ότι για οικονομικούς λόγους αποχωρεί από τη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Ιωνικός κατετάγει 11ος και υποβιβάστηκε στην Α2 Ανδρών.

Εκείνη τη σεζόν τα Βριλήσσια νίκησαν και τα δύο ματς με 30-27 στη Νέα Φιλαδέλφεια και 31-26 εντός.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες στην πρεμιέρα, αλλά με διαφορετική εικόνα, αφού τα Βριλήσσια κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έδρα της Δράμας (28-27), ενώ ο Ιωνικός ηττήθηκε (35-29) εύκολα από τον Διομήδη εντός έδρας.

Δηλώσεις στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ
Γιώργος Πέρρος (αρχηγός Βριλησσίων): «Είναι ένα ιστορικό εντός έδρας παιχνίδι για εμάς στη μεγάλη κατηγορία μετά από 11 χρόνια. Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τη νίκη. Είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά, που το περιμένω αμφίρροπο. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν και έκαναν πολλές μεταγραφές, αλλά θα χρειαστούν χρόνο για να βρουν την ταυτότητα τους.
Προβλέπω φέτος να γίνονται αρκετές εκπλήξεις. Η εικόνα μας στο ματς με τη Δράμα ήταν πολύ ενθαρρυντική, έχουμε ποιοτικό ρόστερ με νέα παιδιά που έχουν δίψα και έμπειρους που ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν».

Θοδωρής Δεληχρήστος (πλέι μέικερ Ιωνικού): «Προερχόμαστε από μια κακή εμφάνιση και ένα κακό αποτέλεσμα στο παιχνίδι εναντίον του Διομήδη. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα Βριλήσσια σε ένα πολύ σημαντικό ματς. Οφείλουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και να παρουσιαστούμε σοβαροί ώστε να πάρουμε τους δύο πολύτιμους βαθμούς της νίκης».

Live Streaming: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=YAsTZbpjogY&list=PLg8-roFuUkYh9rr9ZAcfkdaYnswkqY4KI&fbclid=IwAR3qGBVUXYxqJ03TGuRgrvi7wQz5KOo5a2Y9X450xPtL57IDwsXxgs2EhwE

*Εικόνα από το Βριλήσσια- Ιωνικός πριν 25 χρόνια (17/5/1997) όπου διακρίνονται Πόρουμπ και Αϊβαλιώτης.

 



e-genius.gr ...intelligent web software