Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ιωνικός Affidea- Διομήδης Άργους (21/9, 20:00)

| Handball Premier

Λίγους μόνο μήνες μετά την μεταξύ τους μεγάλη «μάχη» για την 4η θέση στη Handball Premier, η οποία οδήγησε στο τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, Ιωνικός ΝΦ και Διομήδης Άργους θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ανδρών.

Oι «Λύκοι» βγήκαν νικητές από αυτή την «μονομαχία», έχοντας περισσότερους πόντους (14 έναντι 12) στην τελική βαθμολογία, ενώ είχαν και καλύτερο συντελεστή τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, επικρατώντας με 33-20 στη Νέα Κίο, ενώ ο Ιωνικός νίκησε 29-28 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του αγώνα είναι πως θα τεθούν αντιμέτωποι με τους συλλόγους τους ο τέως (Γιάννης Αρβανίτης) με τον νυν (Γιώργος Ζαραβίνας) ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Οι ομάδες
Ο Ιωνικός έχασε μόλις τρεις παίκτες (Λιόλιος, Λόλας, Καραμασιώτης) εκ των οποίων σημαντική απώλεια είναι ο πρώτος και απέκτησε επτά (Δεληχρήστος, Κουκουλάς, Μελετάκος, Ταουσάνης, Ελοζιέουα, Βασιλείου, Τρούλος) με τους περισσότερους να αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.
Με τον πολύπειρο τεχνικό Γιάννη Αρβανίτη στον πάγκο και με «όπλο» τη βαρεία του φανέλα (16 τίτλοι-οι περισσότεροι σε επίπεδο ανδρών), ο Ιωνικός έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει και φέτος την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Διομήδης άλλαξε φιλοσοφία με την επιστροφή του Γιώργου Ζαραβίνα και με 7 νέους αθλητές στο ρόστερ του θέλει παίξει σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Κομβική η παραμονή του αρχηγού της Εθνικής Χάρη Μάλλιου, η επιστροφή του Τσιγαρίδα και η μεταγραφή του Ασβεστά, ενώ το δίδυμο τερματοφυλάκων Άντζελιτς- Τερλέτσκι (πρώην ΑΕΚ και Ολυμπιακού) θεωρείται από τα καλύτερα στην κατηγορία. Ομάδα με παραδοσιακά δυνατή έδρα και ευρωπαϊκές παραστάσεις που θα την βοηθήσουν σημαντικά στη δύσκολη σεζόν που έρχεται.

Δηλώσεις στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ

Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός Ιωνικού): «Το ματς με το Διομήδη είναι πολύ δύσκολο, ειδικότερα από την στιγμή που έχει αγωνιστική ταχύτητα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θεωρώ όμως ότι στο γήπεδο μας έχουμε τον πρώτο λόγο.
Στόχος της σεζόν είναι να μπούμε στην εξάδα. Πιστεύω έχουμε ενισχυθεί αριθμητικά και ποιοτικά, διαθέτουμε πλέον εξτρά λύσεις και στο δεξί ίντερ.
Περιμένω ένα πολύ ωραίο και δυνατό πρωτάθλημα.
Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ξεφύγει, ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός και φαβορί για την τριάδα, ενώ από κει και πέρα τα παιχνίδια ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες θα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Όλες οι ομάδες είναι γεμάτες και δεν θα υπάρχει εύκολο παιχνίδι».

Χάρης Μάλλιος (αρχηγός Διομήδη): «Φέτος θεωρώ πως θα είναι το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας. Το επίπεδο έχει ανέβει, δεν θα υπάρχει εφησυχασμός σε κανένα ματς. Αυτό φάνηκε και από τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και ειδικά τις εμφανίσεις των νεοφώτιστων ομάδων.
Εμείς έχουμε μια καινούργια ομάδα με χαμηλό μ.ο. ηλικίας και πιστεύω ο χρόνος θα κυλάει υπέρ μας.
Στόχος είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή χρονιά. Ξεκινάμε με ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Ιωνικός είναι καλοδουλεμένη ομάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρσι είχαμε χάσει σε αυτό το γήπεδο».

 Live Streaming: https://www.youtube.com/watch?v=mvfTfrT-sPU



e-genius.gr ...intelligent web software