Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΧΑΝΘ- Αερωπός Έδεσσας (17/9, 17:00)

| Handball Premier

Λίγα μέτρα από το Λευκό Πύργο η ΧΑΝΘ στην επιστροφή της στη Handball Premier μετά από τέσσερα χρόνια (σεζόν 2018-2019) θα υποδεχθεί τον Αερωπό Έδεσσας ManDynamic στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Οι δύο ομάδες έχουν νέους προπονητές σε σχέση με πέρσι, τον Γιώργο Μαστορογιάννη πρώην αρχηγό της Εθνικής Ανδρών και τον Γιάννη Πηλαλίδη νυν Ομοσπονδιακό της Εθνικής Εφήβων, με το δεύτερο ωστόσο να είναι γνώριμος στους Εδεσσαίους, αφού καθοδήγησε την ομάδα την 8ετία 2013-2021.

Οι ομάδες
Η ΧΑΝΘ και τα Βριλήσσια ως νεοφώτιστοι ξεκινούν ως τα δύο μεγάλα αουτσάιντερ για την παραμονή και δεδομένου πως δεν υπάρχουν πλέι άουτ, οφείλουν να μαζέψουν από την αρχή πόντους για να καταφέρουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μία θέση στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος.
Η ΧΑΝΘ απέκτησε τον έμπειρο αριστερό ίντερ, τέως αρχηγό του ΠΑΟΚ Απόστολο Παλάσκα. Μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του στον «Δικέφαλο» του Βορρά, Θόδωρο Πετρίδη και τον δεξιό ίντερ Σωτήρη Σαράφη που επαναπατρίστηκε, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια στη Γερμανία, θα ηγηθούν της περιφέρειας. Η ομάδα επίσης περιμένει πολλά από τον έμπειρο τερματοφύλακα Ιωαννίδη και τους Βαρδάκα (πίβοτ) και Ανδρεαδάκη (περιφέρειακός).
Για το αυριανό ματς αμφίβολοι λόγω ενοχλήσεων είναι οι Σκούφας(αριστερό ίντερ) και Σαράφης (δεξί εξτρέμ).

Ο Αερωπός έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του σε ποσοστό σχεδόν 65% και θα χρειαστεί τον απαιτούμενο χρόνο για να υπάρξει ομοιογένεια. Ο διεθνής με την Εθνική Ανδρών αριστερός εξτρέμ Κωστακίδης, οι νεαροί διεθνείς Παπαγιάννης, Αθανασιάδης, ο αριστερόχειρας Κράλλης και οι ξένοι Μποκάρεφ, Βέρεμτσουκ (παρέμειναν), Μπούλκιν αποτελούν τους παίκτες «βαρόμετρο» για τον Αερωπό που παραδοσιακά στηρίζεται κυρίως στην έδρα του.
Αμφίβολοι για αύριο λόγω μικροτραυματισμών είναι οι Αθανασιάδης (δεξί ίντερ) και Φιλόσογλου (πίβοτ).

 

Δηλώσεις
Γιώργος Μαστορογιάννης (ΧΑΝΘ): «Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Στόχος μας είναι αγώνα με αγώνα η ομάδα να ανεβάζει την ποιότητα της και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο. Είναι καλό που ξεκινάμε με παιχνίδι εντός έδρας. Περιμένουμε έναν δυνατό αντίπαλο και ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Για το πρωτάθλημα πέρα από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που βρίσκονται ένα επίπεδο ψηλότερα και εμάς με τα Βριλήσσια που είμαστε νεοφώτιστες ομάδες, θεωρώ πως υπάρχουν οχτώ ομάδες που φαίνονται ισάξιες και θα δούμε δυνατά και αμφίρροπα παιχνίδια».

Γιάννης Πηλαλίδης (Αερωπός Έδεσσας): «Εύχομαι να έχουμε καλή σεζόν με υγεία σε όλες ομάδες. Είναι σημαντικό που το πρωτάθλημα επιστρέφει σε ενιαία κατηγορία. Το περιμένω ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Η ομάδα μας είναι νέα και λόγω προσώπων και λόγω ηλικίας. Έμειναν μόλις 5 αθλητές από το περσινό ρόστερ. Στοίχημα είναι να μπορέσουμε σύντομα να βγάλουμε ομοιογένεια και να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας. Είναι βασικό να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και ο κόσμος μαζί μας και αν συμβεί αυτό θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ξεφύγει αρκετά, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν μικρές διαφορές και προβλέπω πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Το παιχνίδι με τη ΧΑΝΘ και λόγω πρεμιέρας και λόγω του ότι δεν υπάρξει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμική των ομάδων, θεωρώ πως θα είναι δύσκολο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

 O αγώνας θα μεταδοθεί σε live streaming στο link 

https://www.youtube.com/watch?v=3E9V5ZnqADU&feature=youtu.be

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software