Θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Μυλωνά

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε το θάνατο του Γιώργου Μυλωνά σε ηλικία 69 ετών.

Ο Γιώργος Μυλωνάς αφιέρωσε τη ζωή του στο ελληνικό χάντμπολ και προσέφερε τα μέγιστα από όλες τις θέσεις, ως αθλητής, προπονητής και διοικητικός παράγοντας.

Αγάπησε τόσο βαθιά το άθλημα που δημιούργησε και μια αμιγώς χαντμπολική οικογένεια μαζί με τη σύζυγο του πρώην αθλήτρια και προπονήτρια χάντμπολ Κατερίνα Παπαδοπούλου και τα δύο παιδιά τους, τον πρώην διεθνή αθλητή με τεράστια καριέρα Χρήστο Μυλωνά και την Έβελιν Μυλωνά, πρώην αθλήτρια και νυν προπονήτρια του Άρη Νικαίας.

Ξεκίνησε στον Παναθηναϊκό όπου ασχολήθηκε αρχικά με το στίβο και ήταν κορυφαίος αθλητής στο ακόντιο, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με πανελλήνιο ρεκόρ 72.14 το 1973 που του έδωσε τη δυνατότητα να υπηρετήσει στην Αστυνομία.
Μεταπήδησε στο χάντμπολ του Παναθηναϊκού και από κει στον Αθηναϊκό, όπου μαζί με μία εξαιρετική φουρνιά αθλητών έφτασαν μέχρι και τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική, αρχικά με τις ακαδημίες του Αθηναϊκού και έπειτα ως προπονητής της ανδρικής ομάδας, οδήγησε τους «Λόρδους» στο πρώτο κύπελλο της ιστορίας τους το 1997 στο Μετς, κερδίζοντας 26-24 τις Σχολές Ξυνή στον τελικό της διοργάνωσης.

Δημιούργησε εκ του μηδενός το χάντμπολ στην Αστυνομία και οδήγησε ως τεχνικός την Εθνική ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στη Τυνησία, εξασφαλίζοντας έτσι το εργασιακό μέλλον πολλών παιδιών.

Το 1999 δημιούργησε την Αναγέννηση Βύρωνα, την οποία και ευτύχησε να δει τόσο στη Handball Premier, όσο και στην Α1 Γυναικών.

Το 2018-2019 ήταν Πρόεδρος της ΑΕΚ Βύρωνα, ενώ από το 2019 της Δόξας Βύρωνα.

Από τα χέρια του πέρασαν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, ο Βύρωνας ήταν και παραμένει ένα «προπύργιο» του ελληνικού χάντμπολ με το Γιώργο Μυλωνά να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό.

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, το Δ.Σ., το προσωπικό και το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην Κατερίνα, το Χρήστο και την Έβελιν.

H ΔΕΠ/ΟΧΕ αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Μυλωνά στους αγώνες του 20ου Final Four του Κυπέλλου Γυναικών και την επόμενη εβδομάδα σε όλους τους αγώνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων.