Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ο ΠΣΑΤ θα βραβεύσει τον ΟΦΝ Ιωνίας

| Γενικά

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη «Γιορτή των Κορυφαίων» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια και θα πραγματοποιηθεί αύριο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 (ΕΡΤ2) στο Μέγαρο Μουσικής,.

Ο ΠΣΑΤ, όπως κάθε χρόνο, εκτός από τις βασικές κατηγορίες των Κορυφαίων, τιμά με ειδικές βραβεύσεις αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, παράγοντες και συλλόγους με αξιόλογη πορεία στον αθλητισμό και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Μεταξύ άλλων θα βραβευθούν ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης,  ο Αντώνης Αντωνιάδης, 51 χρόνια από τότε που του απονεμήθηκε το «Ασημένιο Παπούτσι», στο Παρίσι, για τα 39 γκολ που σημείωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1971-72.

Το χάντμπολ θα έχει και φέτος την τιμητική του, αφού ο ΠΣΑΤ θα βρεβεύσει τον  Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας για τα 97 χρόνια αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς.

"Ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1926 και αποτελεί σύμβολο της προσφυγικής πόλης της Νέας Ιωνίας, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Στη διαδρομή των χρόνων αυτών, ο σεβασμός στον αντίπαλο και στον άνθρωπο υπήρξαν βασικές αξίες που μεταλαμπάδευσε στις νέες γενιές ο ΟΦΝΙ. Η ομάδα χάντμπολ γυναικών του Ομίλου, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας, 5 φορές στην ιστορία της και 6 φορές Κυπελλούχος Ελλάδας. Με προπονητή τον αείμνηστο Σάσα Ζιβούλοβιτς (από το καλοκαίρι του 2016 όταν και ανέλαβε την καθοδήγησή τους) κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας του 2023, στο φάιναλ φορ της Ηγουμενίτσας, ωστόσο τη χαρά διαδέχθηκε η λύπη, αφού λίγες ημέρες αργότερα ο Σάσα Ζιβούλοβιτς έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή", ανέφερε στην ανακοίνωση του ο ΠΣΑΤ. 

 



e-genius.gr ...intelligent web software