Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Πέτρος Μπουκοβίνας: "Να παλεύεις για τα όνειρά σου"

| Γενικά

Ταλέντο, σκληρή δουλειά, πίστη, προσήλωση στο στόχο, ήθος, πνευματική καλλιέργεια και αγάπη για το άθλημα. Ο Πέτρος Μπουκοβίνας πορεύεται από μικρός στον κόσμο του χάντμπολ με αυτά τα εφόδια και η αξία του αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο εκτός των συνόρων.

Σε μία σεζόν, που μεταξύ άλλων επεφύλλασε την ιστορική πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο EURO 2024 με τον ίδιο να περιλαμβάνεται στους πρωταγωνιστές, ο 29χρονος τερματοφύλακας κατάφερε να διακριθεί και στη Γερμανία, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της TV Großwallstadt.

Πριν λίγες μέρες, ο Μπουκοβίνας αναδείχθηκε πολυτιμότερος αθλητής (MVP) στη Bundesliga 2, μετά από ψηφοφορία των φιλάθλων. Χαρακτηριστικό της αποδοχής του, είναι ότι πήρε την πρωτιά με το 44% των ψήφων του κοινού.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε 38 αγώνες, ο Μπουκοβίνας είχε τις περισσότερες αποκρούσεις από οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα της κατηγορίας, φτάνοντας τις 376 με ποσοστό αποτελεσματικότητας 31%. Παράλληλα, απέκρουσε 44 πέναλτι, είχε 14 ασίστ και πέτυχε τέσσερα γκολ. Στο σύστημα αξιολόγησης της ατομικής απόδοσης που εφαρμόζει η Bundesliga είχε 71 πόντους, ενω είχε ψηφιστεί MVP της κατηγορίας για τον μήνα Μάρτιο. Ο Μπουκοβίνας κατάφερε να ξεχωρίσει, παρόλο που η Großwallstadt τερμάτισε στη 14η θέση μεταξύ 20 ομάδων.

"Δεν ήταν εύκολο. Σε μία νέα ομάδα, σε μία ξένη χώρα πάντα η προσαρμογή έχει δυσκολίες. Χρειάστηκα κάποιο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστώ, αλλά ήταν μικρό αυτό το διάστημα. Και οι συμπαίκτες και το staff της ομάδας με έβαλαν στο κλίμα πολύ γρήγορα και με αγκάλιασαν. Το σημαντικό σε όποια χώρα και αν πηγαίνεις είναι να μπαίνεις στην κουλτούρα και στον τρόπο σκέψης τους, να εντρυφήσεις σε αυτά για να αφομοιωθείς πιο εύκολα. Το επίπεδο δυσκολίας είναι τελείως διαφορετικό, σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Όλες οι ομάδες αποτελούνται από επαγγελματίες παίκτες, καλού επιπέδου. Εγώ πήγα στη Γερμανία με σκοπό να κάνω αυτό που ξέρω, με προσήλωση στην προπόνηση και μέρα με την ημέρα να γίνομαι καλύτερος. Πιστός στην πεποίθηση ότι πρέπει να παλεύεις για τα όνειρά σου", δήλωσε ο Μπουκοβίνας στην επίσημη σελίδα της ΟΧΕ, αναφερόμενος στο επίτευγμά του.

Με την επιμονή που τον διακρίνει, κατάφερε να κερδίσει θέση στη βασική επταδα της ομάδας του και να βάλει τη σφραγίδα του στο πρωτάθλημα. Όπως λέει ο ίδιος "σταδιακά βρήκα χρόνο συμμετοχής και κατέληξε αυτή η χρονιά να είναι η καλύτερη της καριέρας μου, μέχρι την επόμενη με τις ατομικές διακρίσεις στο πρωτάθλημα. Αυτή η σεζόν ήρθε μετά από κόπο πολλών ετών. Ατέλειωτες ώρες προπόνησης, ατέλειωτες ώρες video φέτος. Η εικόνα στο γήπεδο κρύβει πολλή δουλειά από πίσω. Οφείλω, όμως και ένα "ευχαριστώ" σε όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους, που με στηρίζουν. Δεν είναι εύκολο να είσαι μακριά από την οικογένειά σου, υπήρξαν στιγμές μοναξιάς τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη δεν μπορώ παρά να νιώθω ευγνώμων και ευλογημένος ,που μπορώ να κυνηγάω τα όνειρά μου".

Μέσα σε όλα αυτά, στο μυαλό του Μπουκοβίνα βρίσκεται πάντα η Εθνική και η πρόκληση της συμμετοχής για πρώτη φορά στο EURO, στα γήπεδα της Γερμανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο "η πρόκριση στο EURO, που είναι ορόσημο όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά για το ελληνικό χάντμπολ γενικότερα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς και να το ζήσουμε. Τώρα προέχει να ξεκουραστούμε το καλοκαίρι, να έχουμε καλή off season και όταν έρθει η ώρα να μπούμε έτοιμοι στην προετοιμασία. Να τα δώσουμε όλα. Εμείς έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή τη συμμετοχή".

Ο Μπουκοβίνας θα φορέσει τη φανέλα της TV Großwallstadt και στη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς η συνεργασία ανανεώθηκε πριν λίγους μήνες. Η γερμανική ομάδα με την σπουδαία ιστορία, (τέσσερις ευρωπαϊκοί τίτλοι, έξι πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Γερμανίας), αποτέλεσε τον 8ο σταθμό στην καριέρα του 29χρονου τερματοφύλακα μετά από Καλαμαρί, Άρη Θεσσαλονίκης, ΧΑΝΘ, ΠΑΟΚ, Φίλιππο Βέροιας, Esch (Λουξεμβούργο) και ΑΕΚ.
"Έχουμε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Ο απώτερος στόχος παραμένει πάντα η πρώτη κατηγορία της Γερμανίας ή της Γαλλίας. Οι στόχοι δεν σταματούν. Βήμα βήμα όλα θα έρθουν, υγεία να έχουμε", λέει ο Μπουκοβίνας.

Ο επίλογος της συζήτησης, δεν μπορεί παρά να αφορά ένα άλλο μεγάλο στοίχημα του ελληνικού χάντμπολ, τη συμμετοχή της Εθνικής Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21, που ξεκινά την Τρίτη σε Ελλάδα και Γερμανία: "Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στα παιδιά της Εθνικής Νέων. Η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μία σπουδαία υπόθεση, ειδικά όταν αυτή τη διοργάνωση γίνεται στη χώρα μας. Μακάρι να ανταμειφθούν οι κόποι τους. Είναι η στιγμή τους και είμαστε όλοι δίπλα τους".

2HBL MVP Boukovinas 54d0b f 1920x1080



e-genius.gr ...intelligent web software