Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Σε Σέρρες, Πορταριά και Αίγιο χτύπησε η καρδιά του αναπτυξιακού χάντμπολ

| Ανάπτυξη

Το αναπτυξιακό χάντμπολ στο προσκήνιο! Πραγματοποιήθηκαν σε Σέρρες, Πορταριά και Αίγιο τα πρώτα δικλιμακιακά  καμπ για τη σεζόν 2022-2023 και συγκεκριμένα το  τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου.

Για τρεις ημέρες περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες (Γεν. 2008 – 2009) συμμετείχαν σε προπονήσεις, αγώνες, βιντεοανάλυση και μετρήσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση της προόδου που έχει ξεκινήσει από την περσινή σεζόν 2021-2022.

Οι νέες κατευθύνσεις έχουν ήδη δοθεί στους αναπτυξιακούς προπονητές της ΟΧΕ από τον τεχνικό σύμβουλο Εθνικών ομάδων Guy Petitgirard με το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης να τίθεται σε εφαρμογή για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι/προπονητές της ΕΑΠ/ΟΧΕ ήταν «ακροβολισμένοι» στις τρεις περιοχές της Ελλάδος στις οποίες ταξίδεψαν αθλητές και αθλήτριες από οκτώ Περιφέρειες της Ελλάδος (Αττική, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία - Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Βορειοδυτική Ελλάδα και Νήσων).

Συγεκριμένα, στις Σέρρες βρέθηκαν οι Στέλιος Σεϊρεκίδης, Σωκράτης Βακάλης, Κωνσταντίνος Μιχαλάκης, Χρήστος Δεληχρήστος, Αντώνης Τσολάκος, Κώστας Τούτσης, Σοφία Αμπεριάδου και ο συντονιστής Βορείου Ελλάδος, Κώστας Αλεξιάδης.

Στην Πορταριά δίδαξαν οι Παναγιώτης Ιατρούδης, Γιάννης Βαρελτζής, Γιάννης Μεϊμαρίδης και Γιάννης Τσιάπας και στο Αίγιο οι Δημήτρης Σκάρλος, Στέλιος Αλεπουδέας, Κυριακή Μπακουλοπούλου, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος και ο συντονιστής Νοτίου Ελλάδος, Γιώργος Κρανάκης.

Μάλιστα, στη διάρκεια του τριημέρου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για τους νέους κανονισμούς του αθλήματος από τον ντελεγκέιτ και Λέκτορα της Ευρωπαϊκης Ομοσπονδίας, Γιάννη Μεϊμαρίδη ενώ τους δόθηκαν συμβουλές για σωστή διατροφή καθώς επίσης και για τον τρόπο αποκατάστασης των τραυματισμών.

Η διοργάνωση των Σερρών τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών και την υποστήριξη της ομάδας χάντμπολ του Πανσερραϊκού ενώ της Πορταριάς είχε τη στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Το απόγευμα της Κυριακής οι αποστολές πήραν το δρόμο της επιστροφής. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών θα συνεχιστούν κανονικά ανά Ενώσεις μέχρι το επόμενο προπονητικό καμπ τοι οποίο βρίσκεται ήδη στα «σκαριά».

Το πρόγραμμα ανάπτυξης (2021-2024) που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ομοσπονδία έχει σαν στόχο την εξέλιξη του ελληνικού χάντμπολ, την ανίχνευση ταλέντων και την εξεύρεση αθλητών/τριων.



e-genius.gr ...intelligent web software