Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Aκυρώθηκαν τα World Beach Games του 2023!

| Beach Handball

Η Ένωση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ΑΝΟC) ανακοίνωσε ότι βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσει τους 2ους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες 2023, οι οποίοι επρόκειτο να διεξαχθούν στο Μπαλί της Ινδονησίας το διάστημα 5-13 Αυγούστου.

Τόσο η Εθνική Γυναικών, όσο και η Εθνική Ανδρών του Beach Handball είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στη διοργάνωση μετά τις δύο 4ες θέσεις που κατέλαβαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Όπως έκανε γνωστό η ΑΝΟC, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ινδονησίας (KOI) αποσύρθηκε από τη δέσμευσή της να φιλοξενήσει τη διοργάνωση και τη Γενική Συνέλευση της ANOC, αφού η κυβέρνηση της χώρας δεν προχώρησε στην εκταμίευση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Η απόφαση αυτή ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των αγώνων, εμποδίζει την ANOC να βρει εναλλακτικό οικοδεσπότη και έτσι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να ακυρώσει τη φετινή διοργάνωση, ενώ για τη Γενική Συνέλευση θα υπάρξει  νέα τοποθεσία και ημερομηνία. 

Η ANOC εξέφρασε την απογοήτευση της από τις ενέργειες της KOI που θα αποτρέψουν σε αθλητές από 100 προκριμένες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους και να αγωνιστούν στους Αγώνες.

''Η ANOC ζητά την ειλικρινή της συγγνώμη στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, καθώς και στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Η άμεση προτεραιότητα της ANOC είναι να διασφαλίσει ότι οι αθλητές υποστηρίζονται και οι Εθνικές Ομοσπονδίες και οι Διεθνείς Ομοσπονδίες θα αποζημιωθούν  λόγω της ακύρωσης των Αγώνων", καταλήγει η ανακοίνωση. 

 



e-genius.gr ...intelligent web software