Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Μεγαθήρια στο δρόμο της Εθνικής Γυναικών στα European Games

| Beach Handball

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε σήμερα τον καταρτισμό βάσει ranking των ομίλων στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Κρακοβία.

Στην πρεμιέρα του Beach Handball στη διοργάνωση, αντί του χάντμπολ σάλας, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την Εθνική Γυναικών που κατέλαβε την 6η θέση στο πρόσφατo ΕURO της Πορτογαλίας.

Το τουρνουά θα διαρκέσει τρεις ημέρες (20-22 Ιουνίου) και η Ελλάδα βρίσκεται στον  Β' όμιλο μαζί με την back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Γερμανία, την δευτεραθλήτρια Ευρώπης και 3η στον κόσμο Ολλανδία, αλλά και την Πορτογαλία που έφτασε έως τα ημιτελικά του EURO.

Στον Α' όμιλο είναι οι Ισπανία, Πολωνία, Δανία και Νορβηγία.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας
Τρίτη 20 Ιουνίου
14:00 Γερμανία- Ελλάδα
21:00 Ελλάδα- Ολλανδία

Τετάρτη 21 Ιουνίου 
10:00 Πορτογαλία- Ελλάδα

Η Α΄φάση θα κρίνει την κατάταξη των ομάδων, ώστε να προκύψει η διασταύρωση στα προημιτελικά (1-4, 2-3) που θα διεξαχθούν το απόγευμα της 21ης Ιουνίου, ενώ στις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ημιτελικά (πρωί) και τελικά (απόγευμα) 

H ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: "Καταρχάς το ότι προκριθήκαμε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και θα εκπροσωπήσουμε την χωρα μας στην παρθενική εμφάνιση του αθλήματος στα European Games αποτελεί ιστορική στιγμή και τεράστια επιτυχία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολους αντιπάλους στην A' φάση της διοργάνωσης ξεκινώντας με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου Γερμανία η οποία είναι αήττητη από το 2021 με 32 συνεχόμενες νίκες.
Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερο γηπεδικό πρόβλημα από ότι στην προηγούμενη διοργάνωση και οι προπονήσεις μας θα είναι πολύ περιορισμένες.
Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες".



e-genius.gr ...intelligent web software