Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

1ος Τελικός Α1 Γυναικών: ΟΦ Νέας Ιωνίας - ΠΑΟΚ Mateco (22/4-18:00)

| Α1 Γυναικών

 Από το κλειστό της Νέας Ιωνίας αρχίζει το απόγευμα του Σαββάτου ( 22/4 - 18:00) η σειρά των τελικών της Α1 γυναικών μεταξύ ΟΦΝΙ και ΠΑΟΚ, με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Πρόκειται για τις δύο, κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Νέα Ιωνία τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια (17 νίκες - 1 ήττα) και στους ημιτελικούς επιβλήθηκε της Αναγέννησης Άρτας με 2-0 νίκες. Ο ΠΑΟΚ ήταν δεύτερος στη βαθμολογία (16 νίκες - 2 ήττες) και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς ξεπερνώντας το εμπόδιο της Πυλαίας με 2-1 νίκες.

* Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές φέτος, δύο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο πρωτάθλημα Νέα Ιωνία και ΠΑΟΚ είχαν από μία εντός έδρας νίκη (23-22 η Νέα Ιωνία, 21-18 ο ΠΑΟΚ).

* Στον τελικό του Κυπέλλου, στην Ηγουμενίτσα, η Νέα Ιωνία πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν νικώντας τον ΠΑΟΚ με 29-23. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη απώλεια τίτλου για τον ΠΑΟΚ μετά από τέσσερα διαδοχικά νταμπλ.

* Τόσο η Νέα Ιωνία όσο και ο ΠΑΟΚ ποντάρουν πολλά στις τερματοφύλακές τους, Μάγδα Κεπεσίδου και Καταρίνα Τομάσεβιτς αντίστοιχα. Στο σκοράρισμα η Νέα Ιωνία έχει ως "δύναμεις πυρός" τις Στουγιαννίδου (88 γκολ), Νικολίνα Κεπεσίδου (78 γκολ), Μανιά (75 γκολ) και Κμίροβα (68 γκολ). Τον ΠΑΟΚ καθοδηγούν επιθετικά οι Σεβδίλη (86 γκολ), Μπουράτο Μπροκάρντο (85 γκολ) και οι Χατζηπαρασίδου - Ντίας (από 67 γκολ).

* Οι δύο αντίπαλοι έχουν παρόμοια τροπαιοθήκη στο γυναικείο χάντμπολ. Τόσο η Νέα Ιωνία, όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν κατακτήσει από πέντε Πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα Ελλάδος.

O αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=5YXPfL5lXKg). Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Κινατζίδης - Φωτακίδης.

 

Το πρόγραμμα των τελικών
1ος τελικός: Νέα Ιωνία - ΠΑΟΚ / 22 Απριλίου
2ος τελικός: ΠΑΟΚ - Νέα Ιωνία / 26 Απριλίου
3ος τελικός: Νέα Ιωνία - ΠΑΟΚ / 29 ή 30 Απριλίου
4ος τελικός: ΠΑΟΚ - Νέα Ιωνία (αν χρειαστεί) / 3 Μαΐου
5ος τελικός: Νέα Ιωνία - ΠΑΟΚ (αν χρειαστεί) - 8 ή 9 Μαΐου



e-genius.gr ...intelligent web software