Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Δημήτρης Μπαμπατζανίδης: Φύλακας - άγγελος της Εθνικής στο Παγκόσμιο

| Εθνική Ομάδα Νέων

Η Εθνική ομάδα των Νέων ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στη Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή (9 Ιουνίου) θα βρίσκεται στην Αθήνα. Εκεί θα μπουν οι τελευταίες πινελιές ενόψει της έναρξης που Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που συνδιοργανώνουν Ελλάδα και Γερμανία από τις 20 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Σε αυτή την προσπάθεια, κομβικό ρόλο αναμένεται να έχει ο Δημήτρης Μπαμπατζανίδης.

Ο Μπαμπατζανίδης έδωσε απλόχερα τα διαπιστευτήρια του πέρσι, όταν αναδείχθηκε MVP στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος οδηγώντας την Πυλαία στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Με λίγα λόγια ήταν πρωταγωνιστής σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, με την ομάδα του να κερδίζει στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ και στον τελικό την ΑΕΚ.

Σε συλλογικό επίπεδο, πριν την Πυλαία αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, παίρνοντας παραστάσεις πρωταθλητισμού από μικρή ηλικία. Εξ’ αρχής ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας που θα δώσει το παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε ένα ταξίδι που διαρκεί έξι χρόνια. Από την ηλικιακή κατηγορία των Παίδων, στους Εφήβους και τώρα στους Νέους.

Στην ερώτηση με τι θα είναι ευχαριστημένος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Μπαμπατζανίδης δίνει μία φιλοσοφημένη απάντηση: «Να πάρουμε ότι μας αξίζει, αρκεί στο τέλος της διοργάνωσης να τα έχουμε δώσει όλα. Να μην πούμε ότι χάσαμε την ευκαιρία από δικά μας λάθη ή από έλλειψη συγκέντρωσης. Να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση, να πούμε ότι μέχρι εκεί είμαστε, έχοντας όμως δώσει το ‘είναι’ μας. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να καταλάβεις εκ των υστέρων ότι μπορούσες να φτάσεις κάπου και δεν το πέτυχες επειδή δεν έδωσες το 100%», λέει.

Μίξη συναισθημάτων
«Αυτές τις μέρες νιώθουμε μία μίξη συναισθημάτων. Είναι το άγχος για το πώς θα παρουσιαστούμε και να είμαστε πανέτοιμοι προκειμένου να πετύχουμε κάτι, είναι η ανυπομονησία  για να παίξουμε μπροστά στο ελληνικό κοινό σε ένα γεμάτο γήπεδο, είναι ο ενθουσιασμός που θα παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο μετά από τόσα χρόνια αναμονής. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός όλων αυτών των συναισθημάτων θα μας βγει σε κάτι πολύ καλό», υποστηρίζει.  

Η μοναξιά του τερματοφύλακα
«Ο τερματοφύλακας ζει με τη μοναξιά του. Δεν υπάρχει κάποιος για να καλύψει το δικό μου λάθος, όπως μπορεί να γίνει στην άμυνα με τους υπόλοιπους παίκτες ή στην επίθεση. Το επίπεδο του αθλήματος ανεβαίνει διαρκώς και η δουλειά του τερματοφύλακα γίνεται πιο δύσκολη και σε σωματικό, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και πνευματική ετοιμότητα, σωστή προετοιμασία εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και καλή επικοινωνία με την άμυνα για να αντεπεξέλθει ο τερματοφύλακας στις απαιτήσεις», εξηγεί ο Μπαμπατζανίδης

Η προετοιμασία πριν τον αγώνα
«Προσπαθώ να συγκεντρωθώ και λέω στον εαυτό μου ότι ο αντίπαλος δεν έχει κάτι παραπάνω από εμένα και ότι μόνο κερδισμένος μπορώ να βγω από κάθε φάση ή από έναν αγώνα. Ιδίως μετά από έναν δύσκολο αγώνα ή από ένα ντέρμπι, αν όλα έχουν πάει καλά, το συναίσθημα είναι απίστευτο. Ως ομάδα τερματοφυλάκων στην Εθνική ομάδα πιστεύω ότι έχουμε δουλέψει πολύ καλά, με την καθοδήγηση του κ. Προδρομίδη, αλλά και με τη βοήθεια του Ανδρέα Ορφανουδάκη εδώ στη Θεσσαλονίκη. Με τους άλλους τερματοφύλακες (σ.σ. Νικολίνταης, Δάιος), η συνεργασία είναι εξαιρετική, τα έχουμε βρει μεταξύ μας και δουλεύουμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας», σημειώνει ο 21χρονος τερματοφύλακας.

Ένα με τον κόσμο
«Εμείς ως Εθνική ομάδα δεν είχαμε την τύχη να παίξουμε σε διοργανώσεις που θα έχουν γήπεδα γεμάτα από Έλληνες φιλάθλους. Είναι κάτι που το θέλουμε και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ ο κόσμος κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου. Εγώ και οι συμπαίκτες μου ζητάμε αυτή τη στήριξη, να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια», θα πει ο Μπαμπατζανίδης στο κάλεσμά του.



e-genius.gr ...intelligent web software