Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Γερμανία- Ελλάδα (9/4, 18:15, EHF TV)

| Εθνική Ομάδα Γυναικών

Με προπόνηση στο Westpress Arena του Χάμ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Εθνική Γυναικών, η οποία αύριο στις 18:15 (ΕΗF TV) θα φιλοξενηθεί από τη Γερμανία στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου χάντμπολ που προέρχεται από μία σπουδαία σχολή του αθλήματος με μεγάλη παράδοση και τεράστια δυναμική.

Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι η Γερμανική Ομοσπονδία Χάντμπολ που ιδρύθηκε το 1949 (30χρόνια νωρίτερα από την ελληνική) αριθμεί 4,356 σωματεία με 756,987 αθλητές, νούμερα που δεν έχει καμία άλλη χώρα!

Η Εθνική Γερμανίας έχει πάρει μέρος στα 24 από τα 28 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Γυναικών και στα 15 από τα 18 Eυρωπαϊκά Πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί, ενώ έχει και 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η διεθνής πλέι μέικερ Μαρία Χατζηπαρασίδου δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας όπως και τον αντίπαλο που είναι πολύ ισχυρός. Έχουμε νέο προπονητή και δουλεύουμε καινούργια πράγματα. Όλα τα κορίτσια έχουμε πολύ όρεξη και δίνουμε το 100% στις προπονήσεις. Πιστεύω είμαστε έτοιμες να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί από αυτό το απαιτητικό παιχνίδι. Μόνο θετικά μπορεί να έχει η Εθνική αντιμετωπίζοντας μία ομάδα υψηλού επιπέδου όπως η Γερμανία».

H 16αδα της Εθνικής Γυναικών: Ανδρίτσου, Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Μανιά, Στουγιαννίδου, Καρέλα (ΟΦΝ Ιωνίας), Χατζηπαρασίδου, Ζυγούρα, Τσικνάκη, Ζενέλι, Σεβδίλη, Μεντεσίδου (ΠΑΟΚ), Κερλίδη, Αργυροπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού), Γκάτζιου (Γκραν Κανάρια- Ισπανία).

Η «γαλανόλευκη» θα επιστρέψει στην Ελλάδα το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας και αμέσως μετά θα μεταβεί στη Χαλκίδα για προετοιμασία, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη στις 17:45 (ΕΡΤSPORTS) θα υποδεχθεί τη Γερμανία στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 



e-genius.gr ...intelligent web software