Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Εθνική Γυναικών: Αρχίζει η προετοιμασία ενόψει Γερμανίας

| Εθνική Ομάδα Γυναικών

Στο κλειστό γυμναστήριο Νικαίας «Γιώργος Χαλκίδης» θα πραγματοποιηθεί σήμερα (20:00) η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Γυναικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει των πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023 με αντίπαλο τη Γερμανία.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας θα αναχωρήσει το Σάββατο με προορισμό την πόλη Χάμ, όπου την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 στις 18:15 θα φιλοξενηθεί από την υπερδύναμη Γερμανία, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας στις 17:45 (ertsports).

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Μενέλαος Δανήλος δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:
«Καταρχάς η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας γυναικών στα πλέι οφ του παγκόσμιου πρωταθλήματος δείχνει την δυναμική που αποκτά σιγά σιγά το γυναικείο και στη χώρα μας. Η συστηματική και πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στα σωματεία από πραγματικά πολύ καλούς προπονητές έχει βρει αντίκρισμα και στην εθνική ομάδα. Αναφορικά με τα παιχνίδια απέναντι στη Γερμανία η κλήρωση δεν μας χαμογέλασε, καθώς θα αντιμετωπίσουμε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε την αγωνιστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που φάνηκε και στα πρόσφατα μεταξύ μας παιχνίδια για τα προκριματικά του EURO 2022.
Σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε υποχρεωμένοι στα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώνουμε κομμάτια του αγωνιστικού μας προφίλ.
Η Εθνική για να πάει ένα βήμα παρακάτω πρέπει να περάσει μέσα από αυτή την δύσκολη διαδικασία και πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει πολύ δυνατούς αντιπάλους και να εξελίσσεται συνέχεια.
Εξάλλου την επόμενη σεζόν θα βρισκόμαστε απευθείας στους προκριματικούς ομίλους για το EURO 2024 και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, η πορεία της Εθνικής Γυναικών προς τα εμπρός είναι μονόδρομος».

Οι αθλήτριες που κλήθηκαν για την προετοιμασία:
Ανδρίτσου, Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Φράγκου, Μανιά, Ντιμτσούδη, Στουγιαννίδου, Καρέλα (ΟΦΝ Ιωνίας), Χατζηπαρασίδου, Ζυγούρα, Τσικνάκη, Ζενέλι, Καπρινιώτη, Σεβδίλη, Μεντεσίδου (ΠΑΟΚ), Κερλίδη, Αργυροπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού), Ψαριώτη (ΑΕΚ), Γκάτζιου (Γκραν Κανάρια- Ισπανία).

 



e-genius.gr ...intelligent web software