Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Τσεχία- Ελλάδα (15/1, 19:00, cosmotesport8)

| Εθνική Ομάδα Ανδρών

H Εθνική Ανδρών ολοκληρώνει αύριο (19:00- cosmotesport8) την παρουσία της στο EURO 2024 με το παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο Ολυμπιακό Κέντρο του Μονάχου.

Η ελληνική ομάδα μετά από δύο ήττες απέναντι σε Πορτογαλία (31-24) και Δανία (40-28), στοχεύει στους πρώτους της βαθμούς σε τελική φάση EURO, οι οποίοι παράλληλα θα της δώσουν μία καλή θέση στην τελική κατάταξη και πιθανότατα μία καλύτερη κλήρωση στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025 που θα διεξαχθούν τον Μάιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ανταγωνιστική εικόνα σε μεγάλα διαστήματα των δύο προηγούμενων αγώνων, απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται ήδη στις «12» καλύτερες της Ευρώπης και ειδικότερα η παγκόσμια πρωταθλήτρια Δανίας θεωρείται φαβορί για τον τίτλο.

Τσεχία: Παράδοση και Μρκβα
Η Τσεχία είναι μία μεγάλη σχολή του χάντμπολ με μακρά παράδοση στο άθλημα που ξεκινάει από το 1905 με την παλιά του μορφή. Η Τσεχοσλοβακία ήταν μία από τις υπερδυνάμεις τα πρώτα χρόνια του αθλήματος με 5 παγκόσμια μετάλλια μεταξύ 1954-1967. Ως ανεξάρτητη χώρα η Τσεχία έχει πάρει μέρος σε 6 παγκόσμια πρωταθλήματα, το τελευταίο το 2015, ενώ αυτή είναι η 11η συμμετοχή της (και 4η συνεχόμενη) σε ΕURO με καλύτερη θέση την 6η το 1996 και το 2018.
Η Τσεχία έχει γεννήσει τεράστιους αθλητές όπως ο Φίλιπ Γιαν (960 γκολ) και ο Φίλιπ Γίχα που αναδείχθηκε κορυφαίος χαντμπολίστας του κόσμου το 2010 και από το 2019 είναι προπονητής του πανίσχυρου Κιέλου.
Στη σπουδαία γερμανική ομάδα αγωνίζεται τον νυν μεγάλο αστέρι της Τσεχίας ο 34χρονος τερματοφύλακας Τόμας Μρκβα, ενώ παίκτης- κλειδί είναι και ο 24χρονος αριστερός ίντερ Ματέι Κλίμα, ενώ διαθέτει επίσης δύο πολύ δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς που είναι κομβικοί στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. 

«Περιμένουμε σκληρό παιχνίδι και μεγάλη μάχη»
Γιώργος Ζαραβίνας (ομοσπονδιακός τεχνικός):
«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι το πιο σκληρό παιχνίδι που θα έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη δυνατή άμυνα της Τσεχίας, συνδυαστικά με τον πολύ καλό τους τερματοφύλακα. Ενδεχομένως το παιχνίδι να κριθεί στη μία κατοχή, στο ένα σουτ, σε μία άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Εκτός από τους βαθμούς που χρειαζόμαστε ενόψει της κλήρωσης για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι και ένα πραγματικό τεστ για εμάς για να δούμε αν η ομάδα μπορεί να μετουσιώσει σε βαθμούς τις καλές εμφανίσεις απέναντι σε ισχυρές ομάδες. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και στην άμυνα και στην επίθεση, μειώνοντας κυρίως τα τεχνικά λάθη. Δεν περιμένω το παιχνίδι αύριο να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, περιμένουμε όμως μία μεγάλη μάχη».

Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης (διεθνής πίβοτ):
«Αύριο είναι το τελευταίο παιχνίδι μας στη Γερμανία. Νομίζω ότι η ομάδα θα συνεχίσει με την ίδια συνταγή. Από την πρώτη στιγμή που μαζευτήκαμε θέλαμε να δείξουμε την ταυτότητά μας, να βγάλουμε την ψυχή μας το πάθος μας και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Αύριο παίζουμε κόντρα στη Τσεχία, που είναι πιο έμπειρη από εμάς, όμως είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την ψυχή μας και να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Νομίζω ότι με την παρουσία μας εδώ, μας αξίζει να φύγουμε με βαθμό ή βαθμούς από τη Γερμανία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε Έλληνες στο πλευρό μας σε όλα τα παιχνίδια. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς που μας δίνει έξτρα ώθηση και μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι».

Στέφανος Μιχαηλίδης (διεθνής πίβοτ):
«Αρχικά το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Αυτό που κυνηγάμε είναι η πρώτη νίκη σε μια μεγάλη διοργάνωση αλλά και το καλύτερο πλασάρισμά μας για να έχουμε μια πιο βατή κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου. Σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να τα δώσουμε όλα. Όπως και στην πρόκριση στο Ευρωπαϊκό έτσι και αύριο η άμυνα θα είναι ο οδηγός μας. Στην επίθεση θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να βάλουμε τα γκολ που πρέπει να βάλουμε. Αυτό που ζήσαμε όλες τις μέρες με τον κόσμο ήταν κάτι μαγικό. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Ελπίζω να ξαναζήσουμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και να συσπειρώσουμε τον κόσμο γύρω από το χάντμπολ».

Παναγιώτης Παπαντωνόπουλος (διεθνής τερματοφύλακας):
«Ολοκληρώσαμε ένα κύκλο δύο δύσκολων παιχνιδιών κόντρα στη Δανία και την Πορτογαλία. Αύριο έχουμε το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα τα δώσουμε όλα για να έρθει η πρώτη ιστορική νίκη στο EURO. Το θέλουμε πάρα πολύ. Είναι μοναδικές οι στιγμές που ζούμε εδώ στη Γερμανία. Δύσκολα κάποιος ζει τέτοιες στιγμές. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι ώστε στο μέλλον να έρθουν κι άλλες τέτοιες στιγμές και να είμαστε συνέχεια σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων».

Πρόγραμμα- Αποτελέσματα του 6ου ομίλου
(Μόναχο- Olympiahalle)
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024
Πορτογαλία- Ελλάδα 31-24
Δανία- Τσεχία 23-14
Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024
Τσεχία- Πορτογαλία 27-30
Ελλάδα- Δανία 28-40
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024
19:00 Τσεχία- Ελλάδα
21:30 Δανία- Πορτογαλία

Βαθμολογία (σε 2 ματς)
1. Δανία 4
2. Πορτογαλία 4
3. Ελλάδα 0
4. Τσεχία 0

 



e-genius.gr ...intelligent web software