Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Γ. Ζαραβίνας: Με περηφάνια, τιμή και αυταπάρνηση η Εθνική στο EURO

| Εθνική Ομάδα Ανδρών

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την πραγμάτωση ενός ονείρου πολλών ετών για το ελληνικό χάντμπολ, την συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό θα συμβεί τον Ιανουάριο στα γήπεδα της Γερμανίας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να συμμετέχει στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης, στο Μόναχο, απέναντι σε Πορτογαλία, Τσεχία και την υπερδύναμη Δανία.

Αυτές τις μέρες ξανάσμιξαν στη Θεσσαλονίκη οι πρωταγωνιστές της σπουδαίας πρόκρισης, οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα καμπ έξι ημερών, που ισοδυναμεί με το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας για το EURO.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας, μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΟΧΕ για τη διάθεση των παικτών του, για το στίγμα και τα χαρακτηριστικά της ομάδας, για το πρόγραμμα της προετοιμασίας, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες και τα κίνητρα που γεννά το EURO στην Εθνική ομάδα.

"Εδώ και πάρα πολύ καιρό, ακόμη και πριν εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην τελική φάση του EURO, τα παιδιά χαίρονται και έχουν κάνει την Εθνική ομάδα προτεραιότητά και προσωπική τους υπόθεση. Κάθε φορά που είναι εδώ φαίνεται ότι είναι αγαπημένοι μεταξύ τους και διασκεδάζουν την παρουσία τους. Ψάχνουν τη στιγμή που θα ξαναβρεθούν όλοι μαζί, είτε αγωνίζονται στην Ελλάδα, είτε σε ομάδες του εξωτερικού. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ βασικά για οποιαδήποτε ομάδα και για τις καλές και για τις κακές στιγμές", είπε σχολιάζοντας το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας.

Αναφερόμενος στην προετοιμασία, σημείωσε ότι "τώρα στη Θεσσαλονίκη διάγουμε την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας για την καινούρια μας προσπάθεια, την παρουσία μας στο EURO. Αυτό το στάδιο είναι σημαντικό για εμάς και θα παίξουμε δύο δυνατά επίσημα φιλικά με τα Σκόπια. Έχει αξία για εμάς να δώσουμε δυνατούς φιλικούς αγώνες απέναντι σε χώρες που τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς παρούσες σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Θα προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα, να ξαναθυμηθούμε και να παγιώσουμε τα δυνατά χαρακτηριστικά μας και επίσης θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε κάποια νέα πρόσωπα στην ομάδα συνδέοντας έτσι την Εθνική Ανδρών με την Εθνική Νέων που συμμετείχε το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Άλλωστε η Εθνική Ανδρών πρέπει να είναι ανοιχτή απέναντι σε νέα παιδιά που προσπαθούν και διεκδικούν θέση. Η δεύτερη συνάντησή μας θα γίνει μετά τις 16-17 Δεκεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας".

Για όλα τα μέλη της Εθνικής ομάδας η παρουσία στο EURO, αποτελεί μια καθημερινή έγνοια, ακόμη στις περιόδους που ο καθένας βρίσκεται στο σύλλογό του. Αυτό επιβεβαιώνει ο Γιώργος Ζαραβίνας λέγοντας ότι "πλέον η ενασχόληση με την Εθνική ομάδα είναι καθημερινή. Όλοι οι συνεργάτες στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε στοιχεία και να αναλύουμε τους αντιπάλους. Αυτό γίνεται επιλεκτικά και από τους ίδιους τους αθλητές. Γνωρίζουν τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, τις παρακολουθούν σε παλαιότερους αγώνες τους. Προσπαθούμε δειλά δειλά και εμείς, χωρίς να αποσπούμε την προσοχή τους από τις ομάδες τους να τους δίνουμε κάποια στοιχεία, ώστε όταν βρισκόμαστε να είμαστε πιο έτοιμοι γι' αυτά που θέλουμε να κάνουμε".

Η Ελλάδα, ως πρωτοεμφανιζόμενη σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αναμφίβολα συγκαταλέγεται στα αουτσάιντερ. Όμως, σε κάθε περίπτωση, μόνο με φόβο δεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία. Όπως τονίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής "είναι τόσο δυνατή η στιγμή της συμμετοχή μας στην τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης μετά από τόσα πολλά χρόνια, που εκτός από προσμονή δημιουργείται και το συναίσθημα της υπευθυνότητας, ώστε να πάμε εκεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και να αντιπροσωπεύσουμε τη  χώρα μας.  Εμείς θα ταξιδέψουμε στη Γερμανία με κύρια χαρακτηριστικά την τιμή και την περηφάνια που πρέπει να έχει η ομάδα αντιπροσωπεύοντας το ελληνικό χάντμπολ σε μια μεγάλη διοργάνωση. Αυτό το EURO είναι ξεχωριστό καθώς θα διεξαχθεί στη "Μέκκα" του αθλήματος, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα εκεί. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι σίγουρα θα έχουμε μαζί μας πολλούς Έλληνες, συμπατριώτες μας που ζουν εκεί και επίσης περιμένουν με τιμή και περηφάνια να δουν την  ομάδα από κοντά. Θεωρώ ότι όλες οι συγκυρίες αυτές συγκλίνουν ώστε ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ως ομάδα να αντιπροσωπεύσουμε τη χώρα μας όσο το δυνατόν καλύτερα, με περηφάνια και αυταπάρνηση".e-genius.gr ...intelligent web software