Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Στ. Αγγελούδης: "Εθνική Ελλάδος γεια σου"

| Εθνική Ομάδα Ανδρών
Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωπος του αθλήματος, Στέλιος Αγγελούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στο EURO 2024:

"Το ελληνικό χάντμπολ είναι εδώ. Η Εθνική μας Ομάδα στάθηκε όρθια μέσα από δυσκολίες, αναγεννήθηκε και μας κάνει περήφανους με την πρόκρισή της, για πρώτη φορά, στην τελική φάση ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πλέον μπορούμε να φωνάξουμε... Εθνική Ελλάδος γεια σου...

Η συγκίνησή μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, διότι βλέπω μία δεύτερη γενιά αθλητών να έχουν στα μάτια τους εκείνη τη λάμψη που είχαν και οι Ολυμπιονίκες μας πριν μία εικοσαετία. Βλέπω την Εθνική μας Ομάδα να λάμπει και πάλι.

Σε όλους τους συντελεστές αυτή της πρόκρισης αξίζουν συγχαρητήρια. 

Στους Αθλητές μας, που τα τελευταία χρόνια, αν και ερασιτέχνες στην πλειοψηφία τους, λειτουργούν επαγγελματικά και κατάφεραν να κοιτούν στα μάτια υπερδυνάμεις του αθλήματος. 

Στο τεχνικό επιτελείο, που αποδεικνύει ότι ο Έλληνας Προπονητής έχει τις δυνατότητες να καθοδηγεί ομάδες στο δρόμο των επιτυχιών.
Στην Ομοσπονδία, που τα τελευταία χρόνια δεν διστάζει να βάλει ψηλά τον πήχη. Επενδύει στην Ανάπτυξη, αναλαμβάνει τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων και έθεσε ως προτεραιότητα την επιστροφή της Εθνικής ομάδας στις τελικές φάσεις της ελίτ του αθλήματος. 

Σε αυτή την προσπάθεια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρέχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια, όπως είναι η συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο των Εθνικών Ομάδων, Γκι Πετιζιράρ. 

Απώτερος στόχος, φυσικά, είναι η απόκτηση ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και η ΕΟΕ θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε η Εθνική μας ομάδα να πάρει την πρόκριση για το Παρίσι.

Πρέπει πλέον και η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στο Ελληνικό Χάντμπολ. Ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών, που θα στεγάσει τις Εθνικές μας ομάδες, αποτελεί τη μεγάλη ανάγκη του αθλήματος, ώστε να έρθουν ακόμη καλύτερες ημέρες. Ελπίζουμε ότι αυτό το δίκαιο αίτημα, θα γίνει πραγματικότητα".


e-genius.gr ...intelligent web software