Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

«Έχει έρθει η σειρά μας να πάρουμε μία μεγάλη πρόκριση»

| Εθνική Ομάδα Ανδρών

Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό (18:00-ertflix) αγώνα Ελλάδα- Ολλανδία για τα προκριματικά του EURO 2024.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, της Εθνικής Ανδρών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Βιολιτζής (αρχηγός αποστολής- μέλος ΔΣ ΟΧΕ):

«Απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο της Χαλκίδας και των γύρω περιοχών να έρθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν την Εθνική μας ομάδα. Μια Εθνική ομάδα που έχει κάνει περήφανους τους Έλληνες με μεγάλες νίκες στο συγκεκριμένο γήπεδο επί της Βοσνίας και του Μαυροβουνίου, χώρες ιδιαίτερα προηγμένες στο άθλημα, αλλά και με νίκες σε δύσκολες και ιδιαίτερες έδρες επί της Τουρκίας και του Κοσσόβου. Αν αυτές οι νίκες γίνονταν σε άλλα αθλήματα θα είχαν προβληθεί περισσότερο. Το άθλημα μας χρειάζεται τη βοήθεια των ΜΜΕ. Όλοι μας να προσπαθήσουμε να φέρουμε στο γήπεδο, ένα συγγενή, ένα φίλο. Είναι σημαντικό να έχουμε αύριο κόσμο και να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά που ότι κάνουν το κάνουν καθαρά από αγάπη για το χάντμπολ και τη χώρα. Αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη αθλητικά χώρα, έχουν υψηλό επίπεδο σε πολλά αθλήματα. Πιστεύω θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα κερδίσουμε, ώστε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για το ΕURO».

Παναγιώτης Νικολάου (Αντιπρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ):
«Εύχομαι να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αύριο. Για το Δήμο Χαλκίδας αποτελεί μεγάλη τιμή η παρουσία της Εθνικής ομάδας στην πόλη μας. Ο κόσμος της Χαλκίδας συμπαραστάθηκε στην Εθνική στα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε εδώ και το ίδιο πιστεύουμε θα γίνει και αύριο. Η επιλογή της Χαλκίδας και από εσάς δείχνει ότι βλέπετε και εσείς την αποδοχή και τη συμπαράσταση που έχει το άθλημα εδώ. Ως εκπρόσωπος του ΔΟΑΠΠΕΧ καλούμε όλους τους Δημότες μας να έρθουν στο γήπεδο και να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής ομάδας, ώστε να τη βοηθήσει να πετύχει το στόχο της».

Ηλίας Μπουρμάς (Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας):
«Είναι μεγάλη τιμή για άλλη μια φορά να φιλοξενούμε την Εθνική ομάδα χάντμπολ και να τείνει η Χαλκίδα, η Περιφέρεια μας, να αποτελέσει τη φυσική έδρα της Εθνικής μας. Αυτό μας γεμίζει με υπερηφάνεια και υποχρέωση. Μας έχετε αποδείξει με την παρουσία σας εδώ και τη θέληση και την αυταπάρνηση και το ταλέντο και το χαρακτήρα των αθλητών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ζήσαμε φοβερές στιγμές εδώ με τις εμφανίσεις σας και τις νίκες σας. Είναι δεδομένο πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο, θα είναι… καυτό. Το άθλημα μέσα από τις δράσεις σας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη δυναμική. Εμείς θα προσπαθήσουμε μαζί με την Ομοσπονδία να μυήσουμε το χάντμπολ στα σχολεία, στα μικρά παιδιά και να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και το 2023».

Γιώργος Ζαραβίνας (Ομοσπονδιακός Προπονητές):
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε πάλι εδώ στη Χαλκίδα. Είναι σημαντικό να είμαστε σε γνώριμο περιβάλλον, σε συνθήκες που έχει προσαρμοστεί. Νιώθουμε τη Χαλκίδα σαν φυσική μας έδρα. Σαφώς πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Χαλκιδέων για τη φιλοξενία. Υπάρχει μία θετική ενέργεια, θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην αγωνιστική μας ταυτότητα και να βάλουμε τον κόσμο στην εξίσωση, να του δώσουμε το έναυσμα και τη σπίθα να μας βοηθήσει. Είναι ένα παιχνίδι που τον περιμένουμε πολύ, ένα ματς που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην τελική έκβαση του ομίλου. Πάντα οι εντός έδρας αγώνες σε αυτές τις προκριματικές φάσεις είναι καθοριστικοί. Χρειάζεται να έχουμε καλή απόδοση στην άμυνα, γιατί η Ολλανδία είναι ομάδα με καλές επιθετικές αρετές και ιδιαίτερα στο ένας εναντίον ενός. Είμαι σίγουρος ότι στην επίθεση θα βρούμε το γνώριμο πρόσωπο μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι να φανούμε σκληροί και δυσκολοκατάβλητοι στην άμυνα».

Πέτρος Κανδύλας (Διεθνής πλέι μείκερ):
«Ευχαριστούμε πολύ τους τοπικούς φορείς για τη φιλοξενία. Εκ μέρους των αθλητών αυτό που ειπώθηκε ότι η Χαλκίδα έχει γίνει η φυσική έδρα της Εθνικής ισχύει 100%, το νιώθουμε, είναι αυτό το έξτρα κίνητρο που μας δίνει και ο κόσμος που τον ευχαριστούμε. Είμαστε ένας κορμός αθλητών που βρισκόμαστε μαζί 5-6 χρόνια, που παλεύουμε για μία πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει βρει τη χημεία της μέσα από τις νίκες, από τις παραστάσεις, από τις ήττες. Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο να κοιτάζουμε στα μάτια μεγάλες δυνάμεις του χάντμπολ και θεωρώ πως έχει έρθει η σειρά μας να πάρουμε μία πρόκριση στα τελικά του ΕURO που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη στα νέα παιδιά, στους νέους αθλητές, αύριο θα έρθουν στο γήπεδο πολλά παιδιά και θέλουμε να δουν την αγάπη, το πάθος, τη θέληση και τη πίστη που έχουμε στην Εθνική. Η Εθνική ομάδα είναι ο καθρέπτης του ελληνικού χάντμπολ και με μία επιτυχία της ανεβαίνει όλο το άθλημα».



e-genius.gr ...intelligent web software