Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

«Πρώτη» της Εθνικής Ανδρών στο ΣΕΦ

| Εθνική Ομάδα Ανδρών

Στο γήπεδο χάντμπολ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες με Κροατία (12/10) και Ολλανδία (16/10) για τα προκριματικά του ΕURO 2024.

Νέα πρόσωπα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ο δεξιός ίντερ Αχιλλέας Τόσκας (Βianco Monte Δράμα), ο αριστερός ίντερ Γιώργος Ελευθεριάδης (ΠΑΟΚ)και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Μπαμπατζανίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας).

Σε σχέση με το ρόστερ που διεκδίκησε την περσινή σεζόν και έφτασε μία… ανάσα από την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, με απολογισμό 9 νίκες σε 10 παιχνίδια, απουσιάζουν ο Τζωρτζίνης που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο Καραμπουρνιώτης που έχει ένα προσωπικό θέμα, το οποίο τον καθιστά αμφίβολο για αυτή τη σειρά αγώνων.

«Να διατηρήσουμε τα κέρδη από την περσινή διαδικασία»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Ζαραβίνας μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:
«Αυτό που εμείς θέλουμε σε αυτά να νέα προκριματικά είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και τα κέρδη που αποκομίσαμε από την περσινή διαδικασία. Η υπεράσπιση της έδρας μας, ο ενθουσιασμός, η θετική ενέργεια, η διάθεση και η αυταπάρνηση που δείχνουν οι αθλητές, ώστε να συμμετέχουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στην Εθνική ομάδα και η στήριξη του κόσμου που αγκάλιασε την προσπάθεια της ομάδας.
Είναι γνωστή σε όλους η δυναμική των αντιπάλων μας. Η Κροατία δεν χρειάζεται συστάσεις, συγκαταλέγεται διαχρονικά στις κορυφαίες υπερδυνάμεις του αθλήματος, ενώ η Ολλανδία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πολλά άλματα με αποτέλεσμα να μπορεί να κοιτάζει στα μάτια και να κερδίζει οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο. Επιπλέον προέρχονται από αλλαγή προπονητή που σίγουρα θα τους δώσει άλλη ψυχολογία.
Είναι ξεκάθαρο ότι ήμασταν άτυχοι στην κλήρωση, όπως επίσης και ότι για να παίξουμε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, πρέπει η Εθνική να έχει διάρκεια και να κάνει νίκες απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους».

Οι αθλητές που κλήθηκαν στο 1ο στάδιο της προετοιμασίας είναι οι: Δομπρής, Παπαβασίλης, Πασσιάς, Κανδύλας, Μιχαηλίδης, Μπάγιος (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Κεδέρης, Λιάπης, Ηλιόπουλος, Αραμπατζής, Παπαδιονυσίου (ΑΕΚ), Μάλλιος, Τερλέτσκι (Διομήδης Άργους), Τζηράς, Κολλύρης (ΑΣΕ Δούκα), Τόσκας (Δράμα 1986), Κωστακίδης (Αερωπός Έδεσσας), Ελευθεριάδης (ΠΑΟΚ), Μπαμπατζανίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας).

Οι αθλητές που θα επιλεγούν, καθώς και οι Μπόσκος, Παπαντωνόπουλος (Αντεμάρ Λεόν- Ισπανία), Μυλωνάς (Δρέσδη- Γερμανία), Μπουκοβίνας (Γκροσβάλσταντ- Γερμανία) και Κρητικός (Φοσκάνι 2007- Ρουμανία)θα πάρουν μέρος στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (Σπίτι του Χάντμπολ) το διάστημα 8-10/10.



e-genius.gr ...intelligent web software