Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Δανήλος: «Είμαστε εδώ για να παλέψουμε μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια»

| 16η Μεσογειάδα Ναυπλίου

Αρχίζει αύριο στο Ναύπλιο και το κλειστό της Αγίας Τριάδας το 16ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών που φέτος διεξάξεται στην ηλικιακή κατηγορία των Νεανίδων Κ17.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την προετοιμασία τoυ στο Αίγιο, ενώ σήμερα προπονήθηκε στο κλειστό της Αγίας Τριάδας. 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων Κ17 Μενέλαος Δανήλος δήλωσε:  «Είναι μία πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την ομοσπονδία οι πρώτες φουρνιές των Εθνικών ομάδων να συμμετέχουν σε Μεσογειακούς Αγώνες με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό το καλοκαίρι έχοντας παραστάσεις από δυνατά ματς.  Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας καθώς όλα αυτά τα χρόνια παρατηρήσαμε ότι φτάναμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δεν είχαμε καθόλου παιχνίδια και τα παιδιά μας δεν ήξεραν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.

Και πέρσι Μαυροβούνιο και φέτος για μας είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με πολλές Εθνικές ομάδες και υψηλού επιπέδου, αλλά και επιπέδου κοντά σε μας, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, να πατήσουμε στο γήπεδο, να πάρουμε θάρρος, να βρούμε ένα τρόπο να παίξουμε, καθώς είναι η πρώτη Εθνική ομάδα σαν ηλικία με την οποία συμμετέχουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα κάνουμε λάθη, σίγουρα, γιατί είναι πρώτη φορά που παίζουμε, αλλά είμαστε εδώ να τα διορθώσουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια και θα δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο.

Είναι εδώ η Ισπανία, το Μαυροβούνιο, η Κροατία και η Ρουμανία, ομάδες Α’ κατηγορίας που είναι πάρα πολύ καλές, καθώς γνωρίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι χωρισμένο σε Α’ και Β’ κατηγορίας ομάδες. Εμάς μας ενδιαφέρει να παίζουμε και παιχνίδια με αυτές τις ομάδες ξέροντας ότι είναι αρκετά καλύτερες από μας. Αλλά πρέπει να δείξουμε και τις δικές μας δυνατότητες να δούμε που βρίσκεται το υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Νομίζω ότι αυτές οι 9 ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, στα παιχνίδια που μπορούμε να πάρουμε πόντους και στα παιχνίδια που πρέπει να δούμε πόσο μακριά και πόσο κοντά βρισκόμαστε εμείς σε σχέση με τα προηγμένα κράτη.

Στόχος συγκεκριμένος είναι καθαρά το αγωνιστικό πλάνο και το πόσο μπορούμε να ετοιμάσουμε την ομάδα μας ώστε να είμαστε πολύ έτοιμοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς το Ευρωπαϊκό δίνει προκρίσεις. Όχι ότι δεν είναι πολύ σημαντικοί αγώνες οι Μεσογειακοί, αλλά πραγματικά μας δείχνουν τον τρόπο να πάρουμε παιχνίδια στην πλάτη μας, να δούμε και εμείς τα παιδιά, καθότι δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί, να τα μάθουμε και εμείς να μας μάθουν κι αυτά, να μάθουν την νοοτροπίας της Εθνικής ομάδας. Υπάρχει μια γαλούχηση η οποία έρχεται από αυτή την ηλικία μέχρι να φτάσουμε στην Εθνική Γυναικών που θέλουμε να ανεβάσουμε όσο περισσότερες μπορούμε και οι οποίες θα έχουν και τη γνώση και το μέταλλο να πάνε στην Εθνική Γυναικών όσο μπορούμε ψηλότερα. Γιατί, όλα για αυτό τον λόγο γίνονται».



e-genius.gr ...intelligent web software