Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Το Ναύπλιο καλωσορίζει τις αθλήτριες της Μεσογείου

| 16η Μεσογειάδα Ναυπλίου

Στο δημαρχείο Ναυπλίου, με την επίσημη παρουσίαση, άνοιξε η αυλαία των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Χάντμπολ Γυναικών U17, που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Αγίας Τριάδας από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου.

Οικοδεσπότες της σημερινής παρουσίασης ήταν ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, Τάσσος Χειβιδόπουλος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, Μαρία Ράλλη.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή εννιά χωρών (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Κόσσοβο, Τυνησία) και αυτή είναι η πρώτη διοργάνωση που γίνεται στο Ναύπλιο μετά τη μετάφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στην πόλη.

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ναυπλιέων, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας).

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν: 

Τάσσος Χειβιδόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή, γενικά για το άθλημα μας και θέλω να πιστεύω πως είναι και μία ιδιαίτερη στιγμή για την περιοχή μας την Πελοπόννησο, την Αργολίδα και το Ναύπλιο. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες Χάντμπολ γυναικών. Μία διοργάνωση που φιλοξενείται στο Ναύπλιο από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Μαρτίου.
Είναι εννέα ομάδες, δυστυχώς την τελευταία στιγμή υπήρξε μία ακύρωση από την Αλγερία εξαιτίας κάποιων προβλημάτων με τις βίζες. Είναι ομάδες με αθλήτριες ηλικίας κάτω των 17 ετών, δηλαδή νεάνιδες και θα αγωνιστούν στο γήπεδο της Αγίας Τριάδας που πρόσφατα ανακαινίστηκε. Ένα γήπεδο που έχει ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές προκειμένου να φιλοξενεί τέτοιους αγώνες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μετά την εγκατάσταση της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης στο Ναύπλιο, ήδη το Ναύπλιο έχει την πρώτη διοργάνωση που προκύπτει και από τη συμφωνία που κάναμε όταν ήρθε εδώ να εγκατασταθεί η Μεσογειακή Συνομοσπονδία. Είναι σημαντικό ότι στην Ελλάδα φιλοξενείται μία διεθνής ομοσπονδία όπως η Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χάντμπολ. Και δεν φιλοξενείται στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ελληνική πόλη, αλλά στο Ναύπλιο.
Γενικότερα η περιοχή έχει φιλοξενήσει αρκετές και μεγάλες διοργανώσεις είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που καταφέραμε να έρθει η Μεσογειακή Συνομοσπονδία στο Ναύπλιο. Επίσης εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος και ως ντόπιος και άνθρωπος του αθλήματος να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" πρώτα από όλα για το αγκάλιασμα της ιδέας από τον Δημήτρη Κωστούρο. Από την πρώτη στιγμή και ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια αντιλαμβανόμενοι πόσο σημαντικό είναι η διεθνοποίηση ενός χώρου πάνω σε ένα συγκεκριμένο γεγονός όπως είναι ο αθλητισμός. Γίνονται πάρα πολλά πράγματα στο Ναύπλιο στον αθλητισμό. Είναι χαρά μας που και το άθλημα μας εκπροσωπείται μέσα σε αυτό τον οργασμό εκδηλώσεων. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης - και να απολογηθώ - την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και τους περιφερειακούς συμβούλους της Αργολίδας γιατί αγκάλιασαν και αυτοί από την πρώτη στιγμή και συμμετείχαν στην προσπάθειά μας και οικονομικά. Θα είναι τις επόμενες ημέρες μαζί μας εκπρόσωπος της περιφέρειας. Σήμερα από ένα λάθος που προέκυψε από ένα ανθρώπινο γεγονός, έγινε μία κακή συνεννόηση και για αυτό το λόγο δεν είναι μαζί μας ο κ. Γιάννης Μαντζούνης. Θα είναι τις επόμενες ημέρες μαζί μας.
Η ανάληψη μιας διεθνούς διοργάνωσης νέων γυναικών είναι μία κίνηση που για εμάς στην ΟΧΕ περιέχει έναν πολύ βαθύ συμβολισμό. Η ΟΧΕ ήταν η πρώτη ομοσπονδία που έκανε επίσημη συνεργασία με την Ολυμπιονίκη του πόλο και Πρόεδρο των Olympians Βούλα Κοζομπόλη για το πρόγραμμα “Make place for one more woman”, πιστεύοντας πραγματικά ότι η παρουσία της γυναίκας στον αθλητισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως είναι και στην κοινωνία μας γενικότερα.
Από τότε έχουμε κάνει πάρα πολλές κοινές εκδηλώσεις και μία από αυτές είναι και αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρχουν επισκέψεις από Ολυμπιονίκες τις επόμενες ημέρες.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους συνεργάτες του Δήμου Ναυπλιέων, την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Περιβάλλοντος - Αθλητισμού και Τουρισμού, Μαρία Ράλλη, για την πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια που έκαναν μαζί με τους δικούς μας συνεργάτες προκειμένου να είναι μία άρτια διοργάνωση. Να ευχαριστήσω τους εθελοντές και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που πραγματικά έχουν δώσει την ψυχή τους και θα τη δώσουν και τις επόμενες ημέρες προκειμένου αυτές οι εννέα ομάδες να ευχαριστηθούν την περιοχή. Το πρόγραμμα θα είναι λίγο συμπιεσμένο τις πρώτες ημέρες, προκειμένου τις υπόλοιπες ημέρες να έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν την περιοχή και να δουν το κάλλος, την ιστορικότητά της και τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι κάτοικοί της. Εύχομαι να γίνει μία καλή διοργάνωση, να είναι υγιείς οι αθλήτριες, να μην έχουμε κανέναν τραυματισμό, να πάνε καλά οι αγώνες και να ευχηθώ μία καλή αρχή διότι οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών είναι μόνο η αρχή για το Ναύπλιο και την Πελοπόννησο. Είναι μόνο η αρχή μιας εξαιρετικής συνεργασίας που έχει η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, η Μεσογειακή Συνομοσπονδία ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να φιλοξενήσουμε όσο πιο πολλές μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις γίνεται στα μέρη μας, οι οποίες θα μας κάνουν γνωστούς στις χώρες που εκπροσωπούνται, γνωστούς στις χώρες που εκπροσωπεί η Μεσογειακή Συνομοσπονδία και φυσικά στους ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή μας».

Δημήτρης Κωστούρος (Δήμαρχος Ναυπλιέων): «Είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την έναρξη μιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης στο άθλημα του χάντμπολ. Είναι η πρώτη μετά την ανάληψη από το Δήμο Ναυπλιέων της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης. Όπως πολύ καλά είχαμε σχεδιάσει για το επόμενο βήμα της διεθνοποίησης του αθλητισμού στην περιοχή μας, έτσι και έγινε, να γίνονται δηλαδή πολύ μεγάλα διεθνή πρωταθλήματα εδώ με τη συνεργασία φυσικά της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας και της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος.
Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τον Τάσσο Χειβιδόπουλο, ως μέλος της επιτροπής της διοργάνωσης και ως Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ, αλλά και ως ντόπιο πατριώτη μας, για την συνεισφορά του να έρθει εδώ η Συνομοσπονδία, αλλά και η διοργάνωση που έχουμε αναλάβει.
Το Ναύπλιο γνωρίζουμε όλοι ότι έχει μία ιστορικότητα απαράμιλλη και ομορφιά επίσης ασυναγώνιστη. Όμως όλα αυτά αν δεν αξιοποιηθούν και δεν αναδειχθούν, μπορεί να μείνουν ανεκμετάλλευτα. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι. Εδώ ο κόσμος δεν έρχεται μόνο για να δει τα μνημεία μας και την ομορφιά του τόπου, αλλά έρχεται για να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις πολύ μεγάλου βεληνεκούς και αθλητικές εκδηλώσεις επίσης διεθνούς φήμης.
Μία τέτοια είναι αυτή στην οποία εννέα Εθνικές Ομάδες με νεάνιδες θα συναγωνιστούν στο γήπεδο της Αγίας Τριάδας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η εκμετάλλευση και της Περιφέρειας στο Δήμο Ναυπλιέων είναι ένα γεγονός. Δεν νομίζω κάνεις να ονειρευόταν ότι θα γίνονταν τέτοιες τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις εδώ. Το ονειρευόμασταν εμείς και επειδή συνηθίζουμε αυτά που ονειρευόμαστε με τους ανθρώπους μας, να τα κάνουμε πραγματικότητα, ένα από αυτά είναι και το πρωτάθλημα που έχουμε μπροστά μας. Για εμάς είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση και κάθε αρχή και δύσκολη. Αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Έχουμε με την Συνομοσπονδία μία συνεργασία πολύ καλή που μας μαθαίνει πράγματα και νομίζω ότι προσθέτει πολλά στην αξία του Δήμου μας, γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πόσο πολυδιάστατος είναι αυτός ο Δήμος. Τις επόμενες ημέρες, η καρδιά της Ελλάδας - και όχι μόνο και χωρίς αυτό να είναι υπερβολή - θα χτυπάει στην Αγία Τριάδα και στο Δήμο Ναυπλιέων. Μέσω του live streaming όλος ο πλανήτης ο όποιος ενδιαφέρεται για το άθλημα του χάντμπολ - γιατί μιλάμε για εθνικές ομάδες - όπου και να βρίσκονται στον πλανήτη οι άνθρωποι που παρακολουθούν χάντμπολ θα βλέπουν αυτή τη διοργάνωση για να δουν τις κορυφαίες αθλήτριες αυτής της ηλικίας στην Μεσόγειο να συναγωνίζονται στο δικό μας τόπο. Αυτό λοιπόν είναι κρίμα να μην το παρακολουθήσουν τα δικά μας παιδιά, τα οποία μέσω των σχολείων και συνεργασιών με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα φροντίσουμε να βρίσκονται εκεί σε κάποια παιχνίδια. Αλλά και όλος ο κόσμος της Πελοποννήσου, της Αργολίδας, της Νοτίου Ελλάδος που θέλει να έχει άποψη γενικά για το επίπεδο αυτό.
Θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι συνετέλεσαν να έρθει η διοργάνωση. Έχει πάρα πολύ δουλειά, είναι πολύ υψηλού επιπέδου με πολλές λεπτομέρειες. Μας μαθαίνει πράγματα, μιας και ο Δήμος Ναυπλιέων έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πώς στο οργανωτικό επίπεδο των πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, χωρίς αυτό να είναι ποτέ αρκετό. Για να μπορούμε να πάμε ακόμα ψηλότερα. Και αυτό κάνουμε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου δίπλα μας, με την ΟΧΕ δίπλα μας, οι συνεργάτες μου και στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Τουρισμού αλλά και στον Δήμο, αγωνίζονται και κοπιάζουν όλη την ημέρα για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.
Καλώ όλο τον κόσμο να είναι παρών σε ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα αγώνων έτσι ώστε να απολαύσει το υψηλό επιπέδων στο αγώνισμα του χάντμπολ αλλά και να δείξει ότι και οτιδήποτε αθλητικό στον τόπο μας έχει μία μεγάλη αγκαλιά, να το αγκαλιάσει και να το ζεσταίνει, ώστε και στο επόμενο διάστημα να έχουμε τέτοιες διοργανώσεις. Καλή επιτυχία στις ομάδες».

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: 16οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ - YouTube



e-genius.gr ...intelligent web software