Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Αναγέννηση Άρτας- ΠΑΟΚ 28-29

| Κύπελλο Γυναικών

Ο ΠΑΟΚ Mateco νίκησε 29-28 την Αναγέννηση Άρτας στον 1ο ημιτελικό του 19ου Final Four του Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στην Ηγουμενίτσα και προκρίθηκε για 9η φορά στην ιστορία του στον τελικό.
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά θα διεκδικήσει το 5ο συνεχόμενο και 7ο συνολικά Κύπελλο της ιστορίας του, απέναντι στο νικητή του 2ου ημιτελικού ΑΕΚ- ΟΦΝ Ιωνίας.
Το παιχνίδι ήταν άκρως ανταγωνιστικό με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος και να κρίνεται στις λεπτομέρειες.
Η πολυνίκης του θεσμού με 10 κατακτήσεις, ομάδα της Άρτας έκανε μεγάλη προσπάθεια, παρότι ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Είχε μάλιστα την ατυχία να χάσει από νωρίς (21’) την Ελένη Προκοπίδου με κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στη Χατζηπαρασίδου, αλλά παρόλα αυτά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει το -3 (4-7) και να ισοφαρίσει 12-12 και 13-13 στο 25’ με την Μούρνου. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε δις για το 13-15, αλλά και πάλι η Μούρνου ισοφάρισε στην εκπνοή για το αποτέλεσμα (15-15) του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε μικρό προβάδισμα με την Άρτα να καταφέρνει να προσπεράσει για πρώτη φορά στο ματς με πέναλτι της Σκάρα για το 23-22 στο 45’ και το 24-23 στο 46’
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με σερί 4-0 γύρισε το ματς, φτάνοντας στο 24-27 με τις Ζυγούρα και Χατζηπαρασίδου στο 52’ και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και κρίσιμα γκολ της Βράνσιτς για το τελικό 28-29.
Μεγάλο ματς για την Αναγέννηση έκαναν η Νούλα (5 γκολ) και η Μούρνου (7 γκολ), ενώ πρώτη σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν η Χατζηπαρασίδου (8 γκολ).

Δηλώσεις

Εμανουέλλα Τσικνάκη (τερματοφύλακας ΠΑΟΚ):

«Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Εννοείται πως σε έναν θεσμό όπως είναι το Κύπελλο, όπου τα ματς είναι νοκ-άουτ, ο καθένας θα μπει μέσα και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του, όποιες και αν είναι αυτές. Η Άρτα σήμερα αυτό έκανε. Προσπάθησε να είναι ανταγωνιστική 60 λεπτά και νομίζω το κατάφερε. Δώσαμε εμείς το δικαίωμα να το κάνει αυτό η Άρτα, η άμυνά μας σήμερα δεν ήταν τόσο καλή, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα έγραψε ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε, και αύριο έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλό, όποιος και αν είναι αυτός».

Σχετικά με το αν προτιμά κάποια ομάδα στον τελικό, είπε: «Δεν προτιμάω κανέναν, για μένα είναι το ίδιο όποια και αν αντιμετωπίσουμε. Από εκεί και πέρα, παίζει μία ομάδα που είναι πολλά χρόνια μαζί, έχει ομοιογένεια, έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, αλλά και μία νεοσύστατη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, που είναι η πρώτη της χρονιά φέτος και έχει καταφέρει να βρίσκεται σε ένα final-4. Το φαβορί είναι η Νέα Ιωνία, αλλά και η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι μπορεί από το παιχνίδι».

Λένα Μούρνου (αριστερή ίντερ Άρτας):

«Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, ξέραμε ότι θα είναι έτσι το παιχνίδι, γιατί πάντα ένας αγώνας Κυπέλλου είναι πολύ διαφορετικός από ότι ένας του πρωταθλήματος. Παίξαμε αρκετά καλά και θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στη δική ομάδα, όπως και στον προπονητή, αλλά και τον κ. Κρανιώτη που έχει φτιάξει αυτή την ομάδα. Κάναμε υπερπροσπάθεια, τα δώσαμε όλα, αλλά όσον αφορά τους διαιτητές, δε γίνεται να βάζεις τέτοιους διαιτητές, σε τέτοιους αγώνες. Δεν γίνεται να κρίνονται παιχνίδια από τέτοια σφυρίγματα. Γιατί στο τέλος αυτό έγινε. Υπάρχει το βίντεο, ας καθίσουν να το δουν, και να καταλάβουν τι σφύριζαν στον ΠΑΟΚ, και τι σφύριζαν στην Άρτα. Δεν το συζητάω, ο ΠΑΟΚ έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά καταφέραμε και τους φέραμε στα ίσα. τώρα από εκεί και πέρα ας το δούνε κάποιοι άλλοι. Πρώτος στόχος είναι η 4αδα, από εκεί και πέρα βλέπουμε. Όλα τα παιχνίδια θα κριθούν μετά στην 4αδα. Είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να πάρουμε με τη σειρά όλους τους αγώνες που έρχονται, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και θα κάνουμε ότι μπορούμε από εδώ και πέρα».

Βασίλης Κρανιώτης (Πρόεδρος Αναγέννησης Άρτας και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ):

«Ο ορισμός των διαιτητών ήταν εκ του πονηρού και με δόλο για να αδικηθεί η ομάδα της Αναγέννησης με το πρόσχημα της καταγωγής του ενός διαιτητή από την Άρτα. Ζητάμε την παραίτηση του Προέδρου της ΚΕΔ Κώστα Κατσίκη και εγώ προσωπικά ως μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ άρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του».

AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ- ΠΑΟΚ ΜΑTECO 28-29
Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-5, 5-7, 9-10, 12-13, 15-15 (ημχ), 16-18, 20-22, 23-23, 24-25, 26-28, 28-29
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ(Σεϊρεκίδης): Κολλύρη, Δήμου, Ναντότσι, Σκάρα 5, Νούλα 5, Σπυριδοπούλου, Μούρνου 7, Σαΐντοβα 1, Τσερέπη, Σουρχάν 4, Προκοπίδου 1, Χοβτούν 3, Τσβετκόσκα 2, Παπακοσμά, Τριετίνα, Μάστακα.
ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 8, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 3, Ζυγούρα 4, Καπρινιώτη, Σαμολαδά, Αμβροσιάδου, Σεβδίλη 1, Γκόμες 1, Νταβέφσκα, Ζένελι, Μποριζόφσκα 4, Ριμπέιρο 1, Μπουράτο 7.
Διαιτητές: Ζήσης- Χαραλαμπίδης, Κόκκινη: 20:45 Προκοπίδου (επικίνδυνο παιχνίδι- δεν κρατήθηκε δελτίο) Δίλεπτα: 5-5, Πέναλτι: 9/10-6-7



e-genius.gr ...intelligent web software