Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Αθηναϊκός- ΟΦΝ Ιωνίας 20-36

| Κύπελλο Γυναικών

Στον τελικό του 18ου Final Four του Κυπέλλου Γυναικών o ΟΦΝΙ

Για 14η φορά στην ιστορία της η Νέα Ιωνία προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, επικρατώντας με 36-20 του Αθηναϊκού στον 2ο ημιτελικό του 18ου Final Four που διεξάγεται στη Χαλκίδα.

Ο ΟΦΝ Ιωνίας θα διεκδικήσει αύριο το 6ο του τρόπαιο κόντρα στον κάτοχο επί τρία συναπτά χρόνια ΠΑΟΚ. To παιχνίδι θα αρχίσει στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την Δημόσια Τηλεόραση (ertflix).

Το ματς
Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (2-2) με την Νέα Ιωνία να ξεφεύγει με τρία γκολ διαφορά (2-5)στο 6’ με σερί 3-0. Ο Αθηναϊκός μείωσε σε 3-5 με την Γκλομπάρεβιτς στο 10’, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο, παρότι είχε τις ευκαιρίες, χάνοντας μάλιστα και δύο πέναλτι.
Η Νέα Ιωνία εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Αθηναϊκού και με την μεγαλύτερη ποιότητα που διαθέτει έφτασε στο +6 (3-9) στο 16’ και 6-13 με την Φράγκου στο 22’, ενώ στην συνέχεια διεύρυνε το προβάδισμα της στο 8-17 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Νέα Ιωνία πολύ ανώτερη κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της φτάνοντας σε διαφορές ασφαλείας που τις επέτρεψαν να κάνει και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του τελικού. Το τελικό 36-20 ήρθε άνετα και δίκαια για την ομάδα του Σάσα Ζιβούλοβιτς.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ 20-36
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-5, 3-8, 5-12, 7-14, 8-17 (ημχ.), 10-19, 11-23, 13-27, 17-30, 18-34, 20-36
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζουανόπουλος): Κοτσαμπουϊκίδου, Μακρόγλου, Σιαβαρλή 2, Γιούρισιτς 1, Καββαδία, Βέτκοβα 2, Καμπόιμ, Γάσπαρη, Κούρου, Στρούζου, Βαρούχα, Γκλομπάρεβιτς 5, Νούσια 6, Μάγκου 3, Παπαδημοπούλου 1, Συκιωτάκη.
ΟΦΝΙ (Ζιβούλοβιτς): Μ. Κεπεσίδου, Μουρατίδου 2, Μανιά 4, Κοτρώτσιου 2, Ανδρίτσου 1, Κολλύρη, Καρέλα 3, Μακρή, Φράγκου 4, Ν. Κεπεσίδου 5, Κοντοστεργίου, Ντιμτσούδη 3, Χαριτίδη 3, Νταβίντοβιτς 1, Κωνσταντινίδου 2, Στουγιαννίδου 6.
Διαιτητές: Γράψας- Κυριάκου, Δίλεπτα: 4-9, Πέναλτι:4/6-1/1

Δηλώσεις
Σοφία Ναϊσίδου (τεχνική διευθύντρια ΟΦΝΙ): «Παίξαμε με μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο χάντμπολ και με προσθήκες σημαντικές στο ρόστερ της. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε, αλλά στην συνέχεια βρήκαμε τον ρυθμό μας. Χαιρόμαστε που θα συμμετέχουμε για άλλη μια φορά σε έναν τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι γνώριμος αντίπαλος, είναι μια πολύ καλή ομάδα, χαιρόμαστε που επενδύει στο γυναικείο χάντμπολ. Νομίζω ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας, κάθε ομάδα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της».

Δημήτρης Τζουανόπουλος (τεχνικός Αθηναϊκού): «Ξέραμε ότι ήμασταν το αουτσάιντερ, είχαμε ένα πρόβλημα με την Τζούρισιτς και αυτό μας στοίχησε και ψυχολογικά. Έπρεπε να παίξουμε με διάφορα σχήματα που δεν τα είχαμε δοκιμάσει πλήρως γιατί η ομάδα είναι καινούργια με τρεις προσθήκες την τελευταία εβδομάδα. Χιόνια, πανδημία μας έχουν πάει λίγο πίσω, αλλά θα βρούμε τον δρόμο μας και τα κορίτσια το θέλουν πολύ. Κοιτάμε μόνο μπροστά. Βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία».

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software