Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η συνέντευξη Τύπου του 18ου F4

| Κύπελλο Γυναικών

ΠΑΟΚ, ΓΑΣ Καματερού, Αθηναϊκός και ΟΦΝ Ιωνίας διεκδικούν το Κύπελλο Γυναικών

Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας η επίσημη συνέντευξη Τύπου για το 18 Final Four του Κυπέλλου Γυναικών, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των τεσσάρων φιναλίστ, ΠΑΟΚ, ΓΑΣ Καματερού, Αθηναϊκού και ΟΦΝ Ιωνίας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Ανδρέας Μούκιος (Πρόεδρος ΔΕΠ/ΟΧΕ): «Σας καλωσορίζουμε στο 18ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών. Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς πολλά περαστικά στον Κώστα Μαναβή, που είναι άνθρωπος του χάντμπολ, γιατρός των Εθνικών ομάδων και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και της ΔΕΠ. Να ξέρει πως είμαστε όλοι κοντά του και τον στηρίζουμε. Η τελική φάση του θεσμού που συμπληρώνει φέτος 36 χρόνια ζωής διεξάγεται για πρώτη φορά στη Χαλκίδα, σε ένα όμορφο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο covid-19 όπως γνωρίζετε συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί, βάσει λοιπόν των υγειονομικών πρωτοκόλλων έχουν εκδοθεί μόνο 120 προσκλήσεις ανά αγώνα, δηλαδή το 10% της χωρητικότητας του γηπέδου. Κάθε ομάδα θα έχει 40 προσκλήσεις και η Ομοσπονδία άλλες 40. Θα ήθελα να τονίσω ότι με απόφαση της ΔΕΠ/ΟΧΕ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στη μνήμη που αδικοχαμένου Άλκη. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, Ομοσπονδία, Ομάδες, Διαιτητές, Αθλήτριες, ώστε να βγει προς τα έξω η καλύτερη δυνατή εικόνα για το άθλημα μας».

Δημήτρης Πελεκίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ Mateco): «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Δήμο Χαλκιδέων. Θα αγωνιστούμε σ' ένα πολύ όμορφο γήπεδο. Αυτά τα δύο χρόνια μέσα από την συγκυρία που ζούμε όλοι μας με την πανδημία, οι διοργανώσεις όπως είναι το Final-4 δίνουν την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και νομίζω είναι κάτι στο οποίο βοηθάει την ανάπτυξη του αθλήματος. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να γίνει ένα όμορφο τουρνουά αυτό το διήμερο, στο οποίο πρωταγωνίστριες θα είναι οι αθλήτριες».

Μενέλαος Δανήλος (Προπονητής ΓΑΣ Καματερού): «Καταρχάς θέλω να ευχηθώ περαστικά στον γιατρό μας τον Κώστα Μαναβή και να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια της υγείας του, να ξέρει ότι τον σκεφτόμαστε όλοι. Συγχαρητήρια και στις τέσσερις φιναλίστ που έφτασαν έως εδώ. Εμείς και ο Αθηναϊκός έχουμε αντίπαλες τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα τον ΠΑΟΚ και την Νέα Ιωνία που επενδύουν στο γυναικείο χάντμπολ και τα τελευταία 10 χρόνια μονοπωλούν τους τίτλους. Να δώσω συγχαρητήρια και στον Αθηναϊκό για την προσπάθεια που κάνει φέτος, ώστε να μείνει στην κατηγορία, τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τις προσπάθειες τους και για την ιστορία του συλλόγου στο άθλημα. Όσον αφορά την δικιά μας ομάδα εμείς ξεκινήσαμε την σεζόν με την λογική να μείνουμε στην κατηγορία και πραγματικά έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία, είμαστε στο F4 και μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Νομίζω έχουμε ξεπεράσει το ταβάνι μας. Ξέρουμε την δυναμική του ΠΑΟΚ, για εμάς θα είναι μία γιορτή το αυριανό παιχνίδι, έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Ευελπιστώ να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε έναν τελικό ΠΑΟΚ- Νέα Ιωνία, να είναι ένα ματς αντάξιο της ιστορίας των ομάδων. Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για όλα όσα έχει κάνει για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, πραγματικά θέλει ώρα να αναλύσουμε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει επί των ημερών του».

Δημήτρης Τζουανόπουλος (Προπονητής Αθηναϊκού): «Ευχαριστώ και εγώ από την πλευρά μου τον Δήμο Χαλκιδέων για την φιλοξενία. Καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες. Ερχόμαστε –όπως είπε και ο Μενέλαος πριν- ως αουτσάιντερ. Είναι μια γιορτή του αθλήματος μας και εύχομαι να περάσουμε δύο ωραίες ημέρες παίζοντας όμορφο χάντμπολ με πρωταγωνίστριες τις αθλήτριες μας».

Σάσα Ζιβούλοβιτς (Προπονητής ΟΦΝ Ιωνίας): «Εύχομαι προσωπικά, αλλά και ως Νέα Ιωνία, περαστικά στον Κώστα Μαναβή. Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε στο F4, αλλά από την άλλη πλευρά στεναχωριέμαι που για μια ακόμα φορά οι ομάδες μας και οι αθλήτριες μας θα παίξουν σε άδειο γήπεδο και δεν το αξίζουν. Καταλαβαίνουμε φυσικά την κατάσταση με τον Covid-19 και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Είμαι ευχαριστημένος που όλη η ομάδα είναι υγιής, θα τα δώσουμε όλα αύριο, αλλά και στον τελικό. Εύχομαι στο τέλος της διοργάνωσης να κερδίσει το γυναικείο χάντμπολ».

273399757 4758246150949438 3251823856496108906 n

Κώστας Σταματιάδης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Σας καλωσορίζουμε στο κλειστό της Κανήθου, ένα γνώριμο γήπεδο για το χάντμπολ, καθώς εκτός της ΑΕΚ, έχουν αγωνιστεί εδώ παλαιότερα για τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ τόσο ο Δούκας, όσο και ο Πανελλήνιος. Ένα γήπεδο που θα ήταν ιδανικό αν το είχαμε για το άθλημα μας γιατί όπως γνωρίζετε δεν διαθέτουμε εγκατάσταση για το χάντμπολ και γυρίζουμε δεξιά και αριστερά για να μπορούμε να διοργανώνουμε τους αγώνες μας. Είναι όμορφο το συναίσθημα ότι παρά τα όσα βιώνουμε για τρίτο χρόνο με τον covid-19 στο τέλος καταφέρνουμε και παίζουμε. Στόχος είναι η επιβίωση μας ως ερασιτεχνικό άθλημα, αλλά και το πιο αδικημένο από τα ομαδικά. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, τα σωματεία, οι προπονητές, οι αθλητές-τριες, οι παράγοντες και η ομοσπονδία να πάμε το άθλημα μας ένα σκαλί πιο πάνω. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σε μία όμορφη συντροφιά ανάμεσα σε φίλες. Εύχομαι πάνω από’ λα υγεία γιατί βιώνουμε καθημερινά δύσκολες καταστάσεις, ξημερώνει και δεν ξέρουμε τι θα ακούσουμε. Περαστικά και στον δικό μας άνθρωπο τον Κώστα Μαναβή που δίνει την δική του μάχη στο νοσοκομείο. Εσχάτως… ανακαλύψαμε το πρόβλημα της οπαδικής βίας, δεν το είχαμε… ξανακούσει. Χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή, ξαφνικά σκύψαμε όλοι πάνω στο θέμα και ελπίζω να μην κρατήσει μόνο μία εβδομάδα, αλλά παραπάνω και να βρούμε λύση, ώστε να μην σκοτώνονται τα παιδιά μας. Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμο Χαλκιδέων για την παραχώρηση του γηπέδου, ελπίζω να γίνουν ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος».

Πέννυ Αργυροπούλου (αθλήτρια ΠΑΟΚ): «Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες για την πρόκριση τους στο Final-4 του Κυπέλλου, και να ευχαριστήσω την Χαλκίδα για την φιλοξενία. Το Κύπελλο είναι ο πρώτος μας στόχος, και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το πετύχουμε. Ελπίζω όλες οι ομάδες μετά το τέλος της διοργάνωσης να είναι υγιείς. Δυστυχώς δεν θα έχουμε κοντά τον κόσμο να μας στηρίξει, λόγω της πανδημίας, ωστόσο θα αγωνιστούμε για εκείνους, αλλά και για εμάς και εύχομαι να γίνει ένα όμορφο τουρνουά».

Βιβή Καζάκη (αθλήτρια ΓΑΣ Καματερού): «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι με την ομάδα μου στο F4. Μου είχε λείψει αυτή η διοργάνωση, έχω πάρει μέρος πριν αρκετά χρόνια. Είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Ελπίζω να δώσουμε και οι δύο ομάδες έναν ωραίο αγώνα, χωρίς τραυματισμούς. Είναι δύσκολοι καιροί, παρόλα αυτά έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια, βλέπουμε έναν όμορφο γήπεδο. Να κάνουμε όλοι την προσπάθεια μας και στο τέλος όλοι να φύγουμε με χαμόγελο».

Φωτεινή Νούσια (αθλήτρια Αθηναϊκού): «Αρχικά να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες και περαστικά στον κύριο Μαναβή. Πριν μία εβδομάδα είχαμε αθλήτριες με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, είμαστε χαρούμενες που καταφέραμε να κάνουμε κάποιες σημαντικές προσθήκες και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικές. Θέλουμε να παίξουμε ένα καλό ματς και να το ευχαριστηθούμε και εμείς, αλλά και τα κορίτσια της Νέας Ιωνίας. Εύχομαι καλούς αγώνες και να κερδίσουν οι καλύτεροι».

Μάγδα Κεπεσίδου (αθλήτρια Νέας Ιωνίας): «Τα περί υγείας να μην τα επαναλάβω, είναι αυτονόητο ότι είναι πάνω απ’ όλα. Θα ήθελα να τονίσω ότι εδώ βρίσκονται τέσσερις ομάδες με ιστορία που έχουν προσφέρει πολλά στο γυναικείο χάντμπολ. Δεν υπάρχει αθλήτρια που να μην θέλει να είναι εδώ, στη γιορτή του αθλήματος. Βλέπω την ομάδα μας την τελευταία εβδομάδα πόσο διψάει στις προπονήσεις και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Στο μυαλό μας είναι να συνεχίσουμε να αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια, να διεκδικούμε τους εγχώριους τίτλους. Είμαστε σίγουροι για την δουλειά που έχουμε κάνει. Πρώτα κοιτάμε τον ημιτελικό βήμα, βήμα γιατί ο Αθηναϊκός έχει ενισχυθεί και στην συνέχεια βλέπουμε για τον τελικό. Κυρίως θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Το πρόγραμμα
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022
1ος ημιτελικός
15:00 ΠΑΟΚ Mateco- ΓΑΣ Καματερού
2ος ημιτελικός
17:00 Αθηναϊκός- ΟΦΝ Ιωνίας

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022
16:00 (EΡΤFLIX) Τελικός Κυπέλλου
17:30 Απονομές

 



e-genius.gr ...intelligent web software