Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η ώρα των προπονητών

| Κύπελλο Γυναικών

Οι τεχνικοί των φιναλίστ μιλούν για το Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών

Αύριο και μεθαύριο 9-10 Μαΐου θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Κορυδαλλού το 17ο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών.Βέροια 2017, Αναγέννηση Άρτας, ΟΦΝ Ιωνίας και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο γυναικείο χάντμπολ.

Το πρόγραμμα
Κυριακή 9 Μαΐου 2021
1ος ημιτελικός
15:00 Βέροια 2017- Αναγέννηση Άρτας (ΟΧΕ ΤV)
(Κινατζίδης- Φωτακίδης, Μίγκας)

2ος ημιτελικός
17:30 ΟΦΝ Ιωνίας – ΠΑΟΚ Mateco (ΟΧΕ ΤV)
(Παπαματθαίου- Χρηστίδη, Τσάκωνας)

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
20:15 Τελικός Κυπέλλου (ΕΡΤ3)


Οι επικεφαλής των τεχνικών επιτελείων των ομάδων μίλησαν στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ για την διοργάνωση.

Τεό Παυλίδης (Βέροια 2017): "Μπορεί να έχω μεγάλη εμπειρία ως προπονητής από final-4, αλλά αυτό είναι το πρώτο μου με γυναίκες και άρα είναι ξεχωριστό. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα που έχει καταφέρει τόσα πράγματα μέσα σε λίγα χρόνια ζωής. Είναι σημαντικό και για την πόλη της Βέροιας που έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Δεν αντιμετωπίζουμε αγωνιστικά προβλήματα, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Στα final-4 δεν υπάρχουν φαβορί, είναι περισσότερο θέμα ημέρας. Η Άρτα έχει βαριά φανέλα. Ήμασταν στον ίδιο όμιλο στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Αυτά τα ματς είναι νοκ- άουτ και είναι εντελώς διαφορετικά". 


Γιώργος Τσέλιος (Αναγέννηση Άρτας): "Είναι σημαντικό για την ιστορική ομάδα μας που βρισκόμαστε για 17η συνεχόμενη φορά στο Final-4. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό. Οι ομάδες γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, καθώς ήμασταν και στον ίδιο όμιλο στο πρωτάθλημα. Η Βέροια έχει το πλεονέκτημα ότι έχει όλες τις παίκτριες κάθε μέρα μαζί, ενώ εμείς δυστυχώς έχουμε ελλείψεις στις καθημερινές προπονήσεις, αφού κάποιες αθλήτριες δεν μένουν στην Άρτα. Όμως η ομάδα μας, είναι πολύ έμπειρη, όπως και οι αθλήτριες μας για να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση. Τον πρώτο λόγο για τον τίτλο πιστεύω ότι τον έχει ο ΠΑΟΚ λόγω πλήρους ρόστερ, αλλά και ευρωπαϊκών παραστάσεων".


Σάσα Ζιβούλοβιτς (ΟΦΝ Ιωνίας): "Εμείς φέτος είμαστε μία Νέα Νέα Ιωνία. Έχουμε τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στο Final-4. Προσπαθούμε να χτίσουμε μία ομάδα με νεαρές και ταλαντούχες κοπέλες που έχουν όρεξη και περιμένουν να παίξουν μετά από καιρό ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Πρώτα απ' όλα πρέπει να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ που είναι το φαβορί. Έχει παίξει πιο δυνατά παιχνίδια από εμάς στη σεζόν, έχοντας και ευρωπαϊκή πορεία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η ομάδα μας θα βγει στο γήπεδο με.... σταυρωμένα χέρια. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι γίνει. Θέλουμε να γίνουν τρία ωραία παιχνίδια, να κερδίσει ο καλύτερος και να ευχαριστηθούμε το Final-4 όλες οι ομάδες και οι άνθρωποι του αθλήματος γιατί έχουμε περάσει μία δύσκολη σεζόν" 

Δημήτρης Πελεκίδης (ΠΑΟΚ): "Για εμάς πολύ σημαντικό σε μία ιδιαίτερη σεζόν που βρισκόμαστε στο Final-4 και μάλιστα με αυτό το format που δίνει ένα άλλο κύρος στην διοργάνωση. Το Κύπελλο είναι ο πρώτος μας χρονικά στόχος. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να κατακτήσει το τρόπαιο και δεν έχουμε κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Θεωρητικά είμαστε το φαβορί της διοργάνωσης, αλλά αυτό επιβάλλεται να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιχνίδια με την Νέα Ιωνία έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είμαστε δύο ομάδες που τα τελευταία 10 χρόνια  πρωταγωνιστούμε, καλλιεργούμε και επενδύουμε στο γυναικείο χάντμπολ. Το ότι δεν έχουμε αγωνιστεί φέτος μεταξύ μας λόγω του συστήματος του πρωταθλήματος σίγουρα δημιουργεί ένα ερωτηματικό για το πως θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος και σε συνδυασμό με το ότι είναι ένα νοκ- άουτ παιχνίδι που πάντα εγκυμονεί κινδύνους, θα πρέπει να μας κρατήσει σε εγρήγορση και να έχουμε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. Στον άλλο ημιτελικό η Βέροια θεωρώ ότι έχει τον πρώτο λόγο, έχει κάνει φέτος δυνατή προσπάθεια τόσο προπονητικά, όσο και σε επίπεδο ρόστερ. Ωστόσο όπως και για το δικό μας παιχνίδι έτσι και σε αυτό, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο". 
 

*Tυπικά ο Γιώργος Τσέλιος δηλώνεται ως συνοδός στο φύλλο αγώνα

 

 

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software