Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Νικητής του Σούπερ Καπ Λουξ ο Ολυμπιακός!

| Super Cup

Το 8ο τρόπαιο της ιστορίας του και 2ο συνεχόμενο Σούπερ Καπ κατέκτησε ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή που νίκησε 26-25 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι την ΑΕΚ στο κατάμεστο Αθλητικό Κέντρο Δαϊς.

Ο 3ος τελικός του Σούπερ Καπ Ανδρών Λουξ κρίθηκε στην παράταση και συγκεκριμένα με buzzer beater του Σάββα Σάββα για λογαριασμό των ερυθρολεύκων, γκολ που του έδωσε δικαιωματικά τον τίτλο του ΜVP.

Το ματς
O Oλυμπιακός είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς με κορυφαίο τον Κροάτη Σλίσκοβιτς (9 γκολ) και τον Κοτανίδη να πραγματοποιεί καλές επεμβάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 9-11 στο 25’ με σερί 4-0, 11-13 στο ημίχρονο και 11-15 με τον Σάββα στο 34’, ενώ το +4 διατηρήθηκε έως το 17-21. Η ΑΕΚ ψαλίδισε τη διαφορά και έκανε την αντεπίθεση της με εξαιρετικούς τους Μαντάλινιτς (10 γκολ) και τον Μάτσκεβιτς. Μείωσε 19-22 (48’), με επιμέρους 5-1 στο τελευταίο 15λεπτο και 3-0 στα τελευταία 12 λεπτά -όπου κράτησε χωρίς γκολ τον Ολυμπιακό- ισοφαρίζοντας 22-22 για να στείλει το ματς στην παράταση.
Εκεί οι δύο ομάδες σημείωσαν από 3 γκολ (25-25), η ΑΕΚ έχασε την επίθεση με τον Μαρτίνοβιτς και ο Σάββας σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς χαρίζοντας το κύπελλο στον Ολυμπιακό.

Στο Δαϊς ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού
Το παιχνίδι παρακολούθησε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έκανε και την απονομή στη νικήτρια ομάδα, μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή και τον Πρόεδρο του ΑΣΕ Δούκα Κωστή Δούκα. Την απονομή στη φιναλίστ ΑΕΚ έκαναν ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Ανδρέας Μούκιος, ο Ειδικός Γραμματέας Φραγκίσκος Ζαλώνης και το μέλος του ΔΣ Τάσσος Χειβιδόπουλος, ενώ την απονομή του ΜVP έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία βράβευσε τον ΑΣΕ Δούκα για την προσφορά του στο ελληνικό χάντμπολ, ευχαριστώντας παράλληλα το σωματείο για την παραχώρηση του ανακαινισμένου Δαϊς.

Αθλητική ατμόσφαιρα με πολλές ακαδημίες
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία σε ένα ακόμη παιχνίδι υψηλού επιπέδου και ειδικής διαχείρισης πήρε άριστα, διοργανώνοντας ένα τελικό σε γεμάτο γήπεδο, όπου στην πλειοψηφία τους ήταν παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Δούκα και πολλών συλλόγων της ΕΣΧΑ. Mάλιστα το παιχνίδι είχε ενταχθεί και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού "Βe Active" και για αυτό το λόγο είχε δημιουργηθεί ένα πολύ όμορφο βίντεο με πρωταγωνιστές τους αθλητές των δύο ομάδων. 

Δηλώσεις
Νίκος Γραμματικός (τεχνικός Ολυμπιακού): «Ήταν ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων. Σίγουρα καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Είναι ένας ακόμη τίτλος για τον Ολυμπιακό. Υπήρχαν καλές και κακές στιγμές. Κρατάμε την καλή μας άμυνα, αλλά σίγουρα θέλουμε ακόμη δουλειά στο ρυθμό».

Αλέξης Αλβανός (προπονητής ΑΕΚ): «Ήταν ένα ματς όπως το περιμέναμε, πολύ δύσκολο και με πολλή ένταση. Κρίθηκε στο τελευταίο σουτ του Ολυμπιακού, θα μπορούσε να κριθεί και υπέρ μας στο τελευταίο σουτ, είτε στην κανονική διάρκεια, είτε στην παράταση. Πρέπει να δούμε κι εμείς τι δεν πήγε καλά, τι λάθη κάναμε στη διαχείριση. Φάνηκε ότι η συνέχεια θα είναι δύσκολη και για τις δύο ομάδες με μεγάλα παιχνίδια. Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να εμφανιστούμε άμεσα πολύ καλύτεροι».

ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 25-26
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 5-5, 8-6, 9-10, 11-13 (ημχ), 13-15, 17-21, 20-22, 21-22, 22-22 (κ.α.), 23-23, 25-26 (παράταση)
ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 4, Ζάμπιτς 1, Γιόνσον, Μαντάλινιτς 10, Μάλλιος 1, Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπαδιονυσίου, Κομαρζέφσκι 1, Λιάπης 4, Μαρτίνοβιτς 3, Άρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος 1, Κεδέρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 2, Βίντα, Τζίμπουλας, Παπαντωνόπουλος 1, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 9, Δομπρής, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 3, Μοντόρο 1, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης 2, Σάββας 4
Διαιτητές: Χαραλαμπίδης- Ζήσης, Κόκκινες: 19:49 Παπαδιονυσίου- 54:06 Καραμπουρνιώτης (για ιδιαίτερα επικίνδυνες ενέργειες- δεν κρατήθηκαν δελτία), Δίλεπτα: 1-3, Πέναλτι: 3/3-3/3



e-genius.gr ...intelligent web software