Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η συνέντευξη Τύπου του 3ου τελικού του Σούπερ Καπ Ανδρών Λουξ

| Super Cup

Πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Δαϊς η  επίσημη συνέντευξη Τύπου του 3ου τελικού του Σούπερ Καπ Ανδρών Λουξ ΑΕΚ- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή.

O τελικός  εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού "Be Active" και θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:15 με απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3. 

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν: 

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ):
“Κανονικά ο συγκεκριμένος τελικός -που ανοίγει την αυλαία μιας πολύ ενδιαφέρουσας σεζόν- θα έπρεπε να είναι μια γιορτή του χάντμπολ και του αθλητισμού. Δυστυχώς όμως με όλα αυτα που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Θέλουμε με τον τρόπο να τιμήσουμε τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τις περιουσίες τους σε αυτή την τρομερή καταστροφή που συντελέστηκε στη Θεσσαλία και η οποία ήρθε σε συνέχεια των καταστροφών από τις φωτιές στον Έβρο, στη Ρόδο, στην Πάρνηθα και σε άλλες περιοχές. Ζήτησα να εντάξουμε τους δύο τελικούς του Σούπερ Καπ Ανδρων και Γυναικών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού Be Active. Γιατί Be Active σημαίνει συνεργασία, ενέργεια, συμπαράσταση, αλληλεγγύη. Ανεξάρτητα από ομάδα, ηλικία, χρώμα, ιδιότητα βγαίνουμε από το σπίτι και γινόμαστε ενεργοί. Για την προβολή των δράσεων του Be Active δημιουργήσαμε ένα όμορφο βίντεο πριν μερικές ημέρες και θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό. Πρέπει σαν άθλημα να δώσουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας. Εύχομαι να έχουμε μία καλή ανταγωνιστική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς”.

Ανδρέας Μούκιος (Πρόεδρος ΔΕΠ/ΟΧΕ):
“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την παραχώρηση του γηπέδου τον Πρόεδρο του ΑΣΕ Δούκα και ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων Δούκα κ. Κωστή Δούκα, το Διευθυντή του Δαϊς και του ΑΣΕΔ τον κ. Απόστολο Κατσαρό και φυσικά όλο το προσωπικό του ΑΣΕΔ και του Δαϊς για την απλόχερη υποστήριξη. Το παιχνίδι σε συνεργασία ΟΧΕ- ΕΛ.ΑΣ. έχει χαρακτηριστεί ειδικού σκοπού, πράγμα που σημαίνει ότι ναι μεν το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αλλά θα βρίσκονται σε αυτό αθλητές και αθλήτριες, ακαδημίες ομάδων, μέλη ΔΣ της Ομοσπονδίας και των συλλόγων. Το παιχνίδι αυτό ανοίγει την αυλαία της χρονιάς- ορόσημο για το άθλημα μας διότι η Εθνική μας ομάδα των ανδρών θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο EURO που θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την επιτυχία αγωνιστικά, προς όφελος του επιπέδου του πρωταθλήματος. Θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να είναι ένα ματς διαφήμιση για το άθλημα. Θεωρώ πως όλες οι συνθήκες συνηγορούν ως προς αυτό. Έχουμε ένα πανέμορφο γήπεδο, δύο μεγάλα σωματεία και σπουδαίους αθλητές. Ευχή μας είναι να κερδίσει η καλύτερη ομάδα και το άθλημα”.

Αλέξης Αλβανός (προπονητής ΑΕΚ):
“Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Κώστα και τον Ανδρέα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες που θρηνούν και υπέφεραν από τις πλημμύρες και τις φωτιές. Εύχομαι η αυριανή μέρα να είναι μια γιορτή για το χάντμπολ. Παίζουν δύο ομάδες που έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν. Προφανώς κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν, από κει και πέρα είναι πολύ νωρίς και είναι δεδομένο πως οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, όπως επίσης και δεν πρόκειται να κρίνει κάτι για την πορεία της σεζόν. Εύχομαι το άθλημα να βγει κερδισμένο από αυτό τον τελικό”.

Νίκος Γραμματικός (τεχνικός Ολυμπιακού):
“Και από τη δική μας πλευρά θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν. Η χώρα επλήγει φέτος από πλημμύρες και από φωτιές. Ήταν μία πραγματική τραγωδία αυτό που έγινε στη Θεσσαλία. Οι φορείς πρέπει να αναλάβουν το μέρος των ευθυνών και αυτά που λένε να τα κάνουν πράξη. Αύριο είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Έχουμε δουλέψει πολύ, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, θα συμφωνήσω με τον Αλέξη ότι οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Είναι όμως ένας τίτλος και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% για να τον κατακτήσουμε. Φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να έχουμε ένα δυνατότερο πρωτάθλημα και θα πρέπει όλοι, οι παίκτες, οι προπονητές, η ομοσπονδία, να φτιάξουμε το χαρακτήρα του αθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλους”

Τάσος Παπαδιονυσίου (διεθνής πίβοτ ΑΕΚ):
“Θέλω να ευχηθώ καλή αγωνιστική σεζόν με υγεία σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας όμορφος θεσμός που πρώτη φορά συμμετέχω ως αθλητής. Πέρσι δεν είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος, φέτος είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικήσουμε αυτόν τον τίτλο. Από θέμα προετοιμασίας έχουμε δουλέψει σκληρά. Δεν υπάρχουν φαβορί, ο τελικός είναι 50-50, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των ομάδων. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές σε ένα ανακαινισμένο και χαντμπολικό γήπεδο για να έχουμε έναν όμορφο τελικό”.

Πέτρος Κανδύλας (αρχηγός Ολυμπιακού):
“Θέλω και εγώ προσωπικά να ευχαριστήσω τον ΑΣΕ Δούκα για την παραχώρηση αυτού του πολύ όμορφου γηπέδου. Είναι τιμή και χαρά για κάθε αθλητή να παίρνει μέρος σε τέτοια παιχνίδια. Φέτος και οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε πολύ σωστό δρόμο, κράτησαν τον κορμό τους και ενισχύθηκαν ποιοτικά. Αυτό που πιστεύω θα φανεί και στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα παρακολουθήσετε παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Για μένα είναι ιδιαίτερη χαρά που η Δημόσια Τηλεόραση μεταδίδει τον αγώνα. Πέρσι που δεν υπήρχαν μεταδόσεις ήταν κακό και για την ΕΡΤ και για το άθλημα. Είναι πολύ σημαντικό η Δημόσια Τηλεόραση να είναι κοντά μας, ειδικότερα όταν Ολυμπιακός και ΑΕΚ που είναι οι κορυφαίες ομάδες χάντμπολ, επενδύουν και προσπαθούν να πάνε το άθλημα ένα βήμα πιο μπροστά”.  

 AR06120  AR06088 AR06148

 



e-genius.gr ...intelligent web software